Vilken är den bästa Mercedes-klassen?

Vilken är den bästa Mercedes-klassen?

Den bästa Mercedes-klassen beror främst på den enskilde individens behov. Mercedes erbjuder ett stort utbud av många olika modeller för i stort sett alla användningsscenarier du kan tänkas vilja ha. Du kan välja mellan flera olika kommersiella fordon, skåpbilar, sedans, hatchbacks, sportbilar, SUV:er eller till och med bussar och superbilar.

Om vi bara tar det icke-kommersiella Mercedes-utbudet, skulle den bästa Mercedes-klassen förmodligen vara den som har den bredaste bredden av möjligheter. En modell som omfattar vad en äkta Mercedes borde vara, utan att offra mycket i processen. För att göra detta måste vi dela upp modellutbudet i flera kategorier.

Bästa Mercedes SUV-klass

Mercedes erbjuder 9 olika SUV:er, allt från mindre crossover-SUV:er med hatchback som GLA, ända upp till den groteska GLS som det högsta lyxerbjudandet, med många däremellan. Man skulle omedelbart kunna dra slutsatsen att GLS är den bästa SUV som Mercedes för närvarande erbjuder, och kanske är det så.

Men en GLS från 2020 börjar på cirka 70-80 000 dollar utan tilläggsalternativ, och det är mycket med tanke på att GLE erbjuder nästan allt som GLS gör, men till en mer blygsam kostnad på 50-60 000 dollar. GLS och GLE är båda bra alternativ, men du bör bara välja GLS om det verkligen är ekonomiskt vettigt.

Medan GLS och GLE är fantastiska SUV:er är en G-klass en legend. G-klassen introducerades först på 70-talet för militära ändamål och fick först nyligen en grundlig omdesign. Även om G-klassen före omkonstruktionen var en otroligt åtråvärd bil var den långt ifrån att anses vara ”bäst” på något, förutom kanske terrängförmåga.

  Varför ska jag inte köpa en Mercedes?

Men den nya G-klassen kan vara en av de bästa SUV:erna på marknaden. G-klassen erbjuder ikonisk design, en lyxig interiör, rikliga prestanda, utrymme och terrängegenskaper. Allt detta är ett steg över alla andra Mercedes SUV:er, men till en rejäl prislapp på omkring 130 000 dollar.

Bästa Mercedes sedanklass

Det är ganska uppenbart att kampen om den bästa Mercedes-modellen skulle stå mellan den bästa Mercedes SUV:n och den bästa sedanen, eftersom dessa två segment erbjuder den bredaste bredden av förmågor och är de mest populära och viktigaste Mercedes-modellerna.
Listan över Mercedes-sedaner består av C-klass, E-klass och S-klass. C-Klassen är den minsta i gänget, en kompakt sedan som erbjuder hyfsad praktiska egenskaper, interiörutrymme och byggkvalitet. E-Klass är den mellanstora sedanen och känns verkligen som ett steg över den mindre C-Klass-kusinen.
Men den bästa Mercedes-sedanklassen är onekligen S-klassen. Mercedes kom ut med den nya 7:e generationen S-klass för inte så länge sedan, och det är en fantastisk bil. S-klassen är definitivt den bästa sedan Mercedes har att erbjuda, eftersom den erbjuder alla de klockor och visselpipor som en toppmodern Mercedes har.
S-klassen börjar på cirka 110 000 dollar. Men du kommer knappast att hitta någon annan fullstor sedan som erbjuder så mycket som S-klassen gör utan att kliva in i 200 000 dollar och uppåt. S-klassen är bara i början av sin livscykel, och om historien är något att gå efter kommer S-klassen förmodligen att förbli den bästa Mercedes-sedanen ett tag till.

  Vilken är den bästa färgen för en Mercedes Benz?

G-klass vs. S-klass

Efter en närläsning av de bästa Mercedes SUV:erna och de bästa Mercedes-sedanerna kan det vara en fråga om preferens att dra slutsatsen om vilken av dessa två som är mest förtjänt av titeln ”den bästa klassen” av Mercedes.
Men om objektivitet är det enda målet kan man lätt säga att S-klassen är den mest bekväma, mest tekniskt avancerade, mest rymliga och tystaste klassen av Mercedes och att G-klassen är den mest kapabla, säkraste och mest åtråvärda klassen av Mercedes. Så svaret på frågan om den bästa Mercedes-klassen ligger i vad du anser vara viktigare.

Mercedes-klasser: FAQ

Vilken är den dyraste Mercedes-klassen?

De dyraste Mercedes-klasserna är den tidigare nämnda S-klassen, GLS och G-klassen i olika utföranden som erbjuds av AMG och Maybach. Utgångspriset för den nyaste S-klassen Maybach är cirka 185 000 dollar och en Maybach GLS kostar cirka 200 000 dollar i grundpris.
Den ”vanliga” G63 kostar runt 150 000 dollar, men Mercedes brukar göra specialversioner av G-klassen som Maybach Landaulet eller 6×6, som båda kostar långt över 600 000 dollar.

Vilken är den sportigaste Mercedes-klassen?

Mercedes har en lång historia inom olika motorsportdivisioner, och många innovationer som grundats i dessa motorsportdivisioner sipprar ner till mer lättillgängliga Mercedes sportbilar.
AMG-avdelningen inom Mercedes tillverkar sportiga versioner av vanliga Mercedes-bilar. Så en vanlig E-350 finns också i en sportigare utgåva, kallad E63 AMG. Samma sak gäller för i stort sett alla Mercedes hatchback, sedan, kombi eller SUV.
Men de sportigaste bilarna som Mercedes tillverkar är inte AMG-versioner av vanliga Mercedes-bilar, utan bilar som specifikt har konstruerats av AMG från grunden. AMG GT-produktserien tillverkas helt och hållet av AMG, och för närvarande erbjuder dessa modeller, med den nyligen släppta Black Series-modellen i spetsen, den mest spännande körupplevelsen.
Mercedes kommer snart att släppa Project 1, som är en hyperbil för flera miljoner dollar som drivs av F1-teknik och som erbjuder de högsta nivåerna av gatu-legala prestanda. Project 1 förväntas sätta en ny standard för vad en nästa generations hyperbil verkligen är kapabel till.

  Hur länge håller Mercedes motorer?

Vilka är de sämsta Mercedes-modellerna någonsin?

Mercedes har inte alltid levererat på filosofin ”bäst eller inget”. Genom historien har även Mercedes varit tvungna att kompromissa när det gäller att leverera de bästa produkterna.
En sådan bil var W220 S-klassen som tillverkades mellan 1998-2005. Denna bil var ett tekniskt underverk när den först kom ut, precis som alla andra nya S-klasser.
Det som skiljer denna S-klass från alla andra är att Mercedes under denna period beslutade sig för att sänka produktionskostnaderna för nya modeller. Detta resulterade i en kvalitetsskillnad mellan den tidigare S-klassen och den nya. Samma sak kan sägas om C-klassen från den här tiden, eftersom kvalitetsnedskärningarna var ännu tydligare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts