Vanliga problem med Mercedes ML 270

Mercedes ML 270

Mercedes ML 270 CDI är en mellanstor lyxig familje-SUV som ska konkurrera med BMW X5 och Audi Q7. Denna lyxiga, AWD-vagn köps vanligtvis av personer som vill blanda nytta med högsta lyxnivå. Mercedes är ett märke som är känt för att göra några av de mest illustra SUV:erna i spelet, och ML-klassen är känd för just det.

När det gäller tillförlitlighet kan dessa lyxiga SUV:er för stora familjer vara problematiska om de inte alltid hålls i optimalt skick. De är helt enkelt alldeles för komplexa till sin natur vilket innebär att det finns många saker som kan gå fel. ML 270 CDI tillverkades mellan 1997 och 2005, och under den tiden rapporterades många problem med bilen.

Till att börja med verkar bilen ibland ha olika motorproblem där bilen antingen vägrar att starta eller stannar. EGR-ventilen är ett känt problem med ML, och det kan även gälla växellådan. Upphängningssystemet är också känt för att misslyckas och det kan bilens elektronik och olika komfort- och bekvämlighetssystem också göra.

Allt som allt är den första generationen ML den som gjorde den mellanstora lyxiga SUV:n berömd, men ML-klassen ersattes 2015 av GLE-klassen. W163 ML kan nu köpas till ett riktigt rabatterat pris vilket innebär att det är dags att skaffa en billigt nu.

Mercedes ML 270 – Motorproblem

ML 270 CDI levereras med en 2,7 liter stor 5-cylindrig dieselmotor i linje med 5 cylindrar som ger 163 hk och ett vridmoment på 272 lb-ft. Den här motorn är inte direkt den mest presterande motorn av alla ML-modeller eftersom det är en ML på instegsnivå och den minst kraftfulla diesel-ML-modellen genom tiderna. Vissa ägare har rapporterat att bilen läcker efter att ha stått obemannad ett tag, vilket definitivt kan innebära olika säkerhetshot.

  Vilken SUV är bäst, Cadillac eller Mercedes?

Bränsleförbrukningen för 2,7L dieselmotorn är inte heller den allra bästa till att börja med, men vissa ägare har rapporterat att bilen är mindre effektiv än vad den skulle vara. Oljan kan leta sig ut ur motorn vilket kan sluta i en brand. Slutligen är det känt att motorn ibland kan gå sönder helt, men detta är oftast på bilar med hög körsträcka som inte har underhållits så bra.

Mercedes ML 270 – problem med EGR-ventilen

EGR-ventilen (Exhaust gas recirculation) är utformad för att kontrollera mängden avgasflöde som i slutändan påverkar bilens effekt och utsläpp. De vanligaste symptomen på en felaktig EGR-ventil är grov tomgång, dålig prestanda, ökad bränsleförbrukning, bränslelukt och att motorstyrningslampan alltid är tänd.

Det bästa du kan göra är att antingen försöka reparera (rengöra) EGR-ventilen eller byta ut den helt och hållet. Många Mercedes-modeller är kända för att drabbas av felaktig EGR, och ML 270 är verkligen inte annorlunda.

Mercedes ML 270 – Problem med växellådan

Den automatiska växellådan som finns i ML 270 är ibland känd för att drabbas av olika problem, till exempel att den inte vill växla från tredje till fjärde växeln eller till och med går in i limp mode, vilket kan göra bilen praktiskt taget omöjlig att köra. Vissa säger att detta beror på låga nivåer av växellådsvätska, men vissa ägare rapporterade dessa problem även om vätskan alltid fylldes på ordentligt.

  Är Mercedes ML 270 en bra bil?

Det verkar som om dessa problem oftast beror på felaktiga hastighetsgivare i växellådan och växellådan kan helt enkelt inte fungera så bra som den borde om dessa är felaktiga. Andra har rapporterat problem med att växellådsvätska lämnar höljet och orsakar skador på närliggande komponenter.

Mercedes ML 270 – Upphängningsproblem

Fjädringen på Mercedes ML-klass är utformad för att klara av den extra massa och stress som en tung bil medför. ML 270 är dock en relativt gammal bil och många fjädringskomponenter är kända för att gå sönder antingen på grund av hög ålder eller bristfälligt underhåll.

Ägare har rapporterat att bilen hänger i bakre delen och det verkar som om de bakre stötdämparna kan gå sönder relativt ofta. Vissa har också rapporterat problem med bussningarna som kan gå sönder efter ett tag. Torsionsstången är också känd för att gå sönder, särskilt på bilar med många mil på klockan.

Mercedes ML 270 – Elektriska problem

Mercedes ML 270 är en relativt gammal bil vilket innebär att många av bilens elektroniska system är benägna att gå sönder. Batteriet och generatorn kan orsaka problem, och det kan även bilens yttre belysningssystem göra. Vissa säger att vatten har en tendens att leta sig in i känsliga elektriska höljen vilket kan orsaka många problem med bilens elektronik.
Många av interiörens knappar och strömbrytare kan gå sönder på grund av upprepad belastning, och bilens centrallås kan också gå sönder. Många äldre Mercedes-modeller har problem med elektriska fönsterrutor, vilket också är ett känt problem med ML 270.

  Mercedes-Benz GLA Class tillförlitlighet

FAQ-avdelning

Ska jag köpa Mercedes ML 270 CDI?

Det finns några skäl till varför det är en bra idé att köpa en ML 270 CDI, men det finns också några skäl till varför det inte är det. Den goda nyheten är att ML 270 nu är en riktigt prisvärd bil eftersom den har skrivits ned nästan helt och hållet. Dessutom är ML 270 en bekväm bil med alla nödvändiga funktioner för att hålla dig underhållen på lång sikt.

Å andra sidan är ML 270 gammal och verkligen bristfällig när det gäller funktioner som de flesta av oss är vana vid.

Hur bekväm är Mercedes ML 270?

Mercedes ML 270 är fortfarande en riktigt bekväm bil eftersom den har ett hyfsat fjädringssystem och vanligtvis levereras den med feta däck runt om. Interiören i ML270 är tyst och mycket välutrustad vilket gör den till en riktigt trevlig plats att tillbringa tid i.

Är Mercedes ML 270 en bra familjebil?

Mercedes ML-klass är utformad för familjeanvändning, men ML 270 CDI är helt enkelt för gammal för att kunna kallas bra. Visst, den klarar allt det väsentliga riktigt bra, men den är inte lika säker eller lika underhållande för dig eller dina barn jämfört med alla andra ML-modeller som någonsin tillverkats.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts