Vilken är den bästa Mercedes S-klass som någonsin tillverkats?

Vilken är den bästa Mercedes S-klass som någonsin tillverkats?

Mercedes S-klass representerar den högsta nivån av komfort och lyx som Mercedes kan erbjuda. S-klassen har alltid haft förutsättningar för en sann flaggskeppssedan. Det är den längsta, mest bekväma, dyraste och mest funktionsfyllda sedanen i Mercedes sortiment.
År 2021 skickar Mercedes ut den nyligen lanserade sjunde generationen av S-klassen, kallad W223. En ny S-klass är alltid en spännande tid i bilindustrin eftersom varje ny S-klass kommer ut med massor av innovationer och spännande funktioner, men ingen S-klassmodell har gjort det bättre än den legendariska W140.

Mercedes W140 S-klass

Den bästa Mercedes S-klass som någonsin har tillverkats är W140. Den tillverkades mellan 1992-1998 och är den överlägset viktigaste S-klass som någonsin byggts. W140 bär ett så stort arv på grund av att den var den sista Mercedes-sedanen som byggdes med en ”bäst till varje pris’-filosofi, och det är anledningen till att W140 fortfarande av många anses vara den bästa S-klassen genom tiderna.
Modellerna som kom efter W140, särskilt W220, drabbades av många prissänkningar vilket resulterade i att S-klassen W220 fick titeln ”historiens värsta omkonstruktion av bilar”, som tilldelats av många bilpublikationer och tidskrifter.
W140 var ett stort steg framåt eftersom denna generation av S-klassen introducerade många olika lyx- och säkerhetsfunktioner som fortfarande saknas hos många moderna ”premium”-lyxmärken i dag. W140 var den första bilen som introducerade en funktion som kallas ”soft close doors”, som många lyxbilsmärken inte införlivar idag.
W140 var också den första bilen som införde ESC (Electronic Stability Control), dubbla glasrutor för ökad tystnad, toppmodern traktionskontroll, navigering och till och med ett grundläggande röststyrningssystem. Dessutom introducerade W140 också regnsensoriska torkar, en mjukstängande baklucka och ett par sidokrockkuddar för ökad säkerhet.

  Vilken är den bästa begagnade Mercedes cabriolet att köpa?

Mercedes W221 S-klass

W220 S-klassen gick inte till historien som höjdpunkten i Mercedes flaggskeppssedan-historia, så 2007 var Mercedes tvungna att ta fram en ny modell som inte delade någon identitet med den ökända W220. De gjorde just det, och W221 S-klass var född.
W221 S-klass är allmänt erkänd som en frisk fläkt efter W220 och är en av de bästa omformningarna av S-klassen på senare tid. W221 är den första lyxsedanen som erbjuder en hybriddriven drivlina. Dessutom debuterade den också med övervakning av döda vinklar, system för avvikelse från körfältet och varningssystem för hastighetsvarning.
W221 S-klass inledde också en ny era i Mercedes designavdelning för alla modeller, inte bara för sedans. Modellerna efter W221 delade en liknande designetos, var lite skrymmande och erbjöd en jämnare design. W221 S-klass var också den första Mercedes-modellen som började använda infraröd teknik för olika säkerhetssystem.

Mercedes W222 S-klass

År 2013 kom Mercedes ut med W222 S-klass, och mottagandet var ganska blandat tills man öppnade dörrarna. W222 representerar det största språnget i interiördesign i hela Mercedes historia.
Den helt nya, banbrytande uppställningen med dubbla skärmar erbjöd fantastisk funktionalitet och hyllas fortfarande av många som ett bättre alternativ än det system som erbjuds i den helt nya W223 S-klassen idag. Listan över tekniska innovationer på W222 är också otroligt lång.
W222 var den första bilen i historien utan en enda glödlampa eftersom varenda ljuskälla som monterades i W222 S-klass drevs av LED-teknik, bilen erbjöd till och med Swarovski-kristaller i strålkastarna.
W222 är också känd för att ha debuterat med många tekniska innovationer, till exempel den nya aluminiumhybridkarosseritekniken, som ökade bilens vridstyvhet avsevärt.
Dessutom introducerades två nya körhjälpssystem. Ett system som kallas Road Surface Scan debuterade i W222 och kunde upptäcka gropar i förväg, samt systemet Magic Body Control, som anpassade fjädrings- och dämparsystemen för en jämn och bekväm körning.

  Vanliga frågor och problem med Mercedes 4Matic

Fler frågor om den imponerande Mercedes S-klassen

Är den nya W223 S-klassen en av de bästa S-klasserna som någonsin tillverkats?

Det är högst osannolikt att den nya W223 S-klassen kommer att vara något annat än briljant, men den här S-klassen är fortfarande tidigt i sin livstid och kommer att gå ut på vägarna inom en inte alltför avlägsen framtid. Nya W223 erbjuder också många innovationer, men många av dessa har ännu inte testats under en längre tid.
Nya innovativa tillägg till den här S-klassmodellen är bland annat det nya 3D-mätarklustret, geststyrning, augmented reality-funktioner, smarta omgivande belysningsfunktioner, krockkuddar i baksätet och en imponerande bakaxelstyrning som kan vridas upp till 10 grader. Det nya styrsystemet kommer praktiskt taget att förkorta bilens vändradie och göra den mycket mer manövrerbar.

Hur står Audi- och BMW-rivalerna sig mot Mercedes S-klass?

Rivaliteten mellan dessa tre märken när det gäller att erbjuda den bästa flaggskeppssedanen i full storlek är flera decennier gammal. Audi erbjuder den eleganta och diskreta A8, en lång, bekväm och toppmodern sedan som säkert kan mäta sig med S-klassen, men som för vissa är lite för diskret.
Å andra sidan erbjuder BMW 7-serien en djärv och slående design som säkert drar till sig mycket uppmärksamhet. Den är dock något bristfällig på interiöravdelningen jämfört med A8 eller S-klassen. Att välja någon av dessa tre är ett genomförbart alternativ, och alla kommer garanterat att imponera även på de mest krävande kunderna.

  Vilken är den största Mercedes sedan?

Hur står sig S-klassen i jämförelse med de dyraste lyxsedanerna på marknaden?

Rolls Royce och Bentley har allmänt betraktats som de bästa tillverkarna av lyxsedaner med flaggskepp. Båda dessa är mycket dyrare än S-klass, men kan inte mäta sig med den tyska sedanen på teknikområdet.
När det gäller kvalitet är en Bentley eller en Rolls ett betydande steg över S-klassen. Båda dessa erbjuder fortfarande en 12-cylindrig motor som också är ett klart steg över de motorer som erbjuds i de nya S-klassfordonen. Dessutom är Bentleys eller Rolls märkesattraktion också ett klart steg över den treuddiga stjärnan.
Men den största skillnaden mellan dessa tre bilmärken är möjligheten att anpassa en Bentley eller en Rolls i en utsträckning som S-klassen helt enkelt inte erbjuder.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts