Vanliga problem med Ford C Max

Ford C Max

Ford C Max är en femdörrars kompakt multifunktionsbil med massor av fascinerande funktioner. Den är också praktisk, pålitlig och ekonomisk. Men den kommer också med flera problem som intresserade köpare borde veta om. Så, vilka är de vanliga problemen med Ford C Max?

Vanliga problem med Ford C Max är turbofel, koppling som slirar, bakbromsproblem och fjädringsproblem. Dessutom har vissa ägare rapporterat att de upplever förlust av styrkraft, felaktiga passagerardörrar, felaktiga luftkonditioneringsapparater och utbrända strålkastare.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford C Max?

Fel på turbon

Detta är ett av de mest anmärkningsvärda problemen med Ford C Max. Det är vanligt i äldre Ford C Max-modeller. Användare har klagat på att turboladdaren inte startar. Den främsta orsaken till detta problem är koluppbyggnad som leder till ett blockerat oljematningsrör.

För att åtgärda detta problem måste du rengöra oljematningsröret. Men om problemet är allvarligt måste du byta ut hela turboladdaren.

Problem med bakre broms

Flera Ford C Max-ägare klagade också på att bakbromsarna inte fungerade effektivt. Så om du hör ljud som kommer bakifrån när du backar, har du ett problem med bromsokets monteringsfäste.

För att åtgärda detta problem kan du behöva byta bromsbelägg. Dessutom måste du ta bort bromsoksfästet och montera det nyligen reviderade fästet.

Kopplingen slirar

Kopplingen tenderar att slitas ut snabbare på Ford C-Max. Så om du märker att kopplingen slirar när du växlar är det ett tecken på att kopplingen har slitits ut. Det bästa sättet att åtgärda problemet är att byta ut det utslitna kopplingssystemet. Se till att besöka en professionell mekaniker som kan hjälpa dig.

  Vanliga problem med Ford 10-växlad växellåda

Problem med fjädringen

Ett annat vanligt problem med Ford C-Max är problem med hjulupphängningen. Om du hör ett knarrande ljud när du kör långsamt kan det bero på att de främre stötdämparnas toppfästen är trasiga. Observera att detta problem minskar fjädringens prestanda.

För att åtgärda detta problem måste du få kvistarna omkomprimerade.

Förlust av styrkraft

Detta problem är vanligt i Ford C-Max-modeller tillverkade mellan april och maj 2015. Ägare till dessa årsmodeller har klagat på att bilen blir svår att styra. Observera att detta problem orsakas av fel slang på den servoassisterade styrningen.

För att åtgärda problemet måste du byta ut den felaktiga slangen mot den rätta. Om problemet inte åtgärdas kan det leda till läckage som kan orsaka brand.

Luftkonditionering som inte fungerar

Detta är ett annat vanligt problem med Ford C Max. Detta problem orsakas normalt av ett felaktigt rör som är anslutet till kompressorn. Många ägare har klagat på att röret vanligtvis går av, vilket gör att luftkonditioneringen inte fungerar som avsett.

För att åtgärda detta problem rekommenderas att du lossar och monterar ett nytt rör. Dessutom måste du få luftkonditioneringssystemet fyllt med gas.

Felaktig passagerardörr

Detta är ett annat vanligt problem som alla Ford C-Max-ägare bör förvänta sig att uppleva. Ägare har uppgett att den bakre passagerardörren inte går att låsa, men alla andra dörrar är okej. Detta problem orsakas normalt av en trasig kabel mellan dörren och pelaren. Se till att byta ut den trasiga kabeln för att åtgärda problemet.

  Ford Ranger år att undvika - De bästa och sämsta åren

Utbrända strålkastare

Det är normalt att xenonstrålkastarna brinner ut i Ford C-Max. Många ägare har klagat på att dessa lampor slutade fungera vid en viss tidpunkt. För att åtgärda detta problem måste ägaren byta ut strålkastarna. Se till att besöka en professionell mekaniker som kan hjälpa dig att lösa problemet.

FAQ

Är Ford C Max en pålitlig bil?

Ja, Ford C Max är ett av de mest pålitliga multifunktionsfordonen på marknaden. C-Max har en exceptionell tillförlitlighetshistoria eftersom den var den högst rankade MPV i JD Power Vehicle Dependability Survey 2019. Dessutom är det värt att notera att den rankades över Citroen C4 Picasso och Vauxhall Zafira.

Hur många mil kommer Ford C Max att hålla?

Som de flesta Ford-modeller kan Ford C Max hålla i mer än 200 000 mil med god skötsel och underhåll. Oavsett bör Ford C Max hålla i minst 150 000 mil. Men brist på korrekt underhåll kan göra att ägaren upplever många problem när bilen träffar minst 100k miles.

Är det dyrt att underhålla Ford C Max?

Enligt YourMechanic är det inte dyrt att underhålla Ford C-Max, såvida du inte stöter på ett allvarligt problem. I genomsnitt bör det kosta dig mellan $ 95 och $ 1862 att underhålla Ford C-Max. När det gäller en årlig basis bör ägaren av bilen spendera i genomsnitt 275 $ för att underhålla denna MPV, vilket är ganska rättvist.

Är Ford C Max bränsleeffektiv?

Trots att Ford C-Max var effektiv var den inte så effektiv som biltillverkaren uppgav. Medan biltillverkaren sa att den hade en kombinerad 47 mpg, har den här bilen en kombinerad 37 mpg. Utöver det levererar den 35 mpg i staden och 38 mpg på motorvägen. Så de flesta av sina rivaler erbjuder bättre bränsleekonomi.

  Är Ford Fusion en bra bil?

Varför upphörde Ford med C Max?

Ford C Max avbröts på grund av dålig försäljning. Det var biltillverkarens sämst säljande amerikanska namnplatta för massmarknad. Observera att försäljningen av C-Max sjönk 2013 och aldrig återvände. En av anledningarna till den låga försäljningen var att C-Max hybrid ursprungligen överskattades till 47 mpg vid kombinerad stads- och landsvägskörning.

Slutsats

Nu när du känner till några av de vanligaste problemen med Ford C Max är det viktigt att ta väl hand om bilen och undvika de flesta av problemen. Några av de problem som du bör se upp för är turbofel, koppling som slirar, fjädringsproblem, bakbromsproblem och förlust av styrkraft.

Även med alla dessa problem är Ford C Max fortfarande en pålitlig och lättskött MPV. Med rätt skötsel och underhåll kan den här bilen lätt gå mer än 200 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts