Vilken är den rymligaste sedanen?

Om du är på jakt efter en rymlig flaggskeppssedan finns det massor av fantastiska alternativ att välja mellan. Numera lever vi i en värld som domineras av SUV:er, men du kan helt enkelt inte förneka att en sedan är mycket bättre för 99 % av situationerna förutom offroad, vilket ingen någonsin gör ändå.

SUV:er har blivit så populära att många tillverkare inte ser någon mening med att utveckla nyare sedanmodeller. Det är anledningen till att vissa märken som Ford helt och hållet har övergivit tillverkningen av nyare bilar som inte är SUV-bilar. Om du undrar varför det inte finns några nya Fiesta-, Taurus- eller Fusion-modeller, ja, SUV:erna dödade dem.

Det betyder inte att sedans inte håller måttet, det är bara det att de inte är lika populära som de en gång var. Tvärtom är nyare sedanmodeller som Volkswagen Passat mycket rymligare jämfört med SUV:er till liknande pris.

Lexus ES, Subaru Legacy, Dodge Charger, Volvo S90, Audi A8, BMW 7-serien och Mercedes Benz S-klass är några av de mest rymliga prisvärda eller verkställande sedans som kan köpas för pengar. Om du vill ha så mycket utrymme som möjligt är den nya Rolls Royce Phantom EWB den rymligaste sedanen på marknaden.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat är inte alls den rymligaste sedanen på marknaden, men Passat är definitivt en av de rymligaste kompakta sedans på marknaden. Förutom det tillgängliga utrymmet ligger Passat någonstans mellan segmentet för prisvärda och exklusiva sedaner, och den erbjuder 42,4 tum benutrymme fram och 39,1 tum benutrymme bak.

  Bästa sedans för långa personer

Just nu är Passat förmodligen ett av de bästa alternativen för kompakta till mellanstora sedaner som finns, eftersom den kombinerar praktiska egenskaper, utrymme, teknik och tillförlitlighet till ett mycket konkurrenskraftigt pris. I Europa betraktas Passat ofta som ”standard-sedanen”, och en sådan association är bara passande för en riktigt bra sedan.

Subaru Legacy

Subaru Legacy representerar ett av de bästa värdena för tum per dollar eftersom den börjar på cirka 22 000 dollar, men den erbjuder ändå nästan 43 tum benutrymme fram och 39,5 tum benutrymme bak. Förutom det tillgängliga utrymmet erbjuder Subaru också ett fyrhjulsdriftssystem som standard och den drar också nytta av överlägsen bränsleeffektivitet.

Mellan Passat och Subaru erbjuder Subaru mer utrymme, och det är därför Subaru Legacy förtjänar förstaplatsen som den mest rymliga mellanstora sedanen med värdefullt utrymme. Det är värt att nämna att det här segmentet har fått en rejäl uppgång i popularitet de senaste åren, och därför var Subaru tvungen att vara med på den här listan.

Volvo S90

När du kommer in i segmentet för lyxiga mellanstora sedaner är det Volvo S90 som möter dig med gott om utrymme och lyx, så mycket att den inte kan jämföras med Passat eller Legacy. Detta är väntat eftersom S90 och resten av det exekutiva segmentet kostar betydligt mer pengar.

Med detta sagt erbjuder S90 ett överflöd av utrymme som mäter 42,2 tum benutrymme fram och 40,4 tum benutrymme bak. Förutom passagerarutrymmet känns S90 också rymlig eftersom den erbjuder ett stort panoramatak och många inställningsmöjligheter för framsätena.

  Vilken är den billigaste elbilen?

Audi A8

Audi A8 är en av de största verkställande tyska lyxsedanerna med 41,5 tum benutrymme fram vilket inte är så imponerande, men det bakre benutrymmet mäter 44,3 tum vilket är i toppen av klassen. Förutom dimensionerna erbjuder A8 stora och vidöppna dörrar, plyschiga säten med många inställningsmöjligheter.

Teknikmässigt erbjuder A8 i stort sett allt du kan förvänta dig av en lyxsedan. Tillförlitligheten är förvisso inte klassledande, men den är bättre än genomsnittet. Det som inte är bättre än genomsnittet är lastutrymmet eftersom den erbjuder mindre av det jämfört med resten av sitt segment.

BMW 7-serien

BMW 7-serien har alltid varit en hård konkurrent till Audi A8 och Mercedes Benz S-klass i alla tänkbara segment. Detta innebär att dessa bilar är ganska lika varandra, men det finns några anmärkningsvärda skillnader mellan de tre.

7-serien är den mest rymliga av alla med 41,4 tum benutrymme fram och 44,4 tum benutrymme bak. Men där 7-serien skiljer sig mest åt är bagageutrymmet eftersom den erbjuder det största bagageutrymmet av alla exekutiva fullstora flaggskeppssedaner.

FAQ-avsnitt

Hur rymlig är EWB Rolls Royce Phantom?

Rolls Royce Phantom med förlängd hjulbas erbjuder så mycket som 42 tum benutrymme fram och hela 54-55 tum benutrymme bak. Detta är mer likt en fullfjädrad limousin, men Phantom är tekniskt sett bara en fyrdörrars sedan, en mycket lyxig sådan dock.

Även om Phantom erbjuder gott om utrymme är allt du ser eller rör vid färdigt i högsta möjliga grad. Förutom de många alternativ du kan välja erbjuder Phantom en anpassningsbarhet och personalisering som inte kan matchas av någon annan tillverkare.

  Vilken bil har det största förarsätet?

Är benutrymme viktigare än höftutrymme eller huvudutrymme?

Alla tre borde vara lika viktiga, men det finns några saker att tänka på. För det första begränsas långa personer mest av benutrymmet och ibland av huvudutrymmet. Överviktiga personer begränsas mest av höft- och axelutrymmet, medan huvudutrymmet vanligtvis inte är så viktigt.

Så när du väljer ditt nästa bilköp ska du se till att provköra bilen i förväg, särskilt om du planerar att köpa någon typ av kompaktbil eller sportbil.

Är stora sedans säkrare än SUV:er?

SUV:er är mycket säkrare än sedans, och det är en självklarhet, men det finns några detaljer om vilken typ av SUV eller sedan du överväger. Till exempel är en fullstor sedan som BMW 7-serien mycket säkrare än en kompakt sedan, så mycket att den nästan konkurrerar med en kompakt SUV.

Men en BMW 7-serie kan helt enkelt inte mäta sig med säkerhetsbetygen hos mellanstora och fullstora SUV:er. En studie visade att en SUV-förare löper så mycket som 50 % mindre risk att dödas i en olycka jämfört med någon som kör en sedan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts