Vanliga problem med Mercedes W222

Mercedes W222 problem

Mercedes Benz W222 är den tidigare generationen av S-klass, vilket innebär att den kostar betydligt mindre än den nya W223-modellen, men erbjuder 90 % av den totala upplevelsen. W222 ligger fortfarande före och kan lätt konkurrera med några av världens nyaste fullstora lyxsedaner.

W222 klarade sig inte så bra när det gäller tillförlitlighet, men det finns betydande skillnader mellan modellen före och efter faceliftet. Modellen efter facelift är mycket bättre eftersom Mercedes lyckades åtgärda många problem som plågade modellen före facelift direkt från produktionslinjen.

De vanligaste W222-problemen är kopplade till växellådan, oljeläckage, bältessträckare, elektriska problem och problem med luftfjädring. Verkligheten är att en så komplex bil som S-klass alltid kommer att kräva att du underhåller den så bra som möjligt. Annars kommer reparations- och underhållskostnaderna att öka avsevärt.

På det hela taget är W222 inte den mest tillförlitliga S-klass du kan köpa, men det är en av de bästa S-klassmodellerna du kan köpa. Den är ganska ny, men den kostar inte alls lika mycket som den helt nya W223-modellen, särskilt med tanke på de nuvarande problemen med leveranskedjan.

Mercedes W222 transmissionsproblem

Transmissionen på W222 är inte direkt felaktig i sig själv. Visst, det finns vissa problem med växellådan, t.ex. ostadiga växlingar, fördröjda växlingar och bristande reaktionsförmåga, men problemet här är att placeringen av generatorn och avgassystemet innebär att växellådans ledningsnät kan skadas på grund av höga temperaturer.

Dessa ligger helt enkelt alldeles för nära varandra, vilket innebär att sådana problem vanligtvis leder till att växellådan vägrar att växla i parkeringsläge eller helt går ur växel. Problemet är så stort att Mercedes till och med utfärdade en omfattande återkallelse som omfattade praktiskt taget alla Mercedes Benz S350-modeller. Se till att kontrollera om den modell du tittar på har ingått i återkallelsen eller inte.

  Mercedes Benz CL63 / CL65 AMG Tillförlitlighet

Mercedes W222 problem med oljeläckage

W222 är också känd för potentiella oljeläckage, särskilt på pre-faceliftmodellen från 2014. Tätningsringen mellan styrspännaren och motorhuset är känd för att läcka olja vilket kan orsaka alla möjliga problem. För det första hamnar oljan vanligtvis på vägen, vilket gör att alla andra trafikanter riskerar att förlora kontrollen över bilen.

För det andra kan oljan hamna på ställen som ledningsnät, vilket kan orsaka en mängd problem med bilens elektriska system. Mercedes har också utfärdat en återkallelse på grund av detta och det är värt att nämna att de värsta oljeläckorna vanligtvis är förknippade med turbodieselmotorn OM651.

Mercedes W222 problem med bältessträckare

Mercedes utfärdade två återkallelser för att åtgärda problem med bältessträckarna på både förarsätet och det främre passagerarsätet. Problemet är att spännaren inte kalibrerades korrekt av fabriken. Detta kan leda till att spännaren inte kan ge den spänning som krävs för att skydda dig vid en olycka.

Om spännaren misslyckas är därför riskerna för katastrofala skador mycket stora. Därför bör du inspektera den W222 du tittar på för att se om dessa problem har lösts framgångsrikt. Det är aldrig en bra idé att riskera det med säkerhetsbältena eftersom de är en viktig del av den övergripande bilsäkerheten.

Mercedes W222 elektriska problem

Mercedes W222 S-klass är en extremt komplex bil eftersom den erbjuder nästan allt som en bil kan erbjuda. Som sådan kommer bilen med massor av elektriska prylar som är kända för att gå sönder från tid till annan. Mercedes PRE-SAFE-systemet är ett känt fel i W222 och var också en del av en återkallelse under produktionen av W222.

  Kan du byta olja i en Mercedes själv?

Ett annat elektriskt problem med W222 är det som är förknippat med systemet för nödkontakttjänster som ibland tappar strömmen. Infotainmentsystemet är ibland känt för att reagera långsamt och till och med helt stänga av sig självt under körning.

Mercedes W222 luftfjädringsproblem

En Mercedes S-klass är en bil som alltid ska ha ett sofistikerat luftfjädringssystem. Vi är dock alla medvetna om att ett luftfjädringssystem är komplext och ofta kan orsaka problem. AIRMATIC-systemet som är monterat på W222 är faktiskt inte lika problematiskt som vissa tidigare luftfjädringssystem från Mercedes, men ändå uppstår det ibland problem.

De vanligaste problemen med luftfjädring är förlust av kompression, problem med krockkuddar och att bilen sjunker åt det ena eller andra hållet. Hur som helst löses de flesta luftfjädringsproblem med förebyggande underhåll, men även med rätt underhåll kan en luftfjädring misslyckas.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes W222 värd det?

Mercedes W222 S-klass har förlorat en hel del i värde sedan den först kom ut 2013. Bilen kan dock fortfarande erbjuda dig den högsta nivån av lyx, särskilt om du väljer en modell efter faceliftet. Det kan vara en dyr bil att underhålla och det kanske inte är den mest pålitliga begagnade S-klassen, men den är verkligen värd det.

Anledningen till att W222 är ett bra köp just nu är att den balanserar kostnader med lyx riktigt bra. Den kan fortfarande konkurrera med helt nya fullstora lyxsedaner i många avseenden och många S-klassägare anser att W222 efter faceliftet är en bättre bil än den helt nya W223 S-klassen.

  Mercedes-Benz ML63 AMG Tillförlitlighet

Vilken är den bästa Mercedes W222-modellen att köpa?

Den bästa W222-modellen att köpa är utan tvekan post-facelift S560 eftersom den erbjuder en 4.0L BiTurbo V8 och den lyckas vara överlägset bekväm och till och med pålitlig. V8:an är inte billig att underhålla, den förbrukar mycket bränsle och är inte lika smidig som en V12:a.

Den är dock mer än tillräckligt kraftfull, den borde hålla länge och den får S-klassen att kännas mer dynamisk och roligare att köra än en 6-cylindrig motor samtidigt som den inte är lika dyr som V12:an.

Hur länge kan en W222 Mercedes hålla?

Mercedes är ett av de märken som tillverkar bilar som känns som om de kan hålla hela livet, och W222 är verkligen en sådan bil. På det hela taget bör W222 kunna hålla minst 200 000 mil med rätt underhåll utan att behöva stora översyner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts