Vanliga problem med BMW 328i

BMW 328i

BMW 328i är en av de mest eftertraktade mellanstora lyxbilarna på marknaden. Den här bilen är inte bara snygg, avancerad och lyxig, utan den presterar också exceptionellt bra. Ändå kommer den också med flera problem. Men vilka är de vanligaste problemen med BMW 328i?

Några av de vanligaste problemen med BMW 328i är oljeläckage, felande styrkedjor, elektriska problem, överhettning av AC- och värmesystem samt problem med fordonets hastighetskontroll. Ytterligare problem är fel på servostyrningssystemet, vibrerande luftkonditionering, fel på värmefläktens fläkt, kylvätska som läcker och ytterspeglar som kan fällas ut för långt.

Vilka är problemen med BMW 328i?

Oljeläckage

Oljeläckage är mycket vanligt i BMW-modeller. Ägare av BMW 328i-modellen har också klagat på det. De flesta problem med oljeläckage är ett resultat av en felaktig eller misslyckad ventilkåpa packning. Den goda nyheten är att det här problemet är lätt att identifiera och att det bör kunna åtgärdas i tid.

Dessutom är oljeläckaget ökänt i 2015 års BMW 328i-modeller. Du kan åtgärda det här problemet genom att byta ut den dåliga ventilkåpapackningen.

Felaktig styrkedja

Ett annat stort problem med BMW 328i är en felande styrning av tidningskedjan. Det här problemet rapporteras normalt av personer som äger BMW 328i-modeller tillverkade mellan 200 och 2015. Tidningskedjan tenderar att gå sönder och orsaka att motorn inte startar. För att åtgärda detta problem bör du byta ut styrkedjan.

Överhettning av AC- och värmesystem

Detta är ett vanligt problem i alla BMW-modeller. Överhettade AC- och värmesystem orsakas normalt av antingen ett läckande kylmedel eller en defekt vattenpump. Så om du har problem med överhettning är det viktigt att få ditt kylsystem kontrollerat och åtgärdat för att avhjälpa problemet.

  BMW X5 VS BMW X3 - Vilken är bäst?

Problem med hastighetsreglering

Eftersom fordonets hastighetssensor ständigt används kan denna del bli dålig eller felaktig någon gång. Som ett resultat kan det leda till flera problem som kan påverka bilens prestanda. I de flesta fall uppstår detta problem på grund av ledningsfel. Och vid vissa tillfällen kan hastighetssensorn bli dålig och måste bytas ut.

Elektriska problem

På grund av de avancerade funktioner som BMW 328i har är det lätt att användarna får elektriska problem. Några av de elektriska problem som användarna bör vara beredda att hantera är felande sensorer, felaktiga tändspolar, döda batterier och felande generatorer.

Fel i servostyrningssystemet

Detta är ett annat problem som användare av BMW 328i bör vara beredda att hantera. Det är normalt att servostyrningsslangarna går sönder. Om slangarna spricker är det lätt att reparera dem. Men om slangarna spricker är du tvungen att byta ut dem för att återställa normal drift.

Ytterspegeln kan fällas ut för långt

Detta är ett av de dummaste problemen som användare av BMW 328i ställs inför. BMW har konstruerat speglarna så att de fälls in automatiskt vid parkering. Överraskande nog är detta en säkerhetsfunktion som ingår för att förhindra oavsiktliga skador på speglarna av förbipasserande bilar eller andra faror. Tvärtom slutar det med att de går sönder själva.

Observera att speglarna tenderar att sträcka sig utåt tills de knäcks av.

Fel på värmefläktens fläkt

Värmefläkten är en viktig komponent eftersom den hjälper till att transportera in luften i bilen. Efter en tids användning kan fläkten dock bli spröd och inte fungera som avsett. För att åtgärda detta problem måste användaren byta ut den felande eller felaktiga fläkten.

  Vilken BMW X5-motor är den mest tillförlitliga?

Kylmedelsläckage

Kylvätskan är mycket viktig eftersom den hjälper till att kyla motorn under användning. Så om din bil har en kylvätska som läcker bör du skynda dig att åtgärda problemet innan fler problem uppstår. Några av de saker som orsakar kylmedelsläckage är en trasig kylare, lösa slangkopplingar eller en trasig vattenpump.

För att åtgärda det här problemet måste du först åtgärda det underliggande problemet.

Vibrerande luftkonditionering

Luftkonditioneringssystemet i BMW 328i-modellen står inför många problem. Förutom att värmefläktens fläkt inte fungerar kan luftkonditioneringen också skaka, vibrera eller skramla när den arbetar. Detta orsakas vanligtvis av brist på köldmedium i systemet. För att åtgärda detta problem måste du fylla på köldmediet.

FAQ

Är BMW 328i en bra bil?

Det beror på vad du letar efter. BMW 328i är en enastående bil om du är ute efter en snygg, lyxig och högpresterande bil. Men om du letar efter en pålitlig, bränslesnål och prisvärd bil är detta inte ett idealiskt val för dig.

Hur länge håller BMW 328i?

Med rätt skötsel och underhåll bör BMW 328i klara mer än 200 000 mil. Det är värt att notera att vissa ägare har klarat mer än 250 000 mil, vilket är mycket imponerande. Men för att bilen ska hålla så länge bör man också upprätthålla goda körvanor.

Är det dyrt att underhålla BMW 328i?

Självklart, ja! BMW 328i är betydligt dyrare att underhålla än de flesta av sina konkurrenter. I genomsnitt kan ägaren behöva lägga ner mer än 800 dollar per år för att underhålla denna bil. Detta är 50 dollar mer än den genomsnittliga kostnaden för att underhålla en lyxbil och cirka 150 dollar mer än att underhålla en vanlig bil.

  Vanliga problem med BMW M5

Är BMW 328i en bra daglig förare?

Ja, BMW 328i är en fantastisk daglig förare. Trots detta kommer du att upptäcka att när du jämför den med Toyota, Honda eller Mazda kommer du att upptäcka att den är ganska kostsam att använda dagligen. Som väntat är den dyrare att använda dagligen och registrerar fler problem än vanliga bilar. Så de flesta föredrar att inte använda den som daglig förare.

Vilket är det bästa BMW 328i-modellåret?

BMW började tillverka BMW 328i år 2007. Under årens lopp har man gjort olika bilar som sticker ut och presterat enastående. Det bästa BMW 328i-modellåret var dock E90, som tillverkades 2011. Oavsett detta har de flesta BMW 328i-modeller klarat sig mycket bra och är några av de mest pålitliga BMW 3-serie-modellerna.

Slutsats

Nu när du vet vilka problem du kan förvänta dig när du skaffar BMW 328i är det viktigt att se till att bilen inspekteras och underhålls ordentligt för att hålla längre. På det hela taget är BMW 328i en fin bil med många fascinerande egenskaper. Den är också pålitlig men ganska kostsam att underhålla.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts