Vanliga problem med Mercedes A160

W177 A-klass avslöjades för några år sedan och fungerar nu som Mercedes lyxiga sedan/atchback på ingångsnivå. A160 är Mercedes A-klass på ingångsnivå, vilket innebär att A160 är den billigaste ingången till Mercedes Benz-ägande.

A160 erbjuds med en 4-cylindrig 1,3 liters turbomotor med 4 cylindrar med 109 hk och 132 lb-pft vridmoment. Detta kan anses vara svagt, men för en stadsbil är de 43MPG som A160 erbjuder perfekt. Den levereras med Mercedes 9G-Tronic automatlåda som är både smidig och sömlös.

Även om W177 är en ganska ny bil har den sin beskärda del av problem. De vanligaste är motorrelaterade, som att motorn stängs av eller inte kan startas igen. Ägare har också rapporterat problem med elektroniken, särskilt med den yttre belysningen.

Den fyrcylindriga 1,3L-motorn är känd för att läcka olja medan batterihuset också är känt för att skadas på grund av vatteninträngning. Slutligen har ägare också rapporterat problem med DCT-växellådan där vissa DCT-växellådor på grund av ett tillverkningsfel kan ha lite för mycket olja i växellådan.

Mercedes A160 motorrelaterade problem

Redan i Mach 2019 utfärdade Mercedes återkallelsen RC2647 eftersom motorn i den nya A-klassen var benägen för problem som att stänga av eller inte kunna slå på. Problemet berodde på mjukvaran eftersom drivlinjekontrollenheten inte kunde ge upphov till motorvarningslampan om något gick fel. Detta innebar att kontrollenheten kunde orsaka problem som vanligtvis leder till att motorn inte fungerar.

Dessa problem berör A-Klass-modeller som byggts mellan den 22 maj 2018 och den 4 februari 2019. Om du är intresserad av att köpa en A-klass, se till att korsreferera VIN för att ta reda på om bilen du tittar på byggdes under den här perioden.

  Vilken Mercedes-motor låter som en Pagani?

Mercedes A160 elektriska problem

Den nya A-klassen var också en del av en återkallelse på grund av ett problem med strålkastarna. Problemet innebar att de automatiska helljusen tenderade att vara tända även när de borde stängas av, vilket innebar att de bländade mötande förare och därmed ökade risken för olyckor. Ytterligare elektriska problem var förknippade med styrenheten för krockkuddarna och nödsamtalssystemet.

De flesta av dessa är lätta att reparera och de tenderar inte att dyka upp igen. Mercedes utfärdade till och med en rikstäckande återkallelse för problemet med helljusstrålkastare eftersom många bilar berördes.

Mercedes A160 problem med oljeläckage

Den fyrcylindriga 1,3L-motorn var också en del av en betydande återkallelse, RC2819. Problemet här var att oljan tar sig ut genom turboaggregatets oljeledning och läcker sedan ut på undergolvspanelen. Beroende på hur allvarligt problemet är kan oljan till och med gå längre än så, och om den kommer i kontakt med heta komponenter kan en brand uppstå.

Dessutom kan oljan så småningom komma ut från undergolvspanelerna och leta sig ut på vägbanan, vilket naturligtvis är en stor säkerhetsrisk eftersom bilar inte kan upprätthålla dragförmågan på en oljig väg. Frågor som dessa måste kontrolleras om du är ute efter en A160 Mercedes eftersom de verkligen är farliga.

Mercedes A160 problem med vatteninträngning

Mercedes W177 kommer också med ett specifikt problem där batterihusets tätningar tenderar att släppa in vatten efter ett tag. Detta tenderar att orsaka batterikorrosion som oundvikligen påverkar batteriets prestanda, vilket börjar orsaka alla möjliga elektriska problem i slutändan.

  Hur lång tid tar det att ladda Mercedes AMG EQS?

Detta var också en del av en större återkallelse av A-klass, RC2970. Ett korroderat batteri kan inte bibehålla strömmen, särskilt om terminalerna är påverkade. Detta innebär också en risk för att batteriet helt dör utan några varningssignaler.

Mercedes A160 problem med växellådan

Mercedes A160 som är utrustad med DCT-transmissionen är också känd för att drabbas av problem som till exempel för mycket olja i transmissionen eller att transmissionen inte kan växla som avsett. Med tanke på att detta transmissionsproblem berodde på ett tillverkningsfel utfärdar Mercedes också återkallelsen R2838 på grund av detta.

Med för mycket olja i växellådan tenderar växellådan att skumma upp och börja läcka, vilket kan orsaka en mängd olika problem. Se därför till att undersöka om den A160 du tittar på hade dessa problem.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes A160 en pålitlig bil?

Det verkar som om Mercedes A160 verkligen är en ganska pålitlig bil, särskilt jämfört med den tidigare generationen A-klass som inte var det. Mercedes har sett till att den nya A-klassen är liga över den äldre eftersom den äldre inte riktigt kunde konkurrera med Audi A3 och BMW 1-serie.

A-Klassen behöver, precis som alla andra Mercedes, konstant och grundligt underhåll för att vara så pålitlig som möjligt. Om du gör det kommer du troligen att njuta av en problemfri upplevelse under en lång tid.

Är Mercedes A160 långsam?

109 hk är lite svagt för en bil som Mercedes, oavsett om det är en hatchback, en sedan eller en SUV. En 0-60mph-tid på 10,9 sekunder är visserligen långsam, men de flesta människor bryr sig egentligen inte om det. Topphastigheten för A160 är 124mph vilket också är något som de flesta människor inte bryr sig om eftersom ingen kommer att köra i sådana hastigheter ändå.

  Är Mercedes bättre än Rolls-Royce?

Det som är viktigt är omkörningsförmågan och man kan lugnt säga att A160 har brister när det gäller omkörning. Detta är inte så nödvändigt om du främst kör i stan, men om du ofta åker motorväg bör du välja en kraftfullare modell av A-Klass.

Ska jag köpa Mercedes A160?

Mercedes A160 är en äkta Mercedes-upplevelsebil, men den är ganska långsam för många. Som sådan, om du tillbringar majoriteten av tiden i stan och du inte riktigt bryr dig om hastighet och acceleration, är A160 troligen en av de bästa mindre lyxbilarna du kan köpa.

A-klassen erbjuder en underbar klassledande interiördesign, ett premiummärke och tillräckligt med utrymme för upp till fyra måttligt stora vuxna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts