Vanliga problem med Mercedes C250

Mercedes C250 är en kompakt Mercedes lyxsedan som tillverkades mellan 2012 och 2015. Det är en snygg och relativt prisvärd Mercedes lyxsedan, men många vill ändå undvika den eftersom den tenderar att uppleva många problem.

De vanligaste Mercedes C250-problemen är relaterade till krockkuddarna, motorn, bränslesystemet, elen och styrsystemet. Det största problemet här är dock att de flesta av dessa kostar mycket pengar att åtgärda och det faktum att vissa av dessa kan förstöra bilen helt och hållet.

Därför är det viktigt att du gör din hemläxa innan du köper en viss C250-modell. Vissa av dessa har dessa problem lösta vilket innebär att de är värda att överväga, särskilt eftersom de nu är relativt prisvärda.

Hur som helst är detta en nästan 10 år gammal Mercedes-modell vilket innebär att många saker kan gå fel. Det enda sättet som du kan minska risken för att det ska hända är att underhålla den enligt tillverkarens rekommendationer.

Mercedes C250 airbagproblem

Om du ägnar en anständig mängd tid åt att undersöka Mercedes-specifika frågor kommer du så småningom att inse att Mercedes Takata-återkallelsen är en av de mest stressiga Mercedes-frågorna du kan stöta på. Takata-återkallelsen utfärdades för miljontals Mercedes-modeller på grund av fel i krockkuddesystemet.

Dessa fel består av krockkuddar som utlöses utan orsak, krockkuddar som inte utlöses när det behövs, problem med krockkuddeinblåsarna och särskilt krockkuddarna på förar- och passagerarsidan. Problem som dessa kan orsaka mycket skada och det är därför de måste åtgärdas så snart som möjligt om du stöter på en modell som ännu inte har fått den rätta återkallelsebehandlingen.

  Mercedes GLE 350 vs GLE 450

Mercedes C250 motorproblem

Ett av de vanligaste motorrelaterade problemen med C250 är en skramlande motor som kan orsakas av många komponenter. Vissa ägare rapporterade att de var tvungna att byta ut kamaxeljusterarna, styrkedjan eller till och med hela motorn. Ett litet antal ägare klagade även på problem med överhettning av motorn medan några av dem till och med upplevde att bilen sprängdes.

C250-motorn är inte den mest pålitliga Mercedes-motorn genom tiderna och det är ganska uppenbart när man inser att det finns så många motorrelaterade problem som C250-ägare brukar rapportera. Förutom skrammel rapporterade några ägare om motorens gnällande ljud, motorstopp, problem med timingspännaren och massor av kylningsproblem.

Mercedes C250 elektriska problem

C250 är nu en 10 år gammal bil vilket innebär att många C250-modeller har sett mycket under den tiden. Om man kombinerar många mil med gamla lyxbilar är man förutbestämd att stöta på alla möjliga elektriska problem. De vanligaste, när det gäller C250, är förknippade med blixten, tändningen och instrumentpanelen.

Många ägare rapporterade också problem med ledningarna som ledde till att C250 fick problem med både inomhus- och utomhusbelysningen. Problem som dessa är inte lika påfrestande som de som anges i föregående stycken, men de är ändå värda att nämna.

Mercedes C250 problem med styrsystemet

C250 är känd för att ibland få problem med styrsystemet, närmare bestämt att styrsystemet låser sig självt utan egentlig orsak. Många ägare rapporterade att lampan för servostyrning tenderar att tändas och att det även påverkar servostyrningen under körning.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Detta kan vara en betydande säkerhetsrisk vilket innebär att du bör göra din due diligence och åtgärda detta när du stöter på det. Vissa ägare har också rapporterat om höga knallar och knackningar som kommer från rattstången, vilket tenderar att helt koppla bort styrhjälpen.

Mercedes C250 problem med bränslesystemet

Liksom många Mercedes-modeller från den här eran är C250 också benägen att drabbas av alla typer av problem med bränslesystemet, vilket inkluderar problem med bränsletankens montering, bränslepump, bränslesystemslangar, pumpproblem och bränsleläckage. Alla dessa är kända för att orsaka allvarligare problem längre fram som till och med kan leda till att bilen sprängs.

Även om dessa problem inte är lika vanliga som till exempel problem med krockkuddar och styrsystem, måste de ändå nämnas eftersom de kan vara de allvarligaste. C250 har sin beskärda del av problem och många av dem är oroande och potentiellt till och med katastrofala.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes C250 värd det?

Endast om bilen i fråga underhålls korrekt och om många av dessa problem har lösts i ett tidigare skede. Det finns många mekaniker och Mercedes-specialister där ute som troligen kommer att säga att du bör undvika att köpa C250, och de har rätt eftersom C250 verkligen är en tvivelaktig bil.

Problemet här är också det faktum att många av dessa uppräknade problem kan kosta enorma summor pengar att åtgärda. Så även om du hittar en C250 till en riktigt låg prislapp betyder det inte att du kommer att kunna njuta av den till ett rabatterat pris.

  Vilken är den bästa Mercedes för långa förare?

Vilken motor använder Mercedes C250?

Mercedes C250 använder en 4-cylindrig motor med 1,8 l turbo direktinsprutning som ger 201 hk respektive. Den här motorn anses av många vara mer än tillräcklig för C-Klass-chassit, särskilt eftersom den också erbjuder nästan 200 lb-pund vridmoment.

Mercedes uppger att Mercedes C250 kan ge 37MPG och detta verkar vara fallet om du kör den på ett mer kontrollerat sätt. Hur som helst är C250-motorn hyfsad, om den bara vore lite mer pålitlig.

Finns Mercedes C250 som coupé?

Mercedes C250 finns antingen som coupé eller sedan och det verkar som om coupé C250 samlar ännu mer intresse än sedanversionen. C250 var och är fortfarande en relativt populär bil, särskilt eftersom den nu kostar mycket mindre än tidigare.

Oavsett om du är intresserad av coupé eller sedan, se till att gå igenom bilens servicehistorik och försök hitta en bil som har underhållits ordentligt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts