Vanliga problem med Renault Twizy

Renault Twizy

Renault Twizzy är en 2-sitsig mini-stadsbil som drivs av en elektrisk drivlina. Twizzy introducerades för första gången för modellåret 2012 och är fortfarande en ganska populär stadsbil runt om i Europa. Den kännetecknas av sin insektsliknande kaross, saxdörrar och ett otroligt litet fotavtryck, vilket är anledningen till att Twizzy är så populär.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom alla vanliga problem med Renault Twizzy, vilket innebär att vi kommer att lista vad som går fel med den och vad du kan göra för att fixa det. De vanligaste problemen inkluderar problem med hastighetsmätaren, problem med räckviddsminskning, problem med bromsarna, fjädringsproblem och problem med elen.

Det är viktigt att påpeka att Twizzy verkar vara en ganska pålitlig bil, vilket innebär att dessa problem inte är alltför vanliga. Eftersom elbilar tenderar att vara mer tillförlitliga än vanliga ICE-bilar på grund av färre rörliga delar, lyckas Twizzy också vara mer pålitlig jämfört med vissa mini-ICE-stadsbilar.

Sammantaget, om du vill köpa en begagnad, är det bäst att gå för en med en anständig servicehistorik eftersom många av dessa användes som verktyg vilket innebär att människor inte riktigt betalar för mycket uppmärksamhet åt att underhålla dem när det behövs. Om du gör det kommer du att njuta av Twizzy.

Problem med hastighetsmätaren

2020 Renault Twizzy-modeller rapporterades ofta lida av problem med elektrisk dragkraftsreducering som påverkar hastighetsmätaren. Detta innebär att hastighetsmätaren visar att du kör 45kmh, men i verkligheten kör du närmare 80kmh vilket är en enorm skillnad och kan vara en säkerhetsrisk, särskilt i en liten bil som Twizzy.

  Finns det en 7-sitsig Renault?

Renault återkallade Twizzy redan 2020 på grund av detta problem, men det är oklart om alla Twizzy-modeller har varit en del av denna återkallelse. Därför är det alltid en bra idé att använda telefonens GPS som hastighetsmätare när du kör din Twizzy, eftersom de flesta människor ändå använder sina telefoner för GPS-ändamål.

Problem med minskad räckvidd

Twizzy levereras med ett ganska litet 6,1 kWh-batteri som kan ge dig upp till 90 km (56 miles) räckvidd, vilket inte är idealiskt under några omständigheter. Räckvidden kan dock bli mycket sämre på grund av en mängd olika faktorer, t.ex. utomhustemperaturen, terrängen du kör på och dina körvanor.

Om alla dessa faktorer spelar in kan räckvidden minskas kraftigt, så mycket att du inte kommer att kunna köra din dagliga pendling utan att behöva ladda den. Detta är en av anledningarna till att många kommer att hoppa över Twizzy och välja ett elfordon med ett något större batteripaket för att kunna uppfylla sina krav på minsta möjliga räckvidd.

Problem med bromsarna

Detta är inte ett problem i klassisk mening, men det behöver nämnas eftersom många människor helt enkelt inte är förtjusta i hur bromsarna på Twizzy kalibrerades från fabriken. Många ägare har vittnat om att bromspedalen känns alldeles för klen och mjuk och att den inte är lika progressiv som de flesta bilbromspedaler brukar vara.

Detta kan göra det lite problematiskt att veta hur mycket man ska trycka på bromsen när man kommer till ett fullständigt stopp. Vid körning i lägre hastigheter verkar bromsarna inte vara ett lika stort problem, men det beror sannolikt på att det ändå krävs mindre ansträngning för att stanna vid en lägre hastighet.

  Vanliga problem med Renault Twingo

Problem med fjädringen

Twizzy är främst en stadsbil eftersom långkörning med en så liten och högljudd bil skulle vara lite av en mardröm. Problemet här är att de flesta städer är fyllda med mindre än idealiska trottoarer med massor av platser för att bromsa dina hjul eller stressa ditt upphängningssystem. Detta verkar också vara sant för Twizzy eftersom många människor klagade på upphängningsproblem.

Dessa problem inkluderar gnisslande och skramlande ljud när man kör över farthinder eller klättrar upp på trottoarkanter. Tyvärr är detta något som inte lätt kan undvikas eftersom fjädringssystemet i alla bilar är utsatt för slitage, oavsett hur du tenderar att köra den.

FAQ avsnitt

Ska jag köpa en Renault Twizzy?

Om du är ute efter en minibuss och vill köra helt elektriskt är Renault Twizzy en av de bästa bilarna du kan välja. Det beror på att den är oerhört liten och kan parkeras var du vill, den är lätt att köra och den lyckas hålla sig problemfri för det mesta. Det är därför du kan se massor av dessa på platser som södra Europa eller andra kustnära europeiska länder.

Den är helt enkelt för lätt att leva med, särskilt under sommarmånaderna när Twizzys öppna karossdesign känns som mest njutbar. Med det sagt, om du bor i ett kallare klimat är det bättre att välja en bil som har en helt sluten kupé eftersom du kommer att uppskatta att inte få frostskador under vintern.

  Är Renault Symbol en bra bil?

Kommer Renault ut med en ny Twizzy?

Renault har officiellt sagt adjö till Twizzy och det finns inga planer på att återuppliva den när som helst snart. Men Renault kom ut med sitt nya undermärke som heter Mobilize som kommer att fylla i detta gap och erbjuda en bil som heter Mobilize Duo.

Mobilize Duo är en Renault Twizzy 2.0 vilket innebär att inte många saker kommer att förändras, men Duo kommer att erbjuda mer räckvidd, mer teknik och förhoppningsvis kommer att vara lite mer sluten än Twizzy.

Varför köper folk Renault Twizzy?

För att det är alldeles för bekvämt att kliva i och ur en superminibil som kan parkeras var som helst och kostar nästan ingenting att leva med. Twizzy är perfekt för platser som södra Frankrike eller någon annanstans där parkering är lite av ett problem.

Du kan göra alla dina dagliga pendlingsresor medan du njuter av elementen, vilket innebär att Twizzy i grunden är lite mer praktisk än en vanlig scooter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts