Vanliga problem med Ford Fusion

Ford Fusion har varit en av de mest populära mellanstora familjebilarna ända sedan den lanserades 2005. Tyvärr beslutade Ford att upphöra med Fusion för marknadsåret 2022 eftersom de nu fokuserar på att tillverka SUV:er, lastbilar och crossovers för att hålla jämna steg med de ökade kraven i den nuvarande industrin.

Även om vissa Ford-bilar som Fusion och Focus var relativt populära fram till dess att de avskedades, tror Ford att crossovers, lastbilar och SUV:er bara kommer att fortsätta att bli mer och mer populära med åren. Om du är intresserad av att köpa en Ford Fusion måste du överväga marknaden för begagnade bilar i andra hand.

När det gäller tillförlitlighet verkar Ford Fusion vara en hyfsad bil, men det finns några problem som är värda att uppehålla sig vid. Till att börja med verkar den automatiska växellådan vara ganska problematisk, och så är det också problemet med svullna kulmutter. Många ägare har rapporterat att bilen också tenderar att drabbas av problem med servostyrning.

De motorer som finns verkar också vara hyfsade, men de är inte perfekta eftersom de också upplever problem. Slutligen måste även fjädringen nämnas eftersom den inte är det bäst byggda mest pålitliga fjädringssystemet som finns.

Ford Fusion – problem med växellådan

Transmissionsrelaterade problem verkar vara de mest omtalade problemen med Ford Fusion. Modellåren mellan 2006 och 2018 är de mest klagade Fusion-modellerna av dem alla. Många ägare har rapporterat problem med halkande växellåda och att växellådan blir oregelbunden eller fördröjd. Dessutom fanns det många klagomål på att transmissionen var riktigt långsam att reagera på förarens ingrepp i allmänhet.

  Använder Jaguar Ford-motorer?

Vid 80 000 milsgränsen verkar det vara där dessa problem är vanligast, men en del ägare klagade på att dessa förekom även för bilar med mindre än 15 000 mil. Programvaran bör uppdateras och du bör eventuellt också byta ut Powertrain Control Module (PCM) eller Transmission Control Module (TCM) för att lösa problemet helt och hållet.

Ford Fusion – Problem med svullna kulor

Ford Fusion har problem med svullna kulmuttrar, särskilt i modellerna efter 2010. Problemet orsakas av stålbultar som använder aluminiumhättor som ändrar form efter ett tag. Detta är ganska konstigt eftersom de flesta biltillverkare där ute, kanske till och med alla, använder stål för hela monteringen vilket inte tillåter svullnad.

Problemet med aluminiumhättor är att de tenderar att svälla om de utsätts för starkt solljus under en tid och om du vrider dem för mycket. De släpper också in fukt vilket kan förstärka korrosionsprocessen. Eftersom dessa lock ändrar form kan du inte använda en vanlig skiftnyckel för att ta bort dem.

Ford Fusion – Problem med servostyrningen

Många nyare Fusion-modeller, särskilt de som tillverkades 2011, är också benägna att drabbas av olika problem med servostyrningssystemet. Ett gäng ägare rapporterade att EPAS-systemet (Electronic Power-Assist Steering) ibland kan gå helt sönder.

Det är oftast vid 80 000 milsgränsen som dessa problem uppstår, men vissa källor uppger att de kan uppstå mycket tidigare än så. Den dåliga nyheten är att en EPAS-reparation vanligtvis kostar ganska mycket pengar, så mycket att vissa mekaniker tar ut mellan 1 000 och 2 000 dollar för den.

  BMW Z4 VS Ford Mustang - vilken är bäst?

Ford Fusion – Motorproblem

Motorns spjällkropp verkar vara det vanligaste motorrelaterade problemet med Ford Fusion, särskilt för modeller tillverkade 2010. Många andra problem med motorn har dock rapporterats, men inget av dem är lika vanligt som det med spjällhuset.

Vissa uppskattningar säger att det kostar mellan 75 dollar go 1 000 dollar att åtgärda alla dessa, vilket inte riktigt är dåligt med tanke på att vi pratar om motorproblem.

Ford Fusion – Upphängningsproblem

I början har vi sagt att Ford Fusion har ett mindre bra fjädringssystem, vilket inte nödvändigtvis betyder att det orsakar allvarliga problem. Problemet här är att många Ford Fusion-modeller med lite mil på sig börjar uppleva konstiga ljud som kommer underifrån bilen, vilket allt tyder på att många fjädringskomponenter är slitna och rent ut sagt trötta.

Svängstången går ibland sönder och det enklaste sättet att se det är om bilen lutar åt ena eller andra hållet. Stötdämparna och stötdämparna kan också gå sönder, och det enklaste sättet att se det är om körningen är hård och om bilen känns instabil.

FAQ-avsnittet

Är Ford Fusion en bra bil?

Ford Fusion kan vara en bra bil om du vet hur du köper en begagnad bil. Dessa bilar är inte särskilt opålitliga eller problematiska, men vissa exempel är faktiskt bättre än andra. Därför måste du vara uppmärksam på många av bilens väsentliga frågor som listas i den här artikeln.

  Ford Fiesta ST Tillförlitlighet

Du borde göra en inspektion före köpet för att vara 100 procent säker på att bilen du tittar på är sund och kan köpas. Om du gör allt som anges och ser till att få ett exemplar med inte alltför många mil på klockan kan Fusion vara ett bra köp.

Är Ford Fusion på väg tillbaka?

För ett eller två år sedan uppgav Ford officiellt att de kommer att lägga ner Fusion helt och hållet, men det finns vissa delar av den officiella informationen som verkar förneka detta. Att döma av den allra senaste informationen kommer Fusion verkligen tillbaka som en hybrid som kommer att ompröva Fords sätt att göra sedans.

Ford sade att den nya Fusion kommer att vara mycket mer futuristisk och att den kommer att försöka hålla jämna steg med sina crossover/SUV-kusiner som verkar få all glans på sistone.

Är Ford Fusion en lyxbil?

Ford Fusion är inte en lyxbil, men den finns i några ganska lyxiga utrustningsnivåer, vilket innebär att den är närapå en lyxbil. Fusion har alltid varit den Ford som utformats för dem som vill ha en finare bil jämfört med Focus eller Fiesta.

De nyaste Fusion-modellerna verkar överbrygga klyftan mellan överkomlighet och lyx på ett sätt som potentiellt skulle kunna skada framstående europeiska lyxmärken.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts