Vanliga problem med Renault Koleos

Renault Koleos

Renault Koleos är en kompakt familje-SUV som introducerades för första gången för modellåret 2007. Sedan dess har den haft en uppdatering 2011 medan den andra generationen av Koleos kom 2016. Koleos är en av de mer intressanta SUV:erna som Renault tillverkar eftersom den använder samma Renault Samsung QM5-plattform som även delas med den jämförelsevis större Nissan X-Trail.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom alla vanliga problem med Renault Koleos vilket inkluderar att berätta vad som är fel och hur allvarligt det är. Vi börjar först med upphängningsproblem som också var en anledning till att Renault återkallade Koleos redan 2013. Andra problem är bland annat problem med bilens el, handbromsen, att bilen stannar och problem med dörrlåsen.

På det hela taget verkar Koleos vara en ganska pålitlig bil, åtminstone när det gäller den andra generationens modell. Om du gör allt som behöver göras och inte väljer en missbrukad andrahandsmodell med många mil på klockan kommer du att kunna njuta av den under riktigt lång tid.

Det är också viktigt att konstatera att Koleos inte var så populär när den först kom ut, men försäljningen under de senaste åren verkar ha förbättrats, särskilt på den sydkoreanska marknaden.

Problem med fjädringen

Renault Koleos 2011 led av ett allvarligt problem där den nedre fjädringsarmen framtill var benägen att bryta av. Detta var särskilt riskabelt vid inbromsning, vilket kunde leda till att armen bröts och hjulet fastnade i hjulhusen och orsakade en olycka.

  Är Renault Kadjar en bra bil?

Renault återkallade ett gäng Koleos-modeller från 2011 redan 2013 och problemet verkar vara åtgärdat från och med då. Hur som helst, om du är på marknaden för en 2011 Koleos är det viktigt att du ringer din återförsäljare och frågar om bilen har omfattats av denna återkallelse.

Elektriska problem

Dagens bilar har blivit oerhört komplexa och därför kan de ofta drabbas av en mängd olika elektriska problem. Några ägare har rapporterat problem med att den tredje bromslampan antingen tänds när den inte behövs eller att den fortsätter att lysa även när du parkerar bilen. Det verkar också finnas ett problem med att 4WD-datorn fungerar dåligt och därmed orsakar allvarliga skador på 4WD-systemet.
Andra elektriska fel inkluderar potentiell batteriurladdning som kan leda till att batteriet dör i förtid. Sist men inte minst har några ägare klagat på att luftkonditioneringen inte kan kyla ner kupén på ett konsekvent sätt, vilket vanligtvis beror på problem med kondensatorn.

Handbromsproblem

Den elektriska handbromsen var också ett diskussionsämne i några forumtrådar om Koleos. En ägare klagade på att han inte kunde släppa handbromsen med knappen inne i bilen medan andra också klagade på att parkeringslampan antingen inte fungerar eller vägrar att försvinna även om bilen inte är parkerad.

Detta är vanligtvis ett inre elektroniskt fel i handbromssystemet och det är inte riktigt klart vad som orsakar det.

Bilen stannar

Renault Koleos dieselmodeller har också setts stanna direkt efter att de har startat, och orsaken verkar vara något som har med bränsletanken att göra. Vissa har sagt att bränsleledningarna kan läcka och att bränsleflödet därmed störs, vilket gör att motorn svälter i bränsle och slutligen stängs av.

  Vanliga problem med Renault Kadjar

Det är troligt att luft går in i systemet någonstans vilket innebär att du måste luft- och tryckprova systemet för att hitta läckan och åtgärda den.

Problem med dörrlås

Sist men inte minst måste vi också diskutera problem med dörrlås. Ägare klagade över att de inte kunde låsa och låsa upp bilen på distans med bilens nyckel. Detta beror vanligtvis på en felaktig nyckelknippa, ett urladdat nyckelknippebatteri eller ett problem med dörrlåsets manöverdon, vilket måste undersökas om ett nytt nyckelknippebatteri inte löser problemet.

Detta innebär att du måste ta bort dörrklädseln på din Koleos och leta efter eventuella klister i själva manöverdonet. Om det verkligen är ställdonet som är boven måste du ersätta det med ett nytt och testa allt igen.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Renault Koleos?

Om du är ute efter en rymlig men ändå någorlunda kompakt crossover-SUV är Renault Koleos ett riktigt bra val. Det kanske inte är den lyxigaste SUV:n som finns, men om priset är rätt kan det vara en riktigt bra begagnad bil, vilket brukar vara fallet med dessa.

Vi har redan sagt att äldre Koleos-modeller inte riktigt är så populära vilket gör att värdena på dessa har varit relativt låga i flera år. Detta håller dock sakta på att förändras i takt med att crossover SUV:er håller på att bli de mest populära bilarna i världen.

Vilka bilar konkurrerar med Renault Koleos?

Det här marknadssegmentet är otroligt konkurrensutsatt och fyllt med massor av lockande alternativ. Modeller som Skoda Kodiaq och Ford Kuga är verkligen lika Koleos och brukar jämföras med varandra. Mazda CX-5 är också riktigt lik i pris, storlek och motorer, men är en mer populär modell överlag.

  Är Renault Espace en bra bil?

Den nya Koleos kommer snart att släppas vilket innebär att Koleos troligen kommer att bli mer populär än någonsin.

Är Renault Koleos en SUV med fyrhjulsdrift?

Renault Koleos är en 4WD-bil vilket innebär att den delar upp kraften jämnt mellan fram- och bakaxeln. 4WD är ett bättre val för terrängkörning, bogsering och dragning, men är inte lika effektivt eller lika ändamålsenligt när det gäller att säkerställa dragkraft på vägen som ett AWD-system.

Om du ägnar mer tid åt terrängkörning kommer du att föredra ett 4WD-system eftersom det ger mer balans i terräng, medan ett AWD-system vanligtvis är bättre för en daglig förare. Hur som helst börjar Koleos som FWD, men du kan uppgradera till 4WD om du så önskar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts