Vanliga problem med BMW 530e

BMW 530e problem

BMW tillverkar högteknologiska och högpresterande fordon. Och för det mesta lever BMW 530 upp till dessa förväntningar. Men BMW är också kända för att ha många problem, och BMW 530e har också olika problem som intresserade köpare bör känna till. Men vilka är de vanligaste problemen med BMW 530e?

Vanliga problem med BMW 530e är motorfel, oljeläckage, elektronikproblem, hybridproblem, EGR-problem och LED-dagsljus gulaktig missfärgning. Även om BMW 530e har problem är den mer tillförlitlig än andra BMW 5-serie-modeller. Dessutom är de flesta av dess problem lätta och billigare att åtgärda.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 530e?

Motorfel

Även om BMW 530e inte har så många motorproblem, har den ändå flera motorproblem. Till exempel har den B48-motor som monteras i BMW 530e rapporterats ha misslyckade remskivor som går sönder. Som ett resultat av detta brott orsakar detta att remmen lossnar från generatorn tillsammans med kylvattenpumpen.

Dessutom har flera BMW 530e-användare rapporterat att de hört konstiga ljud redan en vecka efter att de köpt bilen. Så om du stöter på något av dessa problem när din bil fortfarande är under garanti kommer BMW att ta hand om problemen.

Oljeläckage

Oljeläckage är vanligt förekommande i många BMW-modeller. BMW 530e är inget undantag. Oljeläckage i den här bilen beror på att tätningen går sönder. Så innan du drar någon slutsats om varför din bil läcker olja ska du se till att kontrollera tätningen innan du drar någon slutsats om varför din bil läcker olja.

Om din BMW 530e läcker på grund av en trasig oljetätning ska du se till att byta ut den mot en ny. Detta problem är dock mycket frustrerande eftersom en bil av denna storlek inte borde ha sådana problem.

  Varför BMW ratten är stel

LED-dagkörningsljus gulaktig missfärgning

Ett annat vanligt problem som användare av BMW 530e har rapporterat är LED-dagsljusens gulaktiga missfärgning. Efter att ha använt den här plug-in hybrid-sedanen under en tid brukar DRL-ljusen bli ganska svaga, eller så kan du se missfärgningar på dem. Detta sker normalt på grund av en felaktig modulanslutning med ljusröret.

Det är dock lätt att åtgärda detta problem eftersom du bara behöver byta ut LED-modulen. Men om problemet inte är löst efter att du bytt ut den felaktiga LED-modulen kan du behöva inspektera det inre ljusröret eftersom det kan vara skadat.

Hybridproblem

Det finns flera hybridproblem som användare av BMW 530e upplever. De vanligaste är problem med batteriurladdning och problem med batteriladdningskabeln. Om 48V-batteriet laddas ur fullständigt måste du byta ut det. Men om du fortfarande är under garanti täcker BMW kostnaden för utbytet.

Problemet med batteriurladdning är inte bara vanligt i BMW 530e utan i nästan alla BMW EV- och hybridenheter. När det gäller problemet med laddningskabeln har BMW utfärdat en återkallelse. Detta beror på att de bärbara TurboCord-laddarna har en kondensator som går sönder och orsakar en potentiell brandrisk.

Så innan du köper en begagnad BMW 530e bör du försäkra dig om att den ursprungliga ägaren har åtgärdat problemet eller bytt ut den farliga laddaren.

Elektroniska problem

BMW 530 har också elektriska problem, till exempel att backkamera fungerar inkonsekvent, att spökgasen eller gaspedalen fastnar och att farthållaren inte fungerar. Den goda nyheten är att de flesta av dessa problem kan åtgärdas av en professionell mekaniker eller genom att ta din BMW till ett BMW-servicecenter.

  Är BMW E46 en bra bil?

Problem med EGR-ventilen

EG-ventilen eller avgasåtercirkulationsventilen är en del av bilen som hjälper den att minska utsläppen. När EGR-ventilen fungerar optimalt kan den hjälpa till att minska föroreningarna i miljön. Men om EGR-ventilen är dålig och läcker kan den orsaka allvarliga skador. Detta beror på att kylaren är benägen att läcka, och den kan lätt fatta eld.

Ta alltid din bil på inspektion och schemalagt serviceunderhåll för att undvika sådana farliga fel på din bil. Att upptäcka en dålig EGR-ventil är inte lätt och det kan vara livsfarligt. Fixa läckan eller byt ut den skadade EGR-ventilen för att förhindra ytterligare skador eller kostsamma reparationer.

FAQ

Är BMW 530e tillförlitlig?

Nej, BMW 530e är inte tillförlitlig. Detta beror på att de flesta ägare har rapporterat ett problem under sitt första år som ägare. Så även om det är en hybridlimousin är den fortfarande inte lika tillförlitlig som hybridlimousiner från Mercedes, Audi eller Lexus. Därför bör du vara beredd att spendera mer när det gäller reparation och underhåll.

Är det dyrt att underhålla BMW 530e?

Ja, det är ganska dyrt att underhålla BMW 530e jämfört med andra lyxiga hybridsedaner. I genomsnitt kostar det dig mellan 100 och 1 800 dollar att underhålla och reparera den här bilen. Men om du jämför den med andra BMW 5-serie-modeller är den ändå betydligt billigare att underhålla.

Hur snabb är BMW 530e?

BMW 530e har en topphastighet på 146 mph och den kan accelerera från 0 till 62 mph på 6,2 sekunder. Å andra sidan kan BMW 530e xDrive accelerera från 0 till 60 mph på 5,7 sekunder med en toppfart på 130 mph. När den är utrustad med prestandadäck kan den dock klara 146 mph.

  Är BMW M5 en bra bil?

Hur länge håller batteriet i en BMW 530e?

I genomsnitt håller BMW 530e-batteriet i mellan 3 och 5 år. Detta varierar dock beroende på väderförhållandena i ditt område, typ av batteri, batteristorlek och naturligtvis dina körvanor. Därför är det mycket viktigt att installera ett pålitligt och hållbart batteri.

Hur många kilometer kör BMW 530e på el?

Liksom de flesta BMW-hybridmodeller har BMW 530e ingen lång räckvidd när föraren ställer in den på el. 530e sedan har en maximal räckvidd på 21 mil på enbart el. Räckvidden är dock ännu kortare på 530e xDrive med 18 mil. Därför är el endast idealisk för kortare resor eller pendling.

Slutsats

BMW 530e plug-in hybrid sedan är en lyxig, högpresterande, säker och bränslesnål bil, men den är inte särskilt pålitlig. De flesta ägare av den här bilen har rapporterat problem under sitt första år som ägare. Och i takt med att bilen tar fler mil kommer fler problem att registreras.

Oavsett vilka problem som BMW 530e kommer med kan de flesta av dem undvikas genom att ta väl hand om bilen. På det hela taget är det en utmärkt bil som hjälper användarna att minska sina utgifter för bränsle.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts