Vanliga problem med Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 problem & fel

Hyundai Ioniq 5 är förmodligen en av, om inte den mest intressanta elbilen som Hyundai någonsin har byggt. I samma ögonblick som Ioniq 5 kom ut blev folk förvånade över hur bra den såg ut både på insidan och utsidan. Dessutom är Ioniq 5 också en riktigt välgjord bil som erbjuder en rejäl upplevelse för pengarna vilket oundvikligen gjorde Ioniq 5 till en riktigt populär bil.

Med tanke på att Hyundai är känt för att göra pålitliga bilar och att Ioniq 5 inte är den allra första elbilen de någonsin gjort var det rimligt att tro att Ioniq kommer att vara pålitlig, och det är den tack och lov. Som sådan anger de flesta konsumentrapporter att Ioniq 5 inte verkar lida av en mängd olika problem.

De vanligaste problemen med Hyundai Ioniq 5 är förknippade med bilens räckvidd där AWD-modellen offrar en hel del räckvidd jämfört med RWD-modellen. Andra problem är relaterade till bilens parkering vilket också var anledningen till att Hyundai återkallade Ioniq 5. Vissa ägare har också rapporterat problem med styrsystemet också.

Det faktum att Ioniq 5 inte kommer med ett bagageutrymme fram har inte riktigt gått hem hos de flesta potentiella kunder, särskilt när man tänker på att ha ett bagageutrymme fram är en av de fördelar man får om man satsar på en bil som en Tesla, en Polestar eller de flesta andra elbilar.

Hyundai Ioniq 5 – problem med räckvidden för AWD

Den här frågan är inte förknippad med tillförlitlighet, men det är en fråga som är värd att prata om ändå. Det verkar som om AWD-versionen av Ioniq 5 klarar högst 256 mil på en full laddning, vilket inte är dåligt i sig. Men när du släpper att RWD-versionen av Ioniq 5 kan klara uppåt 300 miles, då börjar det bli begripligt.

  Vanliga problem med Hyundai Azera

Detta kan spela en stor roll i din vardagskörning eftersom du i princip ger upp nästan 20 % av din maximala räckvidd om du vill ha ett AWD-system. Som sådan är RWD Ioniq 5 ett bättre val för dem som vill använda sin bil för långväga resor medan AWD Ioniq 5 är det bättre valet om du vill ha mer kontroll under dåligt väder.

Hyundai Ioniq 5 – Bromsar

Det förmodligen allvarligaste problemet du kan stöta på med Hyundai Ioniq 5 är relaterat till bilens bromsar. Det verkar som om många ägare klagar på att bilen ibland kan förlora sin bromsförmåga vilket kan leda till katastrofala konsekvenser. En stor del av ägarna rapporterade till och med att bilens parkeringsbroms kan ge upp och oundvikligen få bilen att rulla.

Detta är naturligtvis ett allvarligt problem och är också anledningen till att Hyundai återkallade Ioniq 5. Hyundai rekommenderar sina ägare att alltid använda den elektroniska parkeringsbromsen och inte bara placera bilen i parkeringsläge, eftersom ett mjukvarufel eventuellt kan åsidosätta detta och få bilen att rulla. Se till att alltid kontrollera om din bil har påverkats av detta problem hos din återförsäljare.

Hyundai Ioniq 5 – Problem med styrsystemet

Ett annat relativt allvarligt problem som verkar påverka vissa Hyundai Ioniq 5-modeller är relaterat till bilens styrsystem. En ägare rapporterade att bilen avger konstiga ljud och att ratten skakar snabbt vid hastigheter över 70mph. Hyundai släppte också en servicebulletin om detta problem vilket innebär att de officiellt har erkänt det.

  Hyundai Veracruz Tillförlitlighet

Det positiva är att det här problemet inte verkar påverka majoriteten av Ioniq 5-modellerna där ute, men det är alltid en bra idé att noggrant testa bilen i högre hastigheter för att se till att det inte förekommer några skakningar i ratten och konstiga ljud.

Hyundai Ioniq 5 – Ingen baklucka framtill

Det finns många fördelar med att köpa en elbil, till exempel den kostnadsbesparande aspekten, det faktum att du inte skadar miljön och att dina drifts- och försäkringskostnader ofta kan vara lägre. När elbilar började komma ut var det en stor grej att ha ett främre bagageutrymme utöver bakre bagageutrymmet, men tyvärr har Ioniq 5 inget främre bagageutrymme.

Många som vill köpa en EV förväntar sig till och med att hitta ett bagageutrymme framtill eftersom det har blivit något av en norm nuförtiden. Det är logiskt att förvänta sig att en EV ska ha ett bagageutrymme framtill eftersom den inte har någon traditionell förbränningsmotor.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Hyundai Ioniq 5?

Hyundai Ioniq 5 är en av de mest intressanta elektriska crossovers du kan köpa nuförtiden eftersom den ser cool ut, den kör riktigt bra, den är mycket välutrustad och den kostar inte så mycket pengar som vissa andra elbilar där ute. Detta gör Ioniq 5 till ett komplett paket för många människor, och det är helt logiskt eftersom Ioniq 5 verkligen är en väl avrundad bil.

  Vanliga problem med Hyundai Equus

Om elbilar däremot inte är din grej kommer du inte att gilla Ioniq 5. Dessutom kommer Ioniq 5 uteslutande i EV-form, det finns inga hybridversioner tillgängliga.

Är Hyundai Ioniq 5 en hatchback eller en SUV?

Hyundai Ioniq 5 är varken en hatchback eller en SUV, utan snarare en crossover som lånar sina designelement från praktiskt taget alla segment där ute. I det ögonblick du lägger ögonen på bilen kan du omedelbart se att den har en högre tyngdpunkt.

Den ser dock fortfarande lite ut som en uppsvälld hatchback vilket kan förvirra många människor. Hur som helst är Ioniq 5 en riktigt cool bil, oavsett vilket segment den tillhör.

Vilka bilar konkurrerar med Hyundai Ioniq 5?

Hyundai Ioniq 5 konkurrerar med några av världens bästa elbilar just nu, till exempel Tesla Model 3, nya Kia EV6, VW.ID och Skoda Enyaq. Kia EV6 och Hyundai Ioniq 5 är direkta konkurrenter som sannolikt kommer att slåss om samma kundgrupp. Mellan de två är det verkligen svårt att säga vilken som är bättre, men för mig tycker jag att Kia EV6 är lite mer spännande överlag.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts