Vilken är bäst – Infiniti eller Mercedes?

Vilken är bäst - Infiniti eller Mercedes?

Mercedes och Infiniti tillverkar exceptionella lyxbilar. Men vilket märke är bäst när man jämför dem direkt?
Vilken bil som är bäst mellan Mercedes-Benz och Infiniti beror på vad du letar efter. Om du vill ha lyx, klass och komfort är Mercedes den bättre bilen. Men om du letar efter en prisvärd men pålitlig lyxbil är det Infiniti som vinner.
Både Infiniti och Mercedes-Benz erbjuder några av de bästa lyxbilarna på marknaden. Infiniti är dock inte i närheten av Mercedes-Benz. Trots att Infiniti har några modeller som kan jämföras med vissa Mercedes-bilar ligger Mercedes långt före när det gäller teknik, komfort och säkerhet.
Dessutom har Mercedes flera bilmodeller som S-klass, SLS-klass, GLS-klass och G-klass som inte har någon jämförelse med Infiniti. Dessutom är Mercedes AMG-versioner av denna värld om man jämför med vissa Infiniti-modeller.
Men om vi tittar på några jämförbara modeller, head-to-head, kan det japanska lyxmärket Infiniti ge det tyska kraftpaketet en chansning.
För att göra det enkelt att välja den bästa bilen bestämde vi oss för att jämföra två olika modeller från båda märkena. Vi kommer att jämföra Infiniti Q50 mot Mercedes-Benz C-klass och Infiniti Q70 mot Mercedes-Benz E-klass. Utifrån denna jämförelse kommer du att kunna se vilken bil som är bättre i vilken kategori.

Infiniti Q50 jämfört med Mercedes-Benz C-klass

Design

Både Infiniti 250 och Mercedes-Benz C-klass är vackert designade. Köparna kommer att ha olika färger och trim att välja mellan. När det gäller det yttre har dock Infiniti Q50 ett litet övertag över Mercedes-Benz C-klass, som inte är lika tilltalande som andra Mercedes-modeller.
När det gäller interiören utstrålar båda bilarna lyx och komfort med högteknologiska funktioner. Trots detta har Mercedes ett litet övertag över Infiniti, eftersom den är mer intuitiv med mer lyxiga funktioner. Det enda negativa med C-klassen när det gäller interiören är dess Artico-klädsel som känns ”plastig”.

  Passar Mercedes-fälgar till Audi?

Prestanda

Infiniti Q50 levereras med en 3,0-liters twin-turbo V6-gasmotor med dubbelturbo, medan Mercedes-Benz C-Klass är utrustad med en 2,0-liters fyrcylindrig motor. Mercedes-motorn är ganska kraftfull eftersom den levererar 241 hk vid 5550 varv per minut, medan Infiniti levererar 208 hk vid 5500 varv per minut. Dessutom har båda fordonen ett RWD-system.
Infiniti Q50 har en större bränsletank som rymmer 20 gallon, medan Mercedes-Benz C-klass har en något mindre bränsletank som tar upp till 17,4 gallon. Men när det gäller bränsleeffektivitet är C-klassen bättre med ett mpg på 24, jämfört med Infinitis 23 mpg.

Komfort

Som vanligt har Mercedes-Benz ett litet övertag över Infiniti när det gäller komfort och lyx. Oavsett detta har båda dessa sedans en sittplatskapacitet på fem personer, vilket är standard. När det gäller utrymme är Infiniti något större och rymligare än en Benz C-klass. Detta inkluderar även bagageutrymmet eftersom Q50 har 500 liter lastutrymme medan C-klassen har 434 liter.

Säkerhet

Som lyxbilar är båda dessa modeller mycket säkra och har fått det maximala femstjärniga ANCAP-säkerhetsbetyget. Några av de säkerhetsfunktioner som båda dessa bilar har är blinda fläckar, kollisioner framåt och automatisk nödbromsning. Mercedes är dock bättre än agead med sin PRE-Safe-teknik, som är unik i sitt slag.

Pris

Båda dessa bilar ligger i en liknande prisklass. Infiniti Q50 går för cirka 80 000 dollar, medan Mercedes-Benz C-klassens pris varierar mellan 63 500 och 160 000 dollar, beroende på vilken kaross och modell du väljer. Sammantaget ligger C-klassen något i den högre änden.

  Varför är Mercedes så tunga?

Infiniti Q70 vs Mercedes-Benz E-Klass

Design

Mercedes-Benz E-Klass har en bättre yttre kaross än Infiniti Q70. Båda är dock långa och vackert utformade. Q70 är något längre då den har en längd på 196,1 jämfört med E-Klassens längd på 193,8.
När det gäller interiören utstrålar båda dessa fordon lyx och överflöd. De är också rymliga med en sittplatskapacitet på fem personer. Precis som i den tidigare jämförelsen har Infiniti en större interiör och ett stort lastutrymme. Men när det gäller klass är Mercedes funktioner mer sofistikerade, vilket ger den ett litet övertag.

Prestanda

Infiniti Q70 är något kraftfullare än Mercedes E-klass. Tack vare sin kraftfulla 3,7-liters V6-gasmotor som producerar 330 hk @7000 rpm. Å andra sidan är Mercedes utrustad med en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor som ger 255 hk @ 5800 rpm.
Båda dessa fordon är också utrustade med bakhjulsdrift. När det gäller växellådan har Mercedes E-klass en 9-växlad automatisk växellåda jämfört med Infiniti Q70:s 7-växlade växellåda. Dessutom är E-Klassen mer bränsleeffektiv med ett kombinerat mpg på 25, medan Q70 har ett kombinerat mpg på 21.

Komfort

Som tidigare nämnts har Infiniti Q70 en större kupé och ett större lastutrymme än E-Klass. Ändå är båda dessa lyxbilar bekväma med högteknologiska funktioner som gör passagerarna nöjda. Mercedes-Benz E-Klass känns dock mer klassificerad och lyxigare än Infiniti Q70.

Säkerhet

En av de saker som du inte bör oroa dig för när det gäller Infiniti eller Mercedes är deras säkerhetsbetyg. Båda dessa modeller är högt rankade när det gäller säkerhet. Några av de säkerhetsfunktioner som de har gemensamt är bromsassistans, däcktrycksmätare, blindspot monitor och back-up camera.

  Vad betyder 4Matic på en Mercedes?

Pris

Mercedes-Benz E-Klass är något dyrare än Infiniti Q70. Denna tyska lyxbil börjar runt 71 500 dollar, medan den japanska lyxbilen kostar cirka 52 500 dollar.

Mercedes vs Infiniti

Vilken föredrar du – Mercedes eller Infiniti?

När det gäller lyx, komfort och klass är Mercedes det bästa valet. Men om du vill ha kvalitet och tillförlitlighet i en mer prisvärd lyxbil är Infiniti det bättre valet. På det hela taget är Mercedes bäst eftersom de flesta av deras bilar är hållbara och håller längre än Infiniti-bilar.

Vilken bil är dyrare att underhålla – Mercedes eller Infiniti?

Även om Infiniti-bilar är något billigare än Mercedes ska du inte låta dig luras av att de är billiga att underhålla. Dessa bilar är också dyra att underhålla. Mercedes-bilar är dock något dyrare att underhålla än Infiniti på grund av deras dyra reservdelar.

Tillverkar Mercedes Infiniti?

Nej, Mercedes tillverkar inte Infiniti. Infiniti tillverkas av det japanska bilföretaget Nissan. Nissan Motor Co. har tillverkat Nissans lyxbil, Infiniti, sedan 1985.

Varför anses Infiniti vara ett lyxmärke?

Infiniti anses vara ett lyxmärke eftersom allt de tillverkar är lyxigt. Märket levererar avancerade, pålitliga, bekväma och behagliga fordon. Dessutom ser och känns bilarna de tillverkar lyxiga ut och känns lyxiga. Det är därför de normalt jämförs med märken som Mercedes-Benz, Audi, BMW, Acura och Lexus.

Slutomdöme

Om du vill ha en prestigefylld, lyxig, säker och hållbar lyxbil ska du välja Mercedes-Benz. Men om du letar efter en prisvärd, bekväm och pålitlig lyxbil ska du välja Infiniti. Infiniti är också billigare att reparera än Mercedes-Benz. Mercedes-Benz är dock ett välrenommerat namn och en bil av klass.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts