Vilken är den bästa Mercedes för långdistans?

Om du är på marknaden för en långväga bil är en Mercedes ett bra alternativ. Mercedes har förtjänat sitt rykte som en tungviktare inom bilindustrin främst genom att bygga långvariga och pålitliga grand tourers. Grand tourers är sportbilar som är gjorda för långkörning och höga hastigheter.

Numera är det mest populära sättet att täcka stora avstånd definitivt med flyg. Men om du föredrar att tillbringa tid bakom ratten i stället för på överfulla flygplatser har Mercedes allt du behöver. Grand Tourers är bilar som är utformade för resor över kontinenterna på det bekvämaste och roligaste sättet.

Oavsett om du väljer en lyxig Grand Tourer från Mercedes, som S-klass coupé, eller en mer lättillgänglig E-klass sedan, är en sak säker, du kommer definitivt att få valuta för pengarna om du väljer en av dessa sofistikerade långdistansmaskiner.

Nödvändigheter för långdistansbilar

Förutom kaffe, tillfälliga mellanmål och toalettpauser behöver du ett bekvämt och pålitligt fordon för alla långväga bilresor. Så vad gör en bra bil för långdistansresor till en bra bil?

Komfort

Först och främst måste din bil vara bekväm. Om du väljer att köra i stället för att flyga bör du kunna känna dig utvilad under körningen, eftersom långväga resor kan vara ganska tröttsamma.
Moderna Mercedes-modeller har säten som är utformade för maximal komfort och avkoppling och erbjuder olika värme-, ventilations- och massagefunktioner. Allt för att hålla dig vitaliserad och avslappnad så att du kan njuta av din bilresa utan att känna dig utmattad.

Bränsleeffektivitet

Långväga fordon bör också vara bränsleeffektiva, eftersom långväga resor inte är billiga. Numera erbjuder Mercedes flera valmöjligheter när det gäller drivkälla, allt från rena elbilar och hybrider, hela vägen till de goda gamla bensin- och dieseldrivna motorerna.
En tydlig fördel med en dieseldriven motor jämfört med alla andra motortyper är den lägre bränsleförbrukningen när man färdas i hyggligt tempo på motorvägen. Dieseldrivna bilar erbjuder mer vridmoment och producerar den mesta av sin effekt lägre ner i effektbandet, vilket är bra för långdistanskörning.
Många olika moderna bilfunktioner är gjorda för att göra din körning enklare och lättare. De nyaste farthållarna ger lite inblandning från förarens sida när man färdas i jämn takt. Moderna bilkonstruktioner erbjuder hala bilar som är gjorda för att skära genom luften med så lite motstånd som möjligt. Detta förbättrar även bullerreduceringen och bränsleeffektiviteten.

  Vilken Mercedes har den högsta dragkapaciteten

Bästa Mercedes-bilar för långväga resor

Trots enstaka exotiska bilar från Bentley, Aston Martin eller Rolls Royce dominerar tyska sedans marknaden för långfärdskryssare, och det är lätt att förstå varför. Tyska lyxsedaner fungerar som det bästa alternativet när du väljer en bekväm bil som kan hålla dig avslappnad och underhållen, oavsett antal kilometer.

E-Klass

Mercedes Benz E-Klass är ett viktigt nummer när det gäller mellanstora lyxsedaner. Det är det fordon som många personer som arbetar med persontransporter väljer. Den erbjuder en rymlig kupé, många bekvämligheter och ett stort antal olika motorer som lämpar sig för långväga resor.

S-klass

Men om du letar efter den bästa tyska sedanen, som kan tugga kilometer utan att svettas, är Mercedes S-klass svår att slå. Det är en bil med mer än sex decennier av överlägsen teknik som inte bara uppfyller standarden för lyxbilar utan också sätter riktmärket för långväga resor.
S-klassen finns i ett stort antal olika trims och konfigurationer. Motorerna börjar med 6-cylindriga varianter och går hela vägen upp till de mäktiga V8-motorerna. S-klassen erbjuds som en bil med ”kort” hjulbas med mer än gott om utrymme, eller som den kolossala varianten med lång hjulbas som bekvämt kan transportera även de mest krävande VIP:erna.

Bästa Mercedes SUV:er för långväga resor

Eftersom den ständigt växande SUV-kraschen fortsätter att öka, är det svårt att prata om önskvärda Mercedes-modeller utan att nämna SUV-utbudet. Men saken är den att sedans är mycket vettigare när det gäller långdistanskörning.
SUV:er drar nytta av ett större användbart utrymme runtomkring jämfört med sedans, och de erbjuder en mer följsam körning på obelagda vägar. Men de är mycket mindre bränslesnåla eftersom de är mycket större och tyngre än sedans.
SUV:er tenderar också att vara mycket mindre hala. De har ett större luftmotstånd vid högre hastigheter, vilket i sin tur innebär mer vägljud, vilket kan vara ett problem vid längre resor. Och det är viktigt att nämna att SUV:er är mycket mindre stabila eller manövrerbara till följd av en högre tyngdpunkt.
Men om du föredrar SUV:er framför sedans bör GLE- och GLS-modellerna vara mer än tillräckliga för att fungera som pålitliga cruisers, trots nackdelarna med långväga SUV-körning.

  Varför Mercedes är dåliga bilar

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en ny eller begagnad lyxbil för långdistanskörning?

Tja, det beror främst på din budget och din vilja att acceptera den kraftiga värdeminskning som är förknippad med lyxbilar. Dessa typer av bilar är dyra, och det går inte att komma runt det. Vid långväga resor ackumuleras också många kilometer på kilometertåget, vilket ökar de negativa effekterna i samband med värdeminskning.
Även om du genom att köpa en ny bil kan spara lite pengar på service och reparationer kostar den mycket mer att försäkra, särskilt om du planerar att köra bilen långa sträckor regelbundet. Det finns gott om bra erbjudanden på begagnatmarknaden, så det har potential att vara mycket vettigare för en så dyr bil. Se bara till att skaffa en fullständig bilhistorik och låta en mekaniker titta grundligt på bilen.

Gör Mercedes bättre långkörningsbilar jämfört med Audi och BMW?

Som i många olika branscher är konkurrens ett sätt att gå framåt, och det är fördelaktigt för alla inblandade att alltid leta efter alternativ från olika märken.
S-klassens konkurrent från Audi är A8. Den erbjuder en mer futuristisk design, en modernare interiör och är lite mindre flashig på utsidan. När det gäller BMW är 7-serien BMW:s svar på S-klassen. Det är en bil som ofta används av tyska diplomater, vilket säger en hel del.
Mercedes S-klass, Audi A8 och BMW 7-serien är alla utmärkta bilar, så i slutändan handlar det om smak och personliga preferenser.

  Bästa Mercedes att modifiera?

Vilka är de bästa Grand Tourers som man kan köpa för pengar?

Rolls Royce, Aston Martin, Bentley och Ferrari är svåra att slå. Det är dessa märken som spelar på dina hjärteband när du tänker på de imaginära resorna från London till San Tropez. De erbjuder de finaste materialen som monteras på bilar, stora mjuka kraftverk med mycket dragkraft och fjädringsuppställningar som kan uppnå fantastiska komfortnivåer.
Det är den här typen av bilar som är lite eller inte alls vettiga jämfört med de tidigare nämnda Mercedes-sedanerna till exempel, eftersom de är extremt dyra att äga på alla tänkbara sätt. Men folk längtar ändå efter dem. De erbjuder något som ingen mainstreamtillverkare någonsin skulle kunna erbjuda, och det är känslor, exklusivitet och ren obehindrad körglädje.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts