Vilka årgångar av Skoda Kodiaq ska undvikas?

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq är den finaste SUV:en från Skoda. Den här bilen är lätt att köra eftersom den har bra sikt och är enkel att manövrera. Dessutom är det en sjusitsig bil som kan köras både på och utanför vägen. Ändå har denna bil några bra år och dåliga år. Så, vilka Skoda Kodiaq-år bör du undvika?

Även om Skoda Kodiaq har funnits på marknaden från 2016 till idag, har den vissa årsmodeller som har fler problem än andra. Detta är mycket viktigt om du vill köpa en begagnad Skoda Kodiaq. Modellår att undvika inkluderar 2017, 2020 och 2020 till 2022. Observera att dessa årsmodeller registrerar fler problem än andra årsmodeller.

Få mer information om problemen: Skoda Kodiaq problem.

Skoda Kodiaq år att undvika

2017

Om du letar efter en begagnad Skoda Kodiaq bör du hålla dig borta från modellåret 2017. Detta beror på att det registrerar fler problem än något annat modellår. Ändå är det största problemet med Skoda Kodiaq modellår 2017 en felaktig krockkudde.

Tillverkaren upptäckte att krockkudden (Takata-krockkuddar) kan försämras efter en tid, och om den utlöses kan överdrivet inre tryck få uppblåsningskroppen att brista och metallfragment kan passera genom dämpningsmaterialet och skada passagerarna.

Den goda nyheten är att tillverkaren återkallade de berörda modellerna (tillverkade mellan den 1 juni 2016 och den 15 december 2017) och att problemet åtgärdades.

2020

Skoda Kodiaq-modellen 2020 kan vara mer avancerad än modellåret 2018, men den är mindre pålitlig. Tillverkaren noterade att denna bil hade ett tillverkningsfel. Det upptäcktes att bromspedalplattan kanske inte hade svetsats tillräckligt och kan deformeras och lossna helt när bromspedalen omedelbart appliceras.

  Vanliga problem med Skoda Favorit

Följaktligen kommer bromsverkan att försämras, vilket ökar risken för en olycka. Trots detta återkallade tillverkaren de berörda modellerna, som omfattade Skoda Kodiaq-modeller tillverkade mellan den 29 juni och den 31 augusti 2020.

2020 till 2022

Ett annat modellår för Skoda Kodiaq som bör undvikas är modellåren 2020 till 2022. Dessa bilar hade motorkåpor som kunde lossna från fästet beroende på användning och körtid. Om designskyddet inte är fastsatt finns det en risk att det kommer i kontakt med det heta området på avgasturboladdaren, vilket ökar risken för brännskador eller brand.

Observera att de Skoda Kodiaq-modeller som berörs av detta problem tillverkades mellan den 1 augusti 202 och den 28 februari 2022. Dessutom påverkade problemet endast modeller med 2.0 TSI-motor.

Skoda Kodiaq år att köpa

Även om det finns flera Skoda Kodiaq-modellår att undvika, finns det också några utmärkta modellår som intresserade köpare bör titta på. Dessa modellår är inte bara pålitliga utan registrerar också färre problem. Ändå har de också några problem.

Det mest pålitliga Skoda Kodiaq-modellåret är 2023-modellen. Det är inte förvånande att den här bilen är pålitlig eftersom den också råkar vara den senaste Skoda Kodiaq-modellen på marknaden. Förutom att vara pålitlig är 2023 Skoda Kodiaq också avancerad med bättre prestanda och säkerhetsfunktioner.

Bortsett från modellåret 2023 är andra pålitliga och bra modellår att tänka på modellåren 2018 och 2019 för Skoda Kodiaq. Liksom modellåret 2023 är dessa modeller mycket pålitliga och har registrerat några få problem. De är det bästa alternativet för människor som vill förvärva begagnade Skoda Kodiaq-modeller till en överkomlig kostnad.

  Är Skoda Citigo en bra bil?

FAQ

Är Skoda Kodiaq pålitlig?

Skoda Kodiaq är en av de mest pålitliga medelstora SUV: erna på marknaden. Inte bara registrerar denna bil några få problem, utan den är också varken billig eller dyr att fixa. Det enda problemet är att kostnaden för dess reservdelar kan vara dyr. Sammantaget har den en tillförlitlighetspoäng över genomsnittet.

Är en begagnad Skoda Kodiaq pålitlig?

Ja, begagnade Skoda Kodiaq-modeller är tillförlitliga. Sammantaget beror det fortfarande på hur väl den tidigare användaren utnyttjade bilen. Om bilen var väl underhållen och omhändertagen kommer den inte att ha många problem. En annan faktor som avgör om den begagnade bilen är pålitlig eller inte är modellåret. Se till att välja en mer tillförlitlig årsmodell.

Vilka är de vanligaste problemen med Skoda Kodiaq?

Skoda Kodiaq kan vara en raffinerad åktur med utmärkta funktioner, men den kommer också med flera problem. Några av de problem som ägare av denna bil bör vara redo att hantera är styv fjädring, oljeläckage, elektriska problem, batteriproblem, igensatt DPF och felaktiga krockkuddar. Dessutom bör de också förvänta sig att ha bromsproblem, motorproblem, felaktig DSG och felaktiga dragögon.

Oavsett vilket kan de flesta av de problem som vi har lyft fram ovan åtgärdas med god skötsel och underhåll.

Hur länge håller Skoda Kodiaq?

Skoda tillverkar några av de mest pålitliga bilarna på marknaden. Även om Skoda Kodiaq inte har varit på marknaden länge, bör denna bil klocka mer än 200k miles. För att detta ska hända krävs dock korrekt skötsel och underhåll av bilen.

  Skoda Superb 2.0 tdi problem

Är Skoda Kodiaq dyr att underhålla?

Ja, Skoda Kodiaq är något dyrare att underhålla än vanliga bilar men billigare att underhålla jämfört med lyxiga medelstora SUV: er. En av de saker som gör denna bil dyrare att underhålla än vanliga bilar är dess höga kostnader för reservdelar och tjänster.

Slutliga tankar

Skoda Kodiaq modellår att undvika inkluderar 2017, 2020 och 2020 till 2022. Dessa modellår har visat sig ha fler problem än andra modellår. Modellåren 2018, 2019 och 2023 är dock mer tillförlitliga med färre problem. Nu när du vet vilka Skoda Kodiaq-modellår som är mer tillförlitliga än andra är det viktigt att välja rätt Skoda Kodiaq.

Ändå är alla Skoda Kodiaq-modeller roliga att köra, rymliga och med avancerade funktioner. Hur du underhåller din bil kommer också att avgöra om bilen håller längre eller inte.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts