Vanliga problem med Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron problem

År 2021 släppte Audi en annan elektrisk SUV, Q4 e-tron. Den här eleganta hunden av elektrifierad metall är utformad för dem som vill ha en elbil som inte offrar lyx, teknik eller stil. Den allra första Audi EV, e-tron SUV:n, var egentligen inte så pålitlig när den kom ut, men Audi har höjt sin insats med de senaste EV:erna.

Det är fortfarande för tidigt att säga om Q4 e-tron kommer att vara lika pålitlig som alla andra VAG EV:s som bygger på MEB-plattformen. De flesta MEB VAG-bilar är tillförlitliga och visar inga större problem överlag, men det finns några problem som är värda att tala om. När allt kommer omkring är ingen bil perfekt eftersom varenda en av dem åtminstone har ett eller två gnissel.

De vanligaste Q4 e-tron-problemen är förknippade med krockkuddarna, den elektriska drivlinan, infotainmentsystemet, Audi-telefonapplikationen som styr bilen och problem relaterade till kallt väder. De flesta av dessa är relaterade till mjukvara vilket innebär att de sannolikt kommer att strykas ut under de kommande modellåren.

Q4 är fortfarande ett ganska nytt tillskott i EV-världen och vi kan inte med säkerhet säga att detta är de enda problemen som kommer att drabba Q4. Vi får vänta och se hur Q4 klarar sig under de kommande åren, men just nu är w ett pålitligt fordon.

Audi Q4 e-tron problem med krockkuddar

Det är ingen överraskning att en helt ny bil blir återkallad några månader efter att den lämnat fabriken eftersom det är fallet med alla större bilmärken där ute. Anledningen till att vissa Q4-modeller återkallades är på grund av sidokrockkudden som inte utvecklades för marknaden utan snarare för teständamål.

  Använder Tesla speciella däck?

Detta var ett ärligt misstag från Audis sida och de återkallade endast några dussin Q4-modeller och ersatte dessa krockkuddar med fullt godkända krockkuddar. Återkallelsekoden är 69CT, så om du är intresserad kan du titta på varje Q4 e-tron-modell och fråga din Audi-återförsäljare om den bil du tittar på behöver åtgärda detta problem.

Audi Q4 e-tron elektriska problem med drivlinan

Det finns några fall där ägare klagat på att Q4 antingen tappar kraft eller är tveksam vid acceleration. Vissa experter uppger att dessa problem beror på mjukvara och att de bör vara åtgärdade inom kort. Andra anser att problemet är relaterat till bilens kylsystem, men det finns få eller inga bevis för detta påstående.

Hur som helst verkar det som om detta problem bara har rapporterats en handfull gånger vid det här laget så det behöver inte vara ett problem som påverkar alla Q4-modeller. Trots detta är det alltid en bra idé att testa en Q4 grundligt i alla lägen och laddningstillstånd för att se om det finns några problem som kan orsaka huvudvärk under ägandet.

Audi Q4 e-tron problem med infotainmentsystemet

Q4 e-tron är en komplex maskin fylld med massor av funktioner som är utformade för att både underhålla dig och hålla dig säker. Några ägare och biljournalister klagade dock på att MMI-infotainmentsystemet ibland är känt för att helt frysa eller stänga av sig, vilket också inaktiverar vissa av dina säkerhetsfunktioner.

  Kan man sova i en elbil?

Det finns inga indikationer på att någon av dessa någonsin har orsakat en olycka eller något liknande, men bör definitivt nämnas. Det är sant att de flesta moderna bilar har problem med infotainmentsystemen eftersom dessa är komplexa och känsliga. Tekniken är inte lika robust som mekanikerna, så detta är något som du sannolikt kommer att möta med de flesta bilar någon gång.

Audi Q4 e-tron Audi app-problem

Som med de flesta elbilar nuförtiden levereras Q4 också med en särskild telefonapp som kan styra och övervaka en mängd olika kontroller, till exempel förvärmning av kupén, kontroll av bilens laddningsstatus och diverse annan information. Många ägare har dock klagat på att appen inte visar så mycket annat än laddningsstatus.

Ägare har klagat på att många konkurrerande biltillverkare gör det möjligt att i förväg välja en navigationsdestination från telefonen innan du stiger in i bilen. De säger också att du inte kan schemalägga fjärrladdning med Q4.

Audi Q4 e-tron problem vid kallt väder

Vintertid är kryptonit för vissa elbilar och det verkar som om Q4 är Superman. Många ägare har klagat på att bilen har problem med att upprätthålla en jämn batteriladdning när man kör bilen i kalla förhållanden.
Några av dem har också klagat på att bilens laddningsport och laddare fungerar dåligt och vägrar att ladda bilen på grund av kallt väder.

FAQ-avdelning

Är Audi Q4 e-tron värd det?

Audi Q4 e-tron är en riktigt häftig bil som erbjuder de viktigaste faktorerna som de flesta EV-köpare letar efter i en bil. Först och främst ser Q4 extremt futuristisk ut på utsidan tack vare skarpa linjer och ett gäng funktioner som garanterat väcker uppmärksamhet. Interiören i Q4 är lika futuristisk och är fylld med massor av toppmoderna funktioner.

  Vad är bättre S-Tronic eller Tiptronic?

Det finns bilar som erbjuder fler mil per dollar, men de flesta människor är inte så intresserade av det som man skulle kunna tro. Som sådan är Q4 värd det eftersom den är en av de bästa Audi EV:erna och troligen kommer att bli en riktigt populär bil.

Är Audi Q4 e-tron en praktisk bil?

Audi Q4 e-tron är ungefär lika stor som Q5, men den är inte lika praktisk som Q5 eftersom den erbjuder mindre sitt- och lastutrymme än Q5. Å andra sidan har Q4 inte en stor central transmissionstunnel vilket innebär att den har lite lättare att få plats med tre vuxna i baksätet.

Huvudutrymmet är inte lika bra, men det totala utrymmet kommer sannolikt att tillfredsställa de flesta där ute.

Hur länge kan Audi e-tron hålla?

Audi Q4 e-tron bör lätt kunna hålla några hundra tusen mil utan att behöva större översyner. Elbilar verkar hålla bra under ägandet förutom batteriet som kommer att behöva bytas ut någon gång.

Q4 har dock minst 10-15 år på nacken innan detta blir nödvändigt. På det hela taget bör du inte oroa dig för Q4:s livslängd eftersom den är bättre än många Audi ICE-bilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts