Vilken Mercedes har den högsta dragkapaciteten

Vilken Mercedes har den högsta dragkapaciteten

Om du är på marknaden för en Mercedes och dessutom vill ha en bil som har en hyfsad bogseringskapacitet är Mercedes GLE SUV den du ska välja eftersom GLE kan dra upp till 7700 pund. De största Mercedes SUV:erna GLS och G-klassen når upp till 7000 pund för G och 7500 pund för GLS.

Om dessa två är för stora för dig kan du välja den mindre GLC SUV:n som också kan dra upp till 3500 pund i utrustning. GLE, GLS och G-klassen kan lätt bogsera båtar eller medelstora husbilar under längre resor.

Mercedes bogseringsfunktioner

Alla ovan nämnda Mercedes SUV:er kan dra ATV:er, små hästsläpvagnar eller medelstora husvagnar. Mercedes erbjuder ett gäng tilläggsutrustningar som är särskilt utformade för bogseringsändamål, till exempel valfria släpvagnskopplingar, släpvagnsstabilitetsassistans och släpvagns-EPS.

Bakåtkameror är standard på alla nya Mercedes-modeller, och Mercedes erbjuder en högupplöst, skarp och tydlig kameraflöde på din infotainmentskärm som gör att du enkelt kan manövrera även de största föremålen.

Det rekommenderas starkt att du väljer fyrhjulsdriftssystemet 4MATIC om du planerar att bogsera regelbundet eftersom dessa siffror är förknippade med versioner som är utrustade med fyrhjulsdriftssystemet.

Mercedes GLE och GLS

Mercedes GLE är en mellanstor lyx-SUV som börjar på 57 000 dollar för GLE350 4MATIC, och lite mindre för den bakhjulsdrivna versionen. GLE350 är utrustad med en 2,0-liters inline-4 turbomotor med ett vridmoment på 273 lb-ft.

Men GLE580 för 78 000 dollar är den du ska köpa om du planerar att bogsera tyngre saker eftersom 580:an erbjuder en 4,0-liters V8 BiTurbo-motor med ett vridmoment på 516 lb-ft. GLE erbjuder också klassledande lastkapacitet som ytterligare ökar användbarheten hos denna SUV.

  Vilka Mercedes har fjärrstart?

Mercedes GLS är en fullstor Mercedes SUV som börjar på 76$k för GLS450-modellen som är utrustad med en hyfsat kapabel 3,0-liters inline 6-cylindrig motor med 369lb-ft vridmoment.

Men modellen att gå till är definitivt GLS580 som använder samma motor som den som finns i GLE580, men GLE är lite lättare, och det är anledningen till att GLE erbjuder den högsta dragkapaciteten.

Mercedes G-klass och GLC-klass

Mercedes G-klassens instegsmodell är G550 som börjar på 131 000 dollar. G550 levereras med en 4,0-liters BiTurbo V8 med 450lb-ft vridmoment vilket är tillräckligt för en dragkapacitet på 7000 pund. G-klassen är den mest kapabla terräng-SUV som Mercedes erbjuder, och om du planerar att släpa i terräng är G-klassen det bästa släpningsalternativet från Mercedes.

Den mindre GLC SUV:n är också en ganska kapabel Mercedes SUV när det gäller bogsering. GLC börjar vid 43 000 dollar för GLC300, men för att bogsera bör du definitivt ta steget upp till GLC350e eftersom denna modell är standard med ett 4MATIC-system och erbjuder en hybridmotor som kan leverera upp till 516lb-ft i vridmoment.

Mercedes EQC

Om du specifikt vill ha en elbil för att bogsera kan Mercedes EQC släpa upp till 4 000 pund. EQC börjar på 68 000 dollar och kan ha en högre bogseringskapacitet tack vare det imponerande vridmomentet på 564 lb-ft.

EQC kan åka cirka 200 mil mellan laddningarna, och det är värt att komma ihåg att om man använder en släpvagn minskar räckvidden avsevärt. Det rekommenderas starkt att du väljer en traditionell Mercedes SUV med förbränningsmotor om du planerar att bogsera regelbundet.

  Vilken är den snabbaste Mercedes Benz?

FAQ-avsnitt

Är BMW X5 eller Audi Q7 bättre för bogsering än GLE?

BMW:s mellanstora SUV är X5, och X5 kan bogsera högst 7200 pund, vilket är 300 pund mindre än GLE. Fördelen med X5 är att alla X5-modeller har BMWs fyrhjulsdriftssystem xDrive som standard.

BMW har också bredare däck som standard, vilket gör att BMW kan byta riktning lättare jämfört med GLE. Q7 erbjuder den högsta lagstadgade bogseringskapaciteten av alla Audi SUV:er, uppmätt till 7700 pund. Audi är ganska jämförbar med GLE i nästan alla aspekter när det gäller bogsering.

Vilken lyxig SUV erbjuder den högsta dragkapaciteten?

Om alla dessa resultat fortfarande inte tillfredsställer dig, och du planerar att bogsera riktigt tunga laster, kan 2020 års Ford Expedition bogsera upp till 9300 pund. Expeditionen erbjuder en tre raders sittplatslayout, ett enormt lastutrymme och en ganska effektiv V6-motor.

Utgångspriset för Expeditionen är 53 000 dollar, men den stora nackdelen med Expeditionen är det faktum att denna SUV är helt enorm. Tillsammans med en anständigt stor släpvagn är den här SUV:n lika lång som en halvlastbil.
Om du föredrar Dodge framför Ford kan Dodge Durango dra upp till 8700 pund till ett startpris på 32 000 dollar, och Durango är också en mellanstor SUV jämfört med Expeditionen.

Vad är det man ska tänka på när man bogserar?

Att bogsera tunga laster kräver vissa förberedelser för att allt ska gå smidigt. Först och främst måste du kontrollera slitaget på dina däck eftersom lastens ökade vikt kan orsaka punktering av däcken. Du måste justera dina speglar på lämpligt sätt och du bör tänka på att bränsleeffektiviteten kommer att äventyras kraftigt när du bogserar.

  Passar Mercedes-fälgar till Audi?

Dessutom bör du planera din resa i förväg så att du kan undvika trånga stadsgator och hitta en lämplig parkeringsplats för en SUV med släpvagn. Du bör också tänka på att vissa högre släpvagnar inte kan köras under vissa broar och överfarter.

Du bör också tänka på att fordonets prestanda äventyras när du bogserar. Du accelererar långsammare och behöver mer utrymme för att stanna helt. Du bör hålla ett rimligt avstånd till de framförvarande bilarna så att du inte hamnar i en krocksituation.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts