Vilka årsmodeller av Kia Niro ska man undvika?

Kia Niro

Kia Niro må vara en relativt ny bil på marknaden, men det är lätt att se vilka årsmodeller som är bra eller mindre bra. Så, vilka årsmodeller av Kia Niro bör du undvika?

Modellåren för Kia Niro som bör undvikas är 2016, 2017, 2018 och 2019. Dessa årsmodeller har rapporterat flera problem jämfört med de senaste årsmodellerna. Oavsett är de mest problematiska Kia Niro-modellåren 2017 och 2019.

Vilka årsmodeller av Kia Niro bör jag undvika?

2016 Kia Niro modellår

Kia Niro modellår 2016 är den första bilen som produceras i sortimentet. Som ett resultat förväntas den ha flera problem, vilket den också har. Det vanligaste problemet med Kia Niro modellår 2016 är att grader som producerats under tillverkningsprocessen hittades i det hydrauliska ställdonet.

Dessa grader kan skada oljetätningen och leda till att olja läcker ut eller, i extrema situationer, leda till kortslutning och en potentiell brand. Ett annat vanligt problem som ägare av denna årsmodell har rapporterat är överhettning av det elektriska reläet och bromsproblem.

Dessutom saknar denna bil säkerhetsfunktioner och har flera rapporter om opålitlighet. Trots att den inte är tillförlitlig fick den här bilen den officiella Guinness World Record-utmärkelsen för den lägsta bränsleförbrukningen vid tidpunkten för lanseringen.

2017 Kia Niro modellår

Detta är ett annat Kia Niro-modellår som köpare bör hålla sig borta från. Detta modellår har fått flera klagomål kopplade till motorn och andra delar. Liksom 2016 års Kia Niro-modell återkallades denna modell eftersom grader som producerats under tillverkningsprocessen också hittades i det hydrauliska ställdonet.

  Kia Rio GPL-problem

Andra problem som är förknippade med detta modellår är växellåda som slirar, motorfel, misslyckad start, katalysator spricka, oljeläckage, förlust av kraft och kylvätskeläckage. Observera att detta modellår hade det största antalet klagomål eftersom det registrerade mer än 75 klagomål.

Ett annat vanligt problem som de flesta 2017 Kia Niro-ägare har rapporterat är ett dörrhandtag som tenderar att gå sönder, och de sojabaserade bränsleledningarna kan locka till sig gnagare.

2018 Kia Niro modellår

Medan modellåret 2018 inte är lika opålitligt som bilarna på den här listan, registrerar det fortfarande ett betydande antal problem än de senaste modellerna. Enligt CarComplaints har Kia Niro 2018 registrerat mer än 39 klagomål, vilket inte är många men ändå värda att överväga.

Ett av de största problemen med Kia Niro 2018 är dess elektriska system. Några av de elektriska problem som användarna lyfte fram är växellåsfel, datorsystemproblem och dörrhandtag som faller av bilen. Andra problem inkluderar motorstopp, bromsproblem, problem med klimatanläggningen och problem med motorn.

Sammantaget är Kia Niro 2018 en pålitlig bil med ett fåtal problem att brottas med. Med god skötsel och underhåll är den här bilen enklare och billigare att underhålla än andra årsmodeller på den här listan.

2019 Kia Niro modellår

Kia Niro 2019 är den värsta Kia Niro-modellen att äga. Detta beror på att den har de allvarligaste problemen, även om den inte har lika många klagomål som 2017 års modell. Hittills har den haft drygt 67 reklamationer utan några återkallelser. Detta till skillnad från modellåret 2017 som har mer än 4 återkallelser.

  Köpa en begagnad Kia EV6 - saker att kontrollera

Några av de mest rapporterade problemen med Kia Niro 2019 är fel transmissionsvätska som leder till skakningar, minskad effektivitet i batteriets körsträcka, överhettningsproblem med startbatteriet och fel på krockkudden på passagerarsätets framsida. Utöver det kommer detta modellår med ett mindre lastutrymme än de flesta av sina rivaler.

Ett annat vanligt problem med 2019 års Kia Niro-modell är felet kontrollera hybridmotorsystem.

FAQ

Vilken årsmodell av Kia Niro är bäst?

Kia Niro har funnits på marknaden från 2016 till idag. Även om den har funnits i mindre än ett decennium, har denna modell både bra och dåliga modellår. De bästa modellåren för Kia Niro är 2020, 2021, 2022 och 20233. Dessa modellår har registrerat färre problem än tidigare modeller.

Är det värt att köpa en Kia Niro?

Ja, det är värt att köpa Kia Niro. Detta beror på att den levereras med en rymlig hytt, en mångsidig interiör och gott om lastutrymme. Dessutom ger Kia Niro en smidig körning och avancerade säkerhetsfunktioner. Den är också bränsleeffektiv och billig att underhålla. Men om du letar efter en kraftfull, högpresterande och avancerad kompakt hybrid eller PHEV SUV, leta någon annanstans.

Hur mycket kostar det att underhålla en Kia Niro?

Kia Niro är en trevlig bil och lätt att underhålla. Det kommer att kosta dig mellan $95 och $2307 att underhålla Kia Niro. I genomsnitt måste du betala cirka 245 $ för att underhålla den här bilen. Notera att kostnaden varierar beroende på problem. Med god skötsel och underhåll kommer kostnaden för att underhålla denna bil att vara lägre.

  Problem med laddning av Kia EV6

Vad är det vanliga problemet med Kia Niro?

Kia Niro är en underbar bil eftersom den är praktisk och effektiv. Ändå kommer den också med flera problem som användarna bör vara medvetna om. De största problemen med Kia Niro är problem med elsystemet, långsam laddningshastighet, mindre kraftfull motor.

Vilken är den bästa Kia Niro-motorn?

Kia Niro levereras med flera motoralternativ som gör det möjligt för intresserade köpare att välja ett motoralternativ. Ändå är den bästa Kia Niro-motorn Kappa II GDI HEV. Denna motor har en slagvolym på 1 579 cc och den stöds av en elmotor. Den har en kombinerad effekt på 139 hk och ett vridmoment på 195 lb-ft.

Slutsats

Om du vill köpa en begagnad Kia Niro, överväg att hålla dig borta från Kia-modellåren 2017 och 2019. Dessutom har modellåren 2016 och 2018 också flera problem som intresserade köpare bör vara försiktiga med. Å andra sidan är de mest pålitliga Kia Niro-modellåren 2021, 2022 och 2023 modellår.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts