Vilka Mercedes har head-up display?

Vilka Mercedes har head-up display?

En head-up display (HUD) är en teknik som projicerar en genomskinlig bildskärm på vindrutan och gör att du kan se viktiga uppgifter direkt i din synfält. Många Mercedes-modeller erbjuder en HUD, men de senaste Mercedes-modellerna erbjuder en nästa generations augmented reality HUD som garanterat kommer att imponera.
BMW har erbjudit en HUD sedan 2004, och Audi introducerade också en head-up display för sin första generation A7 år 2010. Mercedes var något sent ute och introducerade HUD först 2014. Men numera är det Mercedes som gör allt ljud när det gäller nästa generations head-up-displayer.

Mercedes-modeller med HUD

Både C-klass och E-klass erbjuds med head-up-displayer som visar en massa olika information utan fördröjning och i fullfärg. Upplösningen på dessa head-up-displayer är också ganska imponerande med cirka 60 pixlar per betraktningsvinkel.
Under 2014 släppte Mercedes ett uttalande om att head-up-displayer långsamt håller på att ta sig in i hela Mercedes sedanlinje med början i S-klassen. Mercedes var tveksam till att införa en HUD på grund av eventuell oro för distraktion av föraren, men när man såg vad Audi och BMW gjorde med sina system ville Mercedes inte missa det.
Head-up-displayer erbjöds även för 2015 års CLS och alla andra Mercedes-sedanar. Efter ett tag började Mercedes också erbjuda samma HUD-system i sina mindre A- och B-klassiga hatchbacks. Numera kan i stort sett varje Mercedes sedan eller hatchback få en HUD som tillägg.
Samma sak gäller för Mercedes SUV:er. Sedan 2015 har Mercedes införlivat en HUD-display i alla SUV:er genom olika varianter av tillvalspaket. I vissa regioner är HUD en del av ett Technology Package eller Night Package. Den kan också vara en del av många andra paket som AMG- eller Premiumpaketet.

  Är Mercedes bra i snö?

AMG HUD

Även om de flesta av de ovan nämnda head-up display-systemen är ganska mycket samma variant, har ett AMG-fordon alltid en mer prestandainriktad head-up display. Den information som visas på HUD:n i vanliga Mercedes-modeller är hastigheten du färdas, navigeringsinformation och hastighetsbegränsningen med ett par olika alternativ också.
En AMG HUD är dock annorlunda på grund av AMG-bilarnas karaktär. Dessa bilar är mycket sportigare och mer lämpade för prestandakörning, så de har vanligtvis en annan head-up display, jämfört med vanliga modeller. AMG-modeller kan visa varvtal, växelljus, vilken växel du befinner dig i och många andra prestandarelaterade uppgifter.

Mercedes nyss släppta HUD med förstärkt verklighet

Den nyligen släppta S-klassen erbjuder en nästa generations AR HUD som mer liknar en bioprojektor än en vanlig HUD som finns i många andra fordon. Systemet består av 1,3 miljoner enskilda speglar som kan projicera en otroligt tydlig och skarp bild.
AR head-up systemet liknar till viss del det populära spelet Pokemon Go som drev världen till vansinne för några år sedan. Systemet vet var du befinner dig och lyckas projicera levande vägbeskrivningar och riktlinjer rakt i din synfält, vilket gör det ganska omöjligt för dig att missa avfarten från motorvägen eller ta fel väg.
Det är ett otroligt futuristiskt system som till och med visar en rutig flagga på din vindruta när du når din destination. Det här systemet kommer säkert att rullas ut för i stort sett alla andra Mercedes-modeller snart. Vissa kanske anser att detta system är en gimmick eller onödigt, men ingen kan förneka den coola faktorn.

  Kan en Mercedes starta en annan bil med starthjälp?

3 saker att veta om head-up-displayer

Är HUD något jag behöver ha i en bil?

Egentligen inte. En head-up display erbjuder dig ett bekvämare sätt att se din information. Den erbjuder inte något som ett vanligt mätarkluster eller en vanlig instrumentpanel inte kan göra i sig själv. Visst är de nyaste Mercedes AR-huvudskärmarna häftiga, men de är inte en viktig del av utrustningen.
Om du är van vid att ha en HUD och om det känns som en nedgradering att ha en bil utan den, så skaffa en sådan. Men om du måste välja mellan en HUD eller något annat som faktiskt erbjuder något nytt och/eller annorlunda jämfört med de vanliga funktioner som en bil erbjuder, är det bättre att inte ha en HUD.

Hur mycket kostar en HUD?

Om du vill ha en HUD i din nya bil måste du vara beredd att spendera minst 1 200 dollar. Vissa modeller kan erbjuda HUD-systemet som en del av ett specialpaket, vilket ökar priset ytterligare.
En HUD till en BMW 520i kostar cirka 2 000 dollar och en HUD till Audi A4 kostar hälften av det, men du får en trådlös telefonladdare till BMW:n inkluderad. Vissa eftermarknadsföretag erbjuder också HUD-system till ett mer överkomligt pris, men konsensus här är att OEM-systemet alltid är att föredra.

Innebär dagens HUD-system några säkerhetsproblem?

I vår tid lever vi i en teknikinfekterad verklighet, och alla våra sinnen bombarderas ständigt med stora mängder olika information, och moderna bilar är säkert skyldiga till detta.
I takt med att biltillverkarna fortsätter att införa fler och fler skärmar i bilarna blir det säkert mycket svårare att undvika en informationsöverbelastning, och vissa säkerhetsproblem är ett bekymmer.
Även om det inte finns mycket data som tyder på att HUD-displayer utgör ett säkerhetsproblem är det fortfarande för tidigt att säga eftersom vi bara är i början av bilteknologitrenden. Det är starkt tillrådligt att hålla ögonen på vägen och det som faktiskt finns framför dig för att upptäcka eventuella faror, innan du litar på vad HUD:en berättar för dig.
HUD-system är ganska bra på att identifiera vägskyltar och ge dig hastighetsbegränsningarna för en viss del av vägen, men de är fortfarande inte lika bra som dina ögon, så oavsett om du väljer HUD eller inte, förlitar du dig alltid på att din syn ger dig rätt information.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts