Vanliga problem med Hyundai Getz

Hyundai Getz

Hyundai Getz introducerades 2002 och tillverkades fram till 2011. Det är en subkompakt tre- eller femdörrars stadsbil som fanns tillgänglig på många marknader runt om i världen under namnen Getz, Click, Getz Prime, Hyundai TB eller Inokom Getz. Getz ersattes 2012 av Hyundai i20.

När det gäller de vanligaste problemen med Hyundai Getz finns det en hel del problem som är värda att diskutera. Dessa inkluderar problem med kraftöverföringen, elektriska problem, problem med fjädringen, problem med bromsarna och att bilen stannar. Vissa av dessa är allvarligare än andra, men alla är relativt vanliga.

Sammantaget konstruerades och tillverkades Hyundai Getz i en tid då Hyundai inte hade samma tillförlitlighet som nu. Det betyder att du inte ska förvänta dig att Getz är lika pålitlig som i20, men du ska inte heller förvänta dig att den är opålitlig i sin helhet.

Hur som helst, nu är det dags att gå in på en mer djupgående titt på Getz tillförlitlighet. Så om du är på marknaden för Getz ska du se till att läsa den här artikeln!

Problem med strömförsörjningen

Det finns en hel del accelerations- och effektleveransrelaterade problem som rapporterats för Hyundai Getz. Ryckig acceleration är ett fall där tändstiften behöver inspekteras eftersom de ofta kan orsaka felstötningar och påverka hur väl din bil kan leverera kraft till hjulen. Drosselkroppen är också känd för att orsaka liknande problem, så se till att rengöra eller byta ut den vid behov.

Om din Gets avger konstiga tickande ljud samtidigt som den inte kan leverera mycket kraft är det troligt att det finns ett problem med en av dina tappställen. Innan du gör något, se till att inspektera motoroljenivåerna eftersom dessa också är kända för att orsaka liknande problem.

  Vanliga problem med Hyundai Ioniq 6

Elektriska problem

Det finns en hel del potentiella elektriska problem med Hyundai Gets som börjar med bakrutorna som är kända för att misslyckas ganska ofta. Anledningen till att detta sker beror på en sliten fönsterregulator som måste bytas ut. Andra elektriska problem inkluderar problem med framrutorna samt med radion.

Andra elektriska problem inkluderar problem med startmotorn, den yttre belysningen och eventuellt även med dina elektriska lås. På det hela taget kan du förvänta dig att dessa problem uppstår oftare på Getz-modeller med högre körsträcka eftersom vissa av dessa komponenter tenderar att slitas ut tidigt.

Upphängningsfrågor

Upphängningen av Hyundai Getz är en annan punkt av intresse eftersom den också tenderar att drabbas av en mängd olika problem. Det mest väldokumenterade problemet med Hyundai Getz fjädring är ett problem där de främre länkarna misslyckas. Dessa kan lättast märkas genom konstiga klonkande ljud som kommer från de två främre hjulhusen.

Vid körning över grova ytor och fartgupp bör dessa också vara mycket mer märkbara. Andra upphängningsproblem är eventuell feljustering på grund av slitage av drivlinan och relativt sällsynta, men allvarliga problem med stötdämpare och stötdämpare.

Problem med bromsarna

Bromssystemet på Hyundai Getz är faktiskt hyfsat pålitligt som helhet nuförtiden eftersom det största problemet med systemet var förknippat med en återkallelse som Hyundai gjorde på Getz i september 2003. Problemet här var att vatten kunde ta sig in i ABS-höljet och fräta sönder ledningarna i en sådan grad att ABS-systemet kunde sluta fungera helt och hållet.

  Hyundai Elantra Sport Tillförlitlighet

Detta är verkligen ett mycket allvarligt problem, och det är därför som det omedelbart återkallades. Så om du märker att någon ABS-lampa tänds, se till att inspektera insidan av ABS-systemet för att se om det finns några spår av vatten i det.

Problem med att bilen stannar

Ett relativt vanligt problem med Hyundai Getz är också när bilen stannar ofta direkt efter att den har satts på. Dessa är vanliga under kalla morgnar, särskilt vid kallstart. Många ägare av Getz rapporterade att bilen är känd för att svänga och omedelbart stanna upp utan att låta dig sätta på den.

Det sägs att detta problem beror på en dåligt programmerad transmissionskontrollmodul (TCM) som tack och lov kan programmeras om i de flesta fall. Om inte, måste du köpa en ny.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Hyundai Getz?

Om du är på marknaden för en begagnad subkompakt stadsbil är Hyundai Getz verkligen ett riktigt intressant val. Den kanske inte är den lyxigaste, mest rymliga eller mest bekväma stadsbilen, men den räcker för att erbjuda en pålitlig punkt A till punkt B-upplevelse, vilket är precis vad de flesta vill ha av en stadsbil.

Hur som helst, om du inte är van vid att köra små bilar med en upprätt körställning kommer du förmodligen att ogilla Getz eftersom många har sagt att den inte är gjord för längre personer och att alla som är över 1,80 meter kommer att få kämpa i både fram- och baksätet.

  Hyundai Equus Tillförlitlighet

Är Hyundai i20 bättre än Hyundai Getz?

När Hyundai kom ut med i20 överskuggade den Getz på alla möjliga sätt eftersom den är en mycket bättre bil i alla avseenden. Den erbjuder bättre motorer, mer kraft och mer utrymme, och i20 är mycket stabilare och bekvämare även om det totala fotavtrycket inte förändrades så mycket.

Det finns egentligen inget bättre med Hyundai Getz jämfört med i20 förutom kanske priset, vilket är att vänta eftersom Getz är en mycket äldre och mycket mindre populär bil.

Kommer Hyundai att göra en ny Getz?

Chansen att Hyundai gör en ny Getz-modell är obefintlig eftersom det verkligen inte finns något behov av det. Hyundai erbjuder nu några mindre bilar från i-serien, men de kommer också att erbjuda några nya elektriska stadsbilar vilket kommer att vara mer än tillräckligt.

Dessutom är små stadsbilar inte lika populära eller nödvändiga som kompakta crossovers och små SUV:er är vilket är anledningen till att de flesta märken hellre kommer att göra bilar som Hyundai Kona eftersom dessa är vad marknaden vill ha.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts