Vanliga problem med BMW ActiveHybrid 3

BMW ActiveHybrid 3 är en elegant, bränslesnål, bekväm och pålitlig bil. Liksom de flesta BMW:er har den också flera problem som ägare eller intresserade köpare bör känna till. Men vilka är de vanligaste problemen med BMW ActiveHybrid 3 sedan?

Vanliga problem med BMW ActiveHybrid 3 är transmissionsproblem, fel på vattenpumpen, växlingsproblem och motorproblem. De flesta av dessa problem är kostsamma och besvärliga att åtgärda. Men med rätt skötsel och underhåll kan en stor del av problemen undvikas.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW ActiveHybrid 3?

Transmissionsproblem

Det största problemet som användare av BMW ActiveHybrid 3 bör vara beredda att hantera är transmissionsproblem. Några av problemen med växellådan är slipning vid acceleration, bilens skakningar under körning, ett visslande ljud som kommer från huven, fördröjda växlingar och en brinnande lukt. Alla dessa transmissionsproblem orsakas av olika saker.

Fördröjning vid växling är vanligt i den här bilen och det orsakas av dåligt underhåll eller hög körsträcka. Därför bör du alltid byta transmissionsvätska i bilen. Men om detta inte löser problemet ska du be mekanikern kontrollera ventilhuset och växlingsmagneterna.

Slipning vid acceleration orsakas av ett felaktigt eller sviktande planetväxelsystem. Om det här systemet misslyckas kommer det inte att anpassa hastigheten på bilens hjul till motorns hastighet. Låt mekanikern inspektera planetväxelsystemet och åtgärda eller byta ut de skadade delarna.

Om du hör ett visslande ljud som kommer från huven är det ett tecken på att din växellåda håller på att gå sönder. Den främsta orsaken till detta ljud är att ett trycklager går sönder eller att kopplingspaketet glider under vissa förhållanden. Se till att de skadade eller felande delarna byts ut för att undvika att höra ett visslande ljud och för att få transmissionen att fungera optimalt.

  BMW vs. Infiniti tillförlitlighet - vilken är bäst?

Sist men inte minst, om du märker en brinnande lukt från din bil är detta en indikation på en trasig växellåda. Den främsta orsaken till detta är att du har låg eller smutsig transmissionsvätska i bilen. För det andra kan det uppstå på grund av att systemet brinner för varmt, vilket orsakar ökad friktion och korrosiv aktivitet i motorn.

Fel på vattenpumpen

Detta är ett vanligt problem som de flesta BMW-användare upplever. Den främsta orsaken till vattenpumpfel i BMW:er är ålder och kraftig användning av bilen. Om din BMW ActiveHybrid 3 har lagt på flera mil är det därför stor chans att vattenpumpen går sönder. Det här problemet inträffar sannolikt när bilen når över 100 000 mil.

Den bästa lösningen är att byta ut vattenpumpen mot en ny pump. Dessutom bör du kontrollera andra delar i kylsystemet och byta ut dem innan de går sönder.

Problem med växling

Det här problemet uppstår normalt i BMW ActiveHybrid 3-modeller med en sexväxlad automatisk växellåda och inte den åttaväxlade automatiska växellådan. Växlingsproblemen i den här bilen orsakas vanligtvis av låga vätskenivåer, smutsig transmissionsvätska, en felaktig transmissionspump eller en igensatt ledning.

För att åtgärda det här problemet får du mekanikern att åtgärda det underliggande problemet. Du kan ändå undvika sådana problem genom att se till att bilen har rätt vätskenivå, att vätskan är ren eller spolas vid behov och att transmissionspumpen fungerar som den ska.

  2022 Mercedes GLA vs BMW X2

Motorproblem

BMW ActiveHybrid 3 har inte många motorproblem. Däremot upplever den skrammel, vilket är en anledning till oro. Detta problem orsakas av att man lider av problem med waste gate som blir värre vid normal körning och mer vid hårda körförhållanden.

Om din bil har det här problemet måste du justera wastegate-manöverdonet, bygga om turboladdaren eller byta ut turboladdaren. Några av de vanligaste tecknen på motorskrammel är effektförlust, skrammel vid kallstart, dålig motorprestanda och skrammel vid inbromsning.

FAQ

Är BMW Activehybrid 3 tillförlitlig?

Ja, BMW ActiveHybrid 3 är en betydligt tillförlitlig bil. Det är en av de mest tillförlitliga BMW 3-serierna på marknaden. Ändå presterar den här bilen inte särskilt bra och dess säkerhetsbetyg är något sämre jämfört med andra BMW 3-serier.

Trots att BMW ActiveHybrid 3 är pålitlig är den också dyr att underhålla och reparera.

Vad är ActiveHybrid BMW?

ActiveHybrid är ett intelligent hybriddrivsystem som kombinerar en förbränningsmotor och en elmotor för att förbättra effektiviteten och BMW:s ultimata körupplevelse. Dessutom förbättrar ActiveHybrid-systemet prestandan och främjar god bränsleekonomi.

Hur fungerar BMW ActiveHybrid 3?

BMW ActiveHybrid 3 använder en 3,0-liters turboladdad linje 6-motor med en 8-växlad automatlåda från ZF och en litiumjondriven elmotor. Kombinationen av dessa två levererar maximalt 335 hk och 330 lb-ft vridmoment. Som ett resultat av detta kan bilen accelerera från 0 till 60 på bara 5,1 sekunder med en toppfart på 155 mph.

  Bästa BMW för en bilresa

Hur länge håller BMW ActiveHybrid 3?

BMW Active Hybrid 3 kommer att hålla i minst 15 år. Detta beror på att den är utrustad med ett litiumjonbatteri som är utformat för att hålla i över 15 år. Men efter denna period kommer batterikapaciteten att sjunka under 70 %, vilket kan tvinga användaren att byta ut batteriet om de vill ha utmärkta prestanda.

Dessutom krävs rätt skötsel och underhåll av hela bilen för att den ska hålla i över 15 år. Så användare av BMW ActiveHybrid 3 bör följa BMW:s rekommenderade underhållstjänst.

Laddar BMW ActiveHybrid under körning?

Ja, BMW ActiveHybrid laddar under körning. Det är samma sak med de flesta plug-in hybridfordon. Dessutom laddar både BMW hybrid- och elfordon under körning. BMW ActiveHybrid 3 använder regenerativ bromsteknik som gör att fordonet kan återvinna en del av sin energi vid inbromsning och retardation.

Slutgiltiga tankar

BMW ActiveHybrid 3 är en av de bästa BMW plug-in hybridmodellerna på marknaden. Den här bilen är snygg, bränslesnål, pålitlig och lyxig. Men innan du investerar i den här bilen är det viktigt att känna till några av de vanligaste problemen du kommer att stöta på, som diskuterats ovan. Oavsett detta kan BMW ActiveHybrid 3 sedan med rätt skötsel och underhåll hålla i över 15 år.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts