Vilken SUV har mest huvudutrymme?

SUV:er är för närvarande lika populära som någonsin, och det verkar som om SUV-trenden inte kommer att avta inom kort. Man kan dock bli förvånad över att upptäcka att även om de verkar gigantiska från utsidan är de ofta inte så rymliga på insidan.

Större och särskilt längre förare kan tycka att vissa SUV:er är alldeles för trånga, och i den här artikeln kommer vi att diskutera ett par populära SUV-alternativ med mest huvudutrymme. Det är värt att säga att du inte bör köpa en SUV bara för att du tror att de erbjuder mest huvudutrymme eftersom det finns många andra bilar som erbjuder mer.

GMC Yukon/Chevy Tahoe/Chevy Suburban erbjuder 42,8 i takhöjd vilket är den branschledande standarden. Nissan Pathfinder och Ford Expedition erbjuder 42 tum i takhöjd medan Subaru Ascent och Hyundai Santa Fe erbjuder 41,3 tum i takhöjd.

När det gäller lyxiga SUV:er erbjuder Cadillac Escalade 42,3 tum i huvudutrymme. Mercedes Benz G-klass och BMW X7 erbjuder 42 tum.

GMC Yukon/Chevy Tahoe/Chevy Suburban

Alla dessa tre är nära jämförbara, men det finns ett par anmärkningsvärda skillnader. GMC-varianter är vanligtvis av högre kvalitet medan Chevy-lastbilar är mer utilitaristiska. Tillförlitlighetsmässigt är alla tre i stort sett likadana vilket innebär att de är någorlunda pålitliga.

Det är verkligen svårt att klandra någon av dessa tre lastbilar för deras praktiska egenskaper när det gäller interiör- och lastutrymme. Eftersom de är så stora kan det ibland vara knepigt att parkera, men så länge du väljer parkeringshjälp kommer du att parkera någon av dessa tre utan problem.

  Hur förhindrar jag att min bil rostar?

Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder är den största SUV som Nissan för närvarande erbjuder. Pathfinder erbjuder en tyst kabin med massor av förvaringsutrymmen, fack och hytter. Om du är en äventyrlig person kan du också uppskatta den överlägsna dragkraft som Pathfinder erbjuder.
Även om Pathfinder erbjuder en något slö styrning med känslan av domningar, kör den ändå bra oavsett vägunderlag. Med tanke på den nya stilriktning som Nissan satsar på ser Pathfinder imponerande och futuristisk ut.

Ford Expedition

Den legendariska Ford Expedition har alltid legat högst upp på listan över fullstora amerikanska SUV:er. I årtionden har Expeditionen levererat praktiska egenskaper, utrymme och säkerhet, och den nyaste versionen följer precis samma bana. Med gott om utrymme för varje passagerare verkar Expeditionen vara en härlig SUV för bilresor.

Expeditionen kan dra upp till 9300 pund vilket är klassledande, men den brister när det gäller bränsleeffektivitet. Även om Expeditionen erbjuder mycket kostar de högre trimmade versionerna lika mycket som Lincoln Navigator, som är en betydligt lyxigare och mer sofistikerad fullstor SUV.

Cadillac Escalade

Den helt nya Escalade verkar vara en betydande uppgradering jämfört med den gamla. Den nya inredningen ser fantastisk ut med två OLED-widescreen-skärmar med skarp grafik och imponerande kontrast. Hela Escalade är laddad med teknik, så mycket att den verkar vara en riktig konkurrent till fullstora europeiska Premium-SUV:er.

Vissa skulle till och med kunna gå så långt som att säga att Cadillac Escalade är den sanna innebörden av amerikansk lyx eftersom Escalade lämnar lite att önska. Det är dock värt att säga att utgångspriset är nästan 80 000 dollar och att bränsleeffektiviteten lider på grund av relativt gammaldags V8-motorer.

  Vilken är den mest ekonomiska hybrid-SUV:n?

Mercedes Benz G-klass

Mercedes G-klass behöver ingen närmare presentation eftersom bokstavligen alla är bekanta med denna ikoniska boxiga SUV. Även om G-klassen först introducerades som ett militärfordon är den nu mer en lyxig stapelvara för alla fotbollsspelare och fotbollsmammor från hela världen.

Hur som helst kan ingen förneka att den nyligen uppgraderade G-klassen är ett stort steg uppåt från den gamla eftersom den här versionen är mycket mer sofistikerad samtidigt som den behåller alla de egenskaper som G-klassen är känd för. Interiört ser G-klassen fantastisk ut, men den saknar fotutrymme för de bakre passagerarna.

BMW X7

BMW X7 är BMW:s flaggskepp bland de fullstora SUV:erna. Även om det inte finns så många av dessa, betyder det inte att X7 är inget annat än fantastisk. Interiörutrymmet är kavalleriöst oavsett var du sitter och du omges av material av högsta kvalitet både på insidan och utsidan.

När det gäller drivmedelsalternativ slår BMW X7 alla andra SUV:er på den här listan eftersom det finns massor av olika, men alla sofistikerade motoralternativ. Tillsammans med en smidigt växlande automatlåda är X7 en fröjd att köra.

FAQ-avsnitt

Vilka är fördelarna med att köpa en SUV?

Om du vill ha en SUV måste du vara medveten om att det finns vissa fördelar och nackdelar med att äga en SUV. Först och främst älskar alla SUV:er nuförtiden eftersom de erbjuder en dominerande körställning som får dig att känna dig som kungen på vägen.

  Vilken är den bästa Mercedes SUV att köpa?

Dessutom erbjuder nästan alla SUV:er överlägsna terrängegenskaper jämfört med andra bilsegment och de erbjuder också mycket utrymme. Säkerhetsmässigt är SUV:er också överlägsna eftersom de väger mycket och klarar av att skydda sina passagerare bättre.

Vad är nackdelarna med att köpa en SUV?

SUV:er i allmänhet, men särskilt dessa fullstora SUV:er är enorma, så pass mycket att det ibland kan vara lite knepigt att navigera dessa genom smala stadsvägar eller parkeringsplatser. De lider när det gäller bränsleeffektivitet och prestanda eftersom de vanligtvis är tröga och oatletiska.

Eftersom de flesta av dessa ser ut som tegelstenar är de inte lika aerodynamiska eller tysta som sedans är, och många anser också att SUV-plattformen inte är så väl utnyttjad tack vare ett växande antal coupéliknande SUV:er på senare tid.

Är huvudutrymme viktigare än benutrymme för längre förare?

Det är svårt att säga att det ena är viktigare än det andra, men om du är extremt lång är benutrymmet viktigare eftersom det gör det möjligt för dig att skjuta sätet bakåt vilket borde ge dig en bekvämare körställning.

Dessa SUV:er är alla extremt stora, så det är högst osannolikt att du inte kommer att kunna hitta en bekväm körställning med någon av dessa. Om så verkligen är fallet ska du se till att kolla in minibussar eller vissa stora sedans.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts