Vilken Mercedes bör jag undvika?

Mercedes-Benz stoltserar med bilar med kraftfulla motorer och drivlinor. Dessutom har deras bilar också några av de mest avancerade teknikerna och de är mycket lyxiga. Oavsett detta är det inte alla Mercedes-Benz märken och modeller som lever upp till hypen kring detta prestigefyllda märke. Så vilken Mercedes ska jag undvika?

Om du ska köpa en ny Mercedes-Benz bör du undvika C-klassen eftersom den inte är lika hållbar och pålitlig som andra Mercedes-klasser. Om du däremot köper en begagnad Mercedes-Benz bör du hålla dig borta från 2006 års Mercedes E350, 2007 års Mercedes S550 och 2015 års C300.

Varför är 2006 Mercedes E350, 2007 Mercedes S550 och 2015 C300 opålitliga?

Mercedes E350 från 2006 är en av de finaste Mercedes-Benz-sedanerna i sin generation. Den här bilen var stor och bekväm med en kraftfull motor. Den hade dock flera problem som till exempel problem med bränslesystemet som gjorde att bränslet läckte. Andra problem var bland annat bromsfel och rost.

Utrustad med en 5,4-liters V8-motor som levererade upp till 382 hästkrafter var 2007 års Mercedes S550 en kraftfull, snabb och lyxig högklassig sedan. Ändå åtföljdes denna bil av ett fruktansvärt problem som var kopplat till dess elektronik. Detta problem gjorde att denna bil blev en av de minst pålitliga Mercedes-Benz genom tiderna.

Å andra sidan är 2015 års Mercedes-Benz C300 kraftfullare än sina föregångare eftersom den levererar maximalt 241 hästkrafter genom en 7-stegs automatisk växellåda. Liksom de två andra bilarna ovan hade dock även denna bil flera problem att brottas med som gjorde den opålitlig och inte värd att köpa.

Mercedes C300 hade en dåligt utformad soltakspanel som lossnade från bilen under körning på motorvägen. Tack och lov återkallade Mercedes-Benz den här delen och rättade till problemet. Det var på grund av dålig limning som gjorde att taket lossnade från bilen.

  Vilka Mercedes har digitala instrumentpaneler?

Förutom att soltaket lossnade från bilen hade C300 också problem med airbaginflatorer som exploderade och skickade skärvor in i passagerarna, och fel på styrningens låsmutter. Dessutom hade den andra problem som gjorde den mindre tillförlitlig än sina föregångare.

Så om du funderar på att investera i antingen en ny eller gammal Mercedes-Benz bör du undvika de bilar som vi har nämnt ovan. Dessa bilar gav sina tidigare ägare huvudvärk och är inte värda att investera i. Därför bör du kolla in recensioner från tidigare köpare för att undvika att uppleva samma problem.

Vad är den minst pålitliga Mercedesklassen?

Om du vill investera i en pålitlig Mercedes-Benz-klass bör du hålla dig borta från Mercedes-Benz C-klass. Även om vissa Mercedes C-klass-modeller har visat sig prestera utmärkt och registrerat ett fåtal problem, har de flesta modellerna i den här klassen flera problem och är inte värda att köpa.

Även om 2015 års Mercedes C300 är bland de minst tillförlitliga Mercedes C-Klass-modellerna, presterar vissa modeller exceptionellt bra. Dessa inkluderar 2011 års C-klass C63, 1998 års C-klass C230, 2005 års C-klass C240, 2010 års C-klass C63 och 2020 års C-klass C300 4Matic.

Varför är Mercedes C-klass inte värd att köpa?

Till skillnad från andra Mercedes-modeller har C-klassen haft flera problem under åren. Den främsta anledningen till att denna bil inte är värd att köpa är på grund av dess opålitlighet. Dessutom rostar bilen snabbare jämfört med andra Mercedes-modeller.

  Mercedes 300d tillförlitlighet - är det en pålitlig begagnad bil?

Dessutom har den här bilen besvärliga dörrspeglar, den gör ljud när den fäller eller justerar motorer, och dessutom faller integrerade blinkersrepetitioner ur synk med huvuddelarna. Observera att rost på den här bilen lätt kan observeras runt kanten på bagageluckan, nära handtaget för att frigöra bagageluckan.

Förutom att Mercedes-Benz C-klass är opålitlig är den en av de dyraste Mercedes-klasserna att försäkra. Så innan du investerar i denna bil bör du vara medveten om dessa utmaningar så att du inte ångrar dig senare.

FAQ

Vilken är den bästa Mercedes-Benz att köpa?

Vilken Mercedes-Benz som är bäst att köpa beror på köparens behov och budget. Om du vill ha klass är Mercedes-Benz S-klass och G-klass värda att överväga. Om du däremot har en liten budget men ändå vill ha en stilfull och prestigefylld bil är Mercedes E-Klass det bästa valet.

Om du har en liten budget är A-klassen en bra start för dig. Men om du vill ha en något lyxig men prisvärd Mercedes med utmärkta prestanda är Mercedes-Benz C-klass den bästa bilen för dig.

Vilken Mercedes är den mest pålitliga?

Mercedes-Benz E-klass är den mest tillförlitliga Mercedes-klassen och -modellen. Till skillnad från vissa Mercedes-modeller som får problem redan vid 50 000 mil kan den här klassen börja få problem redan vid 100 000 mil, vilket är enastående.

Vid vilken körsträcka börjar Mercedes få problem?

Det beror på Mercedes märke och modell. Vissa börjar redan vid 50 000 mil, medan andra väntar tills de har passerat 100 000 mil. Om du har goda körvanor kanske du inte får några problem förrän du har kört 150 000 mil.

  Gör Mercedes elbilar?

Vad är den genomsnittliga livslängden för en Mercedes?

Med rätt underhåll och skötsel håller de flesta Mercedes-Benz-modeller i över 13 år. När det gäller mil kan bilen köra över 200 000 mil. Överraskande nog finns det en Mercedes-modell som har kört över 2 000 000 mil. Med goda körvanor och bra underhåll är det lätt för en Mercedes att klara över 300 000 mil.

Vilka är de vanligaste Mercedes-problemen?

Mercedes-Benz tillverkar några av de mest avancerade och pålitliga bilarna på marknaden. Men som alla bilar står den inför flera utmaningar som du behöver känna till om den. Några av de vanligaste problemen som Mercedes-ägare ställs inför är rost, slitna bromsbelägg, problem med automatisk växellåda och grova växlingar.

Lyckligtvis kan de flesta av de problem som nämns ovan åtgärdas genom att besöka en certifierad Mercedes-mekaniker, eller en oberoende mekaniker med kunskap och verktyg för att hantera en Mercedes.

Slutsats

Om du vill köpa en ny Mercedes-Benz bil ska du försöka undvika C-klassen. Mercedes-Benz C-klass är den minst tillförlitliga Mercedes-klassen. Detta beror på att den har flera utmaningar med sina dörrspeglar, motorer och blinkers. Dessutom är rost en annan utmaning som dessa står inför bilar.

Om du däremot vill köpa en begagnad Mercedes-Benz bör du hålla dig borta från Mercedes E350 från 2006, Mercedes S550 från 2007 och Mercedes-Benz C300 från 2015. Dessa är några av de minst pålitliga Mercedes-Benz-modellerna genom tiderna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts