Vilka bilar är bra för överviktiga förare?

När du köper många viktiga produkter, t.ex. skjortor, skor eller till och med mobiltelefoner, letar du efter en produkt som passar dina behov, en som har exakt den storlek du söker. Men med bilar har du inte möjlighet att skräddarsy allting efter dina behov.

Det innebär att du i viss mån är tvungen att kompromissa, och särskilt om du är överviktig. Fetma kräver att du gör många anpassningar i livet, och alla de vanliga kompromisser som du förknippar med bilar är nu ännu mer uttalade på grund av ökade nivåer av komfort och säkerhetsrisker.

Därför är den bästa subkompakta bilen för överviktiga förare Honda Fit eller Toyota Yaris. Om du vill ha en kompakt sedan kan något som en Subaru Impreza eller Chevy Cruze rymma ganska stora personer.

Den mellanstora Kia Optima-sedanen eller den mer lyxiga E-Klassen är de mest rymliga i sitt segment. Om du vill ha den mest rymliga sedanen på marknaden tar Audi A8 kronan, men är tätt följd av Mercedes S-klass. Om du vill ha en SUV kan du välja Cadillac Escalade eller Toyota Land Cruiser.

Honda Fit

Även om man aldrig skulle förvänta sig att en underkompakt bil ska vara tillräckligt rymlig för överviktiga personer är Honda Fit just det. Denna subkompakta hatchback mäter 51,5 tum höftutrymme, vilket är mer än vad många sedans och SUV:er erbjuder, och definitivt rymlig nog för de flesta överviktiga personer.

Höftutrymmet är inte den enda viktiga aspekten när man väljer en bil som passar för överviktiga personer. En sådan bil måste erbjuda hyfsat mycket benutrymme och huvudutrymme, vilket Honda Fit verkligen levererar. Med detta sagt mäts benutrymmet till 41,4 tum och huvudutrymmet till 39,5 tum, vilket båda är klassledande.

  Bilar med minst värdeminskning

Subaru Impreza

Subaru Impreza är en fantastisk bil för många saker. Den kostar relativt billigt, erbjuder hyfsad kvalitet, starka restvärden och finns tillgänglig med ett legendariskt AWD-system. Men förutom dessa allmänna fördelar som Impreza erbjuder, erbjuder den också mycket utrymme, vilket är viktigt för överviktiga personer.
Impreza-modellen från 2020 erbjuder upp till 56,7 tum höftutrymme/axelutrymme, vilket är det bästa i sin klass. Dessutom erbjuder Impreza också ett lika överlägset mått på benutrymme på 43,1 tum och cirka 40 tum i huvudutrymme.

Kia Optima

Under de senaste åren har Kia definitivt ökat sin nivå när det gäller varumärkesuppfattning, marknadsplacering, övergripande kvalitet och finish. Men framför allt har Kia alltid försökt erbjuda mycket utrymme för inte så mycket pengar.

Med detta sagt erbjuder Kia Optima mid-size sedan 56 tum höftutrymme, vilket är klassledande och perfekt för överviktiga personer. Förutom det imponerande höftutrymmet erbjuder Optima också upp till 45,5 tum benutrymme och 40 tum huvudutrymme.

Audi A8

Men om du vill göra minsta möjliga kompromisser bör du överväga att titta på att köpa Audi A8. Tack vare en sofistikerad interiör- och exteriördesign, högkvalitativa material, en bekväm körupplevelse och massor av teknik är A8 verkligen en av de mest imponerande sedans som finns.

Förutom de allmänna fördelarna som en A8 erbjuder, erbjuder den också massor av utrymme för överviktiga personer. 62,2 tum förarutrymme vid höften gör A8 till den mest rymliga bilen för överviktiga personer. 41,5 tum benutrymme fram är inte helt överlägset, men det räcker för de flesta. Huvudutrymmet mäts till 38,3 tum vilket lätt borde räcka.

  Vilken bil är bekvämast för långkörning?

Cadillac Escalade

Den förmodligen mest kända SUV:n för överviktiga personer är Cadillac Escalade, och för att vara ärlig går dessa två hand i hand. Escalade är enormt stor både invändigt och utvändigt, den är också lätt att ta sig in och ut ur och den erbjuder ett gigantiskt last- och passagerarutrymme samtidigt som den behåller lyx, komfort och teknik.

Förarens höftutrymme mäter 61,7 tum, förarens benutrymme mäts till 45,5 tum och förarens huvudutrymme mäts till lika imponerande 42,3 tum. Det finns förmodligen inget bättre alternativ att överväga än Cadillac Escalade, särskilt den senaste generationen eftersom den erbjuder allt som en lyxig SUV erbjuder, och en hel del mer.

FAQ-avdelning

Vilken typ av bilar bör jag undvika om jag är överviktig?

Tja, i de flesta fall bör du aldrig fundera på att köpa superbilar eller sportbilar, och i de flesta fall bör du också skippa mindre hatchbacks. Superbilar och sportbilar är vanligtvis kompakta både invändigt och utvändigt för prestandans skull, och de är också alldeles för låga vilket gör dem svåra att ta sig in och ut ur.

Crossovers och Coupe SUV:er är ibland svåra att förstå eftersom man förväntar sig att de ska erbjuda mycket utrymme, men oftast erbjuder de faktiskt undermåliga praktiska egenskaper, särskilt huvudutrymmet. Om du har svårt att få plats i en viss bil ska du inte köpa den, oavsett hur bra bilen eller priset är.

  Bästa elbilar för en första bil

Vad bör en överviktig person tänka på när han eller hon köper en ny bil?

Först och främst ska du provköra bilen. Många bilar där ute är bedrägliga när det gäller inredningsutrymme och praktiska egenskaper, och detta kan vara ett stort problem för en överviktig person. Se till att du har tillräckligt med utrymme och att du säkert kan få plats bakom ratten.

Dessutom bör du alltid kunna spänna fast säkerhetsbältet utan någon extra ansträngning. Sätena ska kunna hålla dig på plats och de får inte vara för trånga. Se till att du alltid har tillräckligt med utrymme för att vända dig om.

Är överviktiga personer mer riskfyllda när de kör bil?

Överviktiga personer löper större risk när de gör i stort sett allt, och bilkörning är ingen skillnad. Enligt en studie som utförts av University of Michigan har obesa personer utan bilbälte större chans att dödas i en bilolycka jämfört med obesa personer av genomsnittsstorlek utan bilbälte.

Överviktiga personer är vanligtvis också långsammare att reagera och agera i en nödsituation. Dessutom löper överviktiga personer större risk att utveckla alla typer av sjukdomar och skador som kan överföras till bilkörning. Skador på krockkuddar är också allvarligare hos överviktiga personer eftersom det vanligtvis finns mindre utrymme mellan dem och krockkuddarna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts