Vilken Mercedes är bäst på bensin?

Vilken Mercedes är bäst på bensin?

Om du är på jakt efter en ny bil kan du välja en Mercedes som erbjuder dig många fantastiska egenskaper som komfort, stil och prestanda. Men om ditt primära mål är bränsleeffektivitet har Mercedes också många effektiva bilar att välja mellan.
Om du vill ha en vanlig bensindriven icke-hybridmodell är den mest effektiva nya Mercedes-sedanen C300, som kan ge en imponerande 28MPG US kombinerad körning på motorväg/stad. Om du främst är intresserad av mindre SUV:er kan GLA 250 ge dig samma MPG US-resultat.
Men den mest bränslesnåla Mercedes-modellen som finns till salu är Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID, som kan ge en häpnadsväckande 69 MPG US. Den här modellen är inte bara den mest effektiva Mercedes-modellen, utan den är också klassledande i segmentet för mellanstora sedaner.

Mest bränsleeffektiva Mercedes SUV:er

Om du bara bryr dig om SUV:er har Mercedes ett par modeller som också erbjuder klassledande effektivitetsresultat.
Den mest effektiva mindre SUV:n från Mercedes är 2020 Mercedes Benz GLC350e 4-Matic, en liten SUV som drivs av en 2,0-liters fyrcylindrig bensinmotor med 4 cylindrar i kombination med en elmotor som kan ge så mycket som 66MPG US, realistiskt sett. Den här modellen börjar på cirka 52 000 dollar och erbjuder 315 hk och en imponerande 0-60-tid på 5,6 sekunder.
Om du vill ha en bra bensindriven SUV för familjen erbjuder GLB250 också en bra bränsleeffektivitet på cirka 27MPG US. GLB250 och GLA250 drivs båda av samma 2,0-liters 4-cylindriga motor med cirka 220 hk och båda kan köpas för cirka 35-40 000 dollar.
Om du däremot vill ha en större SUV är den vanliga gasdrivna Mercedes GLE 350 4-Matic bra för cirka 22MPG US, vilket inte är ett dåligt resultat för en stor SUV. Hybridversionen av GLE kan ge en ganska imponerande 58MPG US.

  Vilka är de bästa Mercedes-modellerna genom tiderna?

De mest bränsleeffektiva Mercedes-sedanerna

Den mest bränslesnåla bensindrivna lilla Mercedes-sedanen är den tidigare nämnda C300. Den här varianten av C-klassen använder den 2,0-liters 4-cylindriga motor som många Mercedes Benz-modeller på den här listan använder. 28MPG US är ganska imponerande, men det är 255 hästkrafter och den 9-stegs automatiska växellådan också.
När det gäller de populära E-klass-sedanerna kan E350 4-Matic ge en ganska berömvärd 26MPG US. E-klassen använder en liknande motor som den tidigare nämnda C300, vilket innebär att effekten också är densamma. Värt att nämna är också att både C-klass och E-klass har samma storlek på bränsletanken, så du kan åka lite längre i C300.
Om du vill ha en ännu effektivare Mercedes-sedan kan du välja hybridversionen E300 BlueTEC med gas- och eldrift som ger den bästa bränsleekonomin i Mercedes-sedanprogrammet. Denna E-klass drivs av en 2,0 liters 4-cylindrig motor plus en elmotor som tillsammans ger imponerande 316 hästkrafter.
Ett genomsnittligt användningsscenario i verkligheten bör ge dig omkring 69MPG, men ännu bättre bränsleekonomi kan uppnås, beroende på hur bilen används och under vilka förhållanden den körs.

Sätt att öka din bränsleeffektivitet

Dessa siffror berättar dock bara halva historien, eftersom de mestadels är beroende av specifika användningsscenarier som inte kan kopieras helt och hållet. MPG-resultaten visas här som ett genomsnitt och bör endast fungera som en vägvisare för vad som kan förväntas, och inte som ett givet MPG-resultat.
Numera använder biltillverkarna alla tillgängliga knep för att öka MPG-resultaten, så ett MPG-värde som tillverkaren anger är nästan alltid utom räckhåll, men sättet du kör din bil kan påverka bränsleeffektiviteten ganska mycket.
Aerodynamiken spelar en stor roll för bränsleeffektiviteten. Man kan förvänta sig att ett fordon som färdas i konstant hög hastighet med en lastbox på taket skulle vara mindre bränslesnålt med så mycket som 20 %. Att resa med öppna fönster i hög hastighet påverkar också i hög grad MPG-resultaten.
Att minska bilens vikt kan också göra mycket för din bränsleeffektivitet. Samma sak kan sägas om att köra bilen i en lägre växel eller med ett högre varvtal. Dessutom förbrukar automatiska växellådor 10-15 procent mer bränsle, och AC och felaktigt underhåll av din bil kan också försämra MPG-resultaten ganska mycket.

  Vanligaste Mercedes-Benz

Gas vs Diesel vs El

Är dieseldrivna bilar mer bränslesnåla än gasdrivna bilar?

Man räknar med att en dieselbil förbrukar 15-20 % mindre bränsle, vilket i sin tur borde innebära att driftskostnaderna är mer överkomliga. Skatterna för nyare dieseldrivna bilar är dock en aning högre än för en gasbil, så de kan föra marginalen lite närmare varandra.
Dieselbilar är också mycket effektivare när det gäller konstant höghastighetskörning, till exempel på motorvägar. De har också ett större vridmoment vid låga vridmoment, så de förbrukar mindre bränsle när de kör om andra fordon. Å andra sidan erbjuder gasbilar vanligtvis bättre bränsleeffektivitet vid stadskörning.

Kan dieseldrivna bilar hålla längre än en gasbil?

Dieselbilar har vanligtvis bättre förutsättningar att nå högre körsträckor och är dyrare på begagnatmarknaden, men det är dyrare att serva en dieselmotor än att serva en gasmotor.
Förr i tiden kunde många Mercedes dieselmotorer hålla i hundratusentals mil utan att behöva genomgå större översyner, vilket man inte kan säga om deras bensinmotorer. Men numera borde marginalen inte vara lika uttalad som den en gång var.

Ska jag köpa en elbil för bättre effektivitet?

Att köpa en elbil gör förvisso din körning effektivare och mindre skadlig för miljön. De flesta platser i världen, även de utvecklade, har dock inte den rätta infrastrukturen för att göra det lika bekvämt som att äga en förbränningsmotor.
Det bästa av två världar är att välja en hybrid från ett utvecklat märke som säkert inte kommer att lida av tillförlitlighet. Att äga en hybridbil är inte heller lika bekvämt som att äga en bil med förbränningsmotor, men fördelarna som lägre driftskostnader och lägre skatt bör inte glömmas bort.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts