Vilka äldre bilar har fyrhjulsdrift?

Dagens bilar verkar så rymdåldersliknande att många tror att de har förlorat förmågan att knyta an till föraren. Även om bilar från idag kan få dig att känna dig extremt bekväm och helt isolerad från själva grunderna i körning, anser många att det är raka motsatsen till vad som gör en bra förarbil till en bra förarbil.

Därför tenderar de att dras till lite äldre bilar som fortfarande erbjuder all nödvändig utrustning, men utan den känslolöshet som moderna bilar ger. Dessa bilar värderas inte heller lika mycket längre, vilket gör dem till utmärkta dagliga förare.

Subaru Outback 2010-2014 är en kompakt fyrhjulsdriven SUV med ett begagnat pris på mindre än 10 000 dollar vilket gör den till en bra affär, samma sak gäller för den kompakta sedanen Subaru Impreza 2012-2016. Om du vill ha en fullstor SUV med fyrhjulsdrift för 10 000 dollar med överlägsen tillförlitlighet och utrymme ska du se till att kolla in 2011-2013 Toyota Highlander.

Om du är villig att spendera lite mer kan du få den kompakta fyrhjulsdrivna SUV:n BMW X1 från 2016 för cirka 20-25 000 dollar, vilket är mer eller mindre samma summa som du måste betala för en fyrhjulsdriven Lexus GS från 2015. Om du vill ha en sportigare sedan kan du kolla in 2015 BMW 3-series xDrive som också kostar runt 23 000 dollar.

2010-2014 Subaru Outback

När vi pratar om prisvärda bilar med fyrhjulsdrift brukar vi börja listan med en god gammal Subaru. Eftersom detta märke har gjort sig känt med ett ”kommer som standard” Subaru Symmetrical fyrhjulsdriftssystem som utan tvekan är ett av de allra bästa fyrhjulsdriftssystemen på marknaden, är det bara rätt att göra det med Subaru Outback.

  Bästa kompakta bilar för långa personer

Outback-modellåren 2010-2014 är lika bra som alla andra moderna Subaru-modeller är. Outback kombinerar en sedanens närmande med en SUV/stationvagns praktiska och användbarhet, vilket gör Outback till en utmärkt daglig förare. Outback är dessutom pålitlig och ganska prisvärd.

2012-2016 Subaru Impreza

Billiga fyrhjulsdrivna bilar är Subarus specialitet, men på ett bra sätt eftersom de flesta av dem är bra på det de gör. Visst, en 10 år gammal Subaru kanske inte är den mest spännande bilen på marknaden, men för cirka 10 000 dollar är det verkligen väl investerade pengar.

Impreza-plattformen har alltid varit pålitlig, om du lägger till det med ökad användbarhet som vanligtvis förknippas med fyrhjulsdrift kan denna Subaru åka vart som helst när som helst. Även om en Honda Civic eller Toyota Corolla till liknande pris kan ha några fördelar jämfört med Impreza, kan ingen av dem röra Subaru när det gäller fyrhjulsdrift.

2011-2013 Toyota Highlander

Om du vill ha en fantastisk allround SUV i full storlek som bekvämt kan rymma upp till sju personer och ta sig fram över snöig och grov terräng i relativ komfort och lugn, ska du kolla in Toyota Highlander 2011-2013. Denna stora fullstora SUV erbjuder ett överflöd av familjevänliga funktioner som förvaringsutrymmen, mugghållare och ett hyfsat säkerhetspaket.

När det gäller tillförlitlighet är 2011-2013 års Toyota Highlander-generationer de allra sista av den andra generationen Highlander, vilket innebär att de borde kunna stå emot tidens tand. Om du är villig att spendera några tusenlappar extra kan du till och med få den uppdaterade 2013+ Highlander.

  Hur mycket markfrigång behöver du för att klara av farthinder?

2016 BMW X1 xDrive

Kompakta SUV/Crossovers är utan tvekan de mest populära bilarna just nu vilket innebär att det finns många av dessa ute på marknaden, och X1 xDrive är en av de allra bästa. BMW X1 från 2016 ser fortfarande ganska modern ut, vilket man inte kan säga om många av dess rivaler som till exempel VW Tiguan från den tiden.

X1-plattformen är ganska pålitlig med 4,5 av 5 stjärnor enligt J.D. Power vilket är över genomsnittet för de flesta begagnade BMW. Interiören är välbyggd med massor av högkvalitativa material som gör att X1 känns betydligt nyare än vad den är.

2015 Lexus GS

Även om ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor anses vara imponerande är ett betyg på 5 av 5 stjärnor det allra bästa en bil kan få, och det är fallet med 2015 års Lexus GS. Om man dessutom betänker att den här Lexusgenerationen ofta hyllas som den mest pålitliga Lexusgenerationen någonsin, betyder det verkligen att 15:e GS är ett utmärkt begagnatbilsalternativ.

GS kommer med en livlig 3,5L V6-motor som erbjuder hyfsad bränsleeffektivitet samtidigt som prestandan är mer lik en sportsedan. Säkerheten är också klassledande för 2015 års GS och det gäller även för den exklusiva och rymligt kännande kupén. Det enda som sänker GS är det något oanvändbara infotainmentsystemet.

FAQ avsnitt

Är det bättre att köpa begagnade bilar än att köpa nya bilar?

Det finns många fördelar med att köpa en begagnad bil framför en ny, och den mest uppenbara är priset. Begagnade bilar har redan drabbats av den största delen av värdeminskningen, vilket innebär att värdeförslaget gynnar begagnade bilar. Eftersom bilar tenderar att förbättras med tiden innebär det dock att nya bilar nästan alltid är bättre.

  Vilken bil håller i 20 år?

Hur som helst kommer nyare bilar också med olika typer av garantier och servicepaket som gör hela ägarupplevelsen lite roligare och stressfriare. Om du dessutom överväger att finansiera eller leasa kan du få ett bra pris även för ganska dyra bilar.

Är äldre bilar mer tillförlitliga?

Det kan till en början verka som om äldre bilar är mer tillförlitliga än nyare, men så är helt enkelt inte fallet. Vissa märken som Mercedes erbjöd bilar som var mer tillförlitliga än vissa nyare Mercedes-modeller, men allt detta ändrades på 2000-talet.

I de flesta fall är moderna bilar bättre och mer tillförlitliga än äldre bilar, och statistiken finns där för att backa upp det hela. Om du tar Kia som exempel är nyare Kia-modeller mycket mer tillförlitliga än äldre Kia-modeller.

Är äldre fyrhjulsdriftssystem dåliga?

Automatiska växellådor, luftfjädring, fyrhjulsdrift … Om du skulle välja något av dessa för några decennier sedan skulle det betraktas som att du väljer riskabel extrautrustning som garanterat går sönder så småningom, och så var fallet för länge sedan, men inte de senaste 10-15 åren.

Bilar med fyrhjulsdrift är faktiskt exponentiellt mer komplexa än bilar med fram- och återgående växelmotor, vilket gör dem mer benägna att orsaka problem. Även om de flesta äldre fyrhjulsdrivna system inte är lika avancerade som de nyare är är de fortfarande tillräckligt bra för att inte betraktas som dåliga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts