Vilka nya SUV:er har ventilerade säten?

Premium-SUV:er har blivit mycket eftertraktade på senare tid, och det är ganska uppenbart eftersom den yngre generationen tenderar att älska SUV:er, särskilt sådana som kombinerar både komfort och användbarhet. Det finns ett par relativt prisvärda SUV:er där ute som också har alternativet ventilerade säten.

Om du börjar med den ganska imponerande Mazda CX-5 kan du få ventilerade säten om du är villig att betala mer för Premium GT-paketet. Det är samma sak med Jeep Grand Cherokee som innebär att du måste uppgradera till Traillhawk- eller Overland-utrustningen för att få ventilerade säten.

Hyundai Tucson kan också fås med ventilerade säten, men då måste du betala för Ultimate-paketet. Om du vill ha en mer premium SUV som också kommer med ventilerade säten ska du se till att kolla in Mercedes Benz GLC compact SUV med premiuminteriörpaketet.

Om du främst är intresserad av fullstora SUV:er finns Hyundai Palisade också med sätesventilation som en del av Limited-paketet. På det hela taget kommer många nya SUV:er med ventilerade säten, men du måste betala en rejäl premie för att få dem.

Mazda CX-5 – En fantastisk SUV som passar alla

Mazda CX-5 börjar på cirka 30 000 dollar, men om du vill ha ventilerade säten måste du uppgradera till GT Premium-paketet som kostar dig ytterligare 1 600 dollar. Du kan också gå uppåt i sortimentet för att få ännu mer extrautrustning som fina lädersäten, trädetaljer, ambient belysning och så vidare, men priset kan lätt nå upp till 37 000 dollar eller mer.

Icke desto mindre är CX-5 en utmärkt SUV både för familjer och privatpersoner eftersom den erbjuder överlägsen tillförlitlighet, praktiska egenskaper och effektivitet. Den nyare generationens Mazda-modeller har blivit ganska överlägsna många andra konkurrerande märken inom sitt segment, och CX-5 kan lika gärna vara den bästa Mazda-bilen som finns till salu.

  Bästa hybridbil för vinterkörning

Jeep Grand Cherokee – en välförtjänt uppgradering

Den nya Jeep Grand Cherokee är en betydande uppgradering jämfört med den gamla modellen eftersom den nu ser ut att stämma överens med alla andra nya SUV:er som för närvarande finns på marknaden. Den nya Cherokee finns i så många som 12 olika trimnivåer, varav 8 kan utrustas med alternativet ventilerade säten.
Om du vill ha ventilerade säten måste du uppgradera till Cherokee Limited och betala för ett extra Luxury II-paket som inkluderar ventilation, paneltak och uppvärmda säten på andra raden. Om du uppgraderar till Traillhawk eller Overland spec får du ventilerade säten som standard. Du behöver minst 44 000 dollar om du vill ha ventilerade säten i nya Grand Cherokee.

Hyundai Tucson – en nära match med CX-5

Precis som CX-5 är Hyundai Tucson också en bra kompakta SUV med många bra prestanda. Om du vill ha ventilerade säten måste du betala 32 000 dollar för Hyundai Tucson Ultimate som har det här paketet som standard.

Både CX-5 och Tucson representerar en hel del värde när det gäller SUV:er med ventilerade säten eftersom de båda ligger i den absoluta bottenskiktet när det gäller pris. Trots det är båda dessa två extremt bra SUV:er, men de är inte helt lyxiga, särskilt om de inte är i sina topputrustningsnivåer.

Mercedes Benz GLC – En kompakt SUV i premiumklassen för företagsledare

Mercedes Benz GLC erbjuder också ventilerade säten som en del av ett läderpaket för 1 000 dollar för inredningen, och om du kombinerar det med startpriset på omkring 40 000 dollar kan du få GLC med ventilerade säten för en ganska lockande prislapp.

  Bästa sportbil för en första bil

Förutom de ventilerade sätena är GLC välutrustad från fabriken, men om du vill ha den bästa GLC som finns att tillgå ska du se till att skaffa premiumpaketet för 3900 dollar. Om du däremot vill maxa din GLC måste du välja antingen AMG-paketet eller premiumpaketet, men dessa kostar mycket mer pengar.

Hyundai Palisade – Starkt värde för pengarna

Med ett utgångspris på 36 000 dollar har Hyundai Palisade mycket att erbjuda. Hytten är ganska rymlig och den kommer med massor av exklusiva material. Om du vill ha ventilerade säten måste du uppgradera till trimnivån Limited eller Caligraphy. Palisade Limited kostar 45 000 dollar medan Caligraphy-versionen kostar runt 47 000 dollar.

AWD är också ett tillval på varje trimnivå och det kostar 1 700 dollar och är ett måste för en så stor SUV som Palisade. Limited är det bästa alternativet att skaffa eftersom den levereras med dubbla paneler, ventilerade säten, uppvärmd ratt, Premium Nappaläder, Harman Kardon-högtalare, 10-tumsdisplay och en 12,3-tums virtuell cockpit.

FAQ-avsnitt

Är det värt att välja ventilerade säten?

Det beror på hur och var du använder din bil mest. Om du har möjlighet, se till att provköra en bil med ventilerade säten eftersom många anser att de är en gimmick. Dessutom känner vissa människor inte ens av de ventilerande effekterna överhuvudtaget.

Hur som helst är ventilerade säten en bra sak att ha under sommaren, för om de kombineras med luftkonditioneringen är de en härlig följeslagare, särskilt om du behöver hålla dig fräsch under en längre tid.

  Vilka äldre bilar har fyrhjulsdrift?

Hur fungerar egentligen sätesventilation?

Sätesventilationssystemet består av små fläktar i sätena som blåser luft på din rygg och din rumpa för att kyla ner dig under sommarmånaderna. Dessa system aktiveras vanligtvis genom en särskild knapp på antingen sätesbottnarna eller dörrpanelerna.

Vissa infotainmentsystem integrerar sätesventilationsknappen i menyn, vilket ibland kan vara lite knepigt för dem som inte är invigda i hur vissa infotainmentsystem fungerar. De flesta bilar erbjuder dock ventilerade säten för den främre passageraren, men endast ett fåtal erbjuder ventilerade säten även för de bakre passagerarna.

Är alla sätesventilationssystem likadana?

Det finns några olika sätt som dessa system fungerar på, men de skiljer sig främst åt beroende på om systemet kyler luften eller inte. Det enklaste systemet suger helt enkelt in kabinluften utan att kyla den, vilket bara gör skillnad om kabinluften redan är ganska kall.

Ett mer avancerat system har däremot en mer sofistikerad konstruktion där luften som sugs in i sätena också kyls innan den sprids tillbaka till din rygg genom sätesventilerna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts