Vilken är den tystaste Mercedes?

tystaste Mercedes

När det gäller lyxbilar kan knappast något annat märke göra vad Mercedes gör. Naturligtvis kan märken som Rolls Royce och Bentley vara mer lyxiga och överdådiga, men dessa kan lätt kosta upp till fem gånger så mycket. När det gäller valuta för pengarna är Mercedes en av, om inte den mest lyxiga biltillverkaren på planeten.

Många Mercedes-modeller är klassledande när det gäller körkvalitet, komfort och ljudisolering, men den tystaste Mercedes-sedanen är Mercedes Benz S-klass. S-klassen har funnits i ett bra tag nu och är Mercedes Benz sedanflaggskepp. S-klassen finns i en mängd olika motoralternativ, karossvarianter och lyxpaket.

Den tystaste Mercedes SUV:n är Mercedes Benz GLS, en fullstor sju-sitsig koloss som Mercedes gillar att kalla en S-klass på styltor. Även om det kanske är lite väl långtgående är GLS den lyxigaste och tystaste Mercedes SUV:n idag.

Den tystaste Mercedes elbilen, och den tystaste elbilen i allmänhet, är Mercedes Benz EQS. Alla dessa tre fantastiska maskiner är utformade för att dämpa dig från omvärlden med lyxiga material, lyxiga funktioner och förstklassig inredningsdesign.

Mercedes Benz S-klass – den lyxigaste Mercedes

Den senaste W223 Mercedes S-klass är den senaste modellen från ett av de mest ikoniska modellprogrammen i bilens historia. W223 S-klass släpptes för ett år sedan, vilket innebär att den fortfarande är mästare i fullstor lyxbil. S-klassen konkurrerar med bilar som Audi A8 och BMW 7-serien.

S-klassen finns med några olika motoralternativ, bland annat 6-cylindriga, 8-cylindriga och till och med 12-cylindriga motorer i Maybach-divisionen. Maybach S-klass är den lyxigaste S-klassmodellen och är också den tystaste S-klassmodellen av dem alla.

  Är det svårt att stjäla en Mercedes?

När det gäller designen kommer ingen annan Mercedes ens i närheten av den nya W223 S-klassen, men även W222 S-klassen är en av de tystaste bilarna som finns. Du kan få S-klass i antingen kort hjulbas eller lång hjulbas, vilket innebär att S-klass är utformad för att köras i lika mycket som den är utformad för att köras.

Mercedes Benz GLS – Den lyxigaste Mercedes SUV:n

Som det står i inledningen kallar Mercedes gärna GLS för en Mercedes Benz S-klass på styltor, men den nuvarande GLS kan inte komma i närheten av S-klassen när det gäller lyx och komfort. GLS är dock en enorm, sju-sitsig lyxig familje-SUV med tillräckligt mycket ljudisolering för att få dig att känna dig som om du befann dig i ett vakuum.

GLS är också fullmatad med de senaste och bästa lyxalternativen du kan få, vilket gör den till den lyxigaste Mercedes SUV:n. GLE är inte så olik GLS, vilket innebär att du kan få en liknande upplevelse med GLE. Detta är inte dåligt eftersom GLE också är en av de lyxigaste Mercedes-modellerna på marknaden.

Men där GLS skiljer sig från andra Mercedes SUV:er är det faktum att den också finns tillgänglig i Maybach-utförande. Maybach Mercedes-modellerna är det allra bästa från Mercedes-katalogen vilket innebär att GLS förtjänar att vara i detta sällskap.

Mercedes Benz EQS – den lyxigaste elbilen på marknaden

Med ankomsten av Mercedes Benz EQS har Mercedes återigen visat att de är mästare när det gäller att göra de mest lyxiga bilarna på planeten. EQS är byggd på ett fristående chassi, vilket innebär att den inte delar sina komponenter med andra Mercedes-sedaner.

  Vilka Mercedes har fjärrstyrd parkering?

EQS kommer med en elektrisk drivlina som drivs av ett batteri på upp till 108 kWh. Detta innebär att EQS450+ också är en av de mest långlivade elbilarna på marknaden med en maximal räckvidd på 422 miles. Vissa säger att det är lättare att göra en tyst EV eftersom dessa inte har någon motor, men i verkligheten är det svårare att göra det.

Utan en motor som ständigt brummar i baksätet kan föraren höra alla intrikata mekaniska rörelser och däckljud som gör bilen högre. Det är därför Mercedes utrustade EQS med ett gäng funktioner som minimerar vägbuller, till exempel den mest aerodynamiska profilen av alla Mercedes-bilar och skum i däcken.

FAQ-avsnitt

Vad gör en bil tyst?

För att göra en bil tyst går biltillverkarna långt för att packa dem med många toppmoderna tekniker. Aktiv brusreducering är något från ljudutrustningens värld där en anordning sänder ut frekvenser för att neutralisera frekvenser som kommer från omvärlden och på så sätt göra bilen tystare.

Biltillverkarna låter till och med specialdäck som är särskilt utformade för en enskild modell för att minimera bullret ytterligare. Slutligen fylls bilens chassi med hål för att göra chassit styvt och lätt. Biltillverkarna fyller dock dessa hål med specialskum som minskar ljudöverföringen och gör bilen ännu tystare.

Gör Mercedes de tystaste bilarna på marknaden?

Mercedes är säkert en av de mest effektiva biltillverkarna när det gäller ljudisolering, men Mercedes tillverkar inte de tystaste bilarna på marknaden eftersom den äran går till Rolls Royce. Rolls Royce Phantom 8 är den lyxigaste, mest imponerande och tystaste bil som någonsin har släppts.

  Kräver Mercedes premiumgas?

Den kostar nästan lika mycket som 10 gånger så mycket som vissa relativt tysta Mercedesbilar, men Phantom är i en helt annan liga jämfört med alla andra lyxbilar.

Är det bra att göra en bil helt tyst på insidan?

Enligt Rolls Royce gjorde de den nya Phantom högre med flit eftersom de först gjorde den så tyst att det blev ett problem. En helt tyst bil isolerar dig för mycket från vägen, vilket innebär att du inte kan ägna stor uppmärksamhet åt den yttre miljön.

Det är därför det finns en gräns för bilars tystnad eftersom det aldrig är en bra idé att göra en bil för tyst. Hur som helst blir bilarna tystare för varje dag.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts