Vanliga frågor och problem med BMW sDrive

BMW sDrive-systemet är medvetet byggt för att ge utmärkt hantering och hållbarhet. Till skillnad från xDrive-systemet som skickar kraft till alla hjul skickar sDrive-systemet bara kraft till fram- eller bakhjulen. Trots att sDrive har flera fördelar har det också vissa bakslag.

Vilka är några av de vanligaste problemen med BMW sDrive?

De vanligaste BMW sDrive-frågorna och problemen är vibrerande ratt, elektriska problem, problem med bakljus, ett felaktigt kylsystem, urladdning av batterier, problem med dörrhandtag, en läckande oljefilterpackning, fel på bränslesystemet och mycket mer.

Några av de BMW-modeller som har BMW sDrive-systemet är BMW 2-serien, 3-serien, 4-serien, 5-serien, 6-serien, 7-serien, Z4, X1 och många andra. Vissa modeller har dock avvecklat sDrive-systemet från sina senaste trims. BMW X6 erbjuder till exempel inte längre BMW X6 sDrive-systemet.

Vilka är några av de vanligaste problemen med BMW sDrive?

Ett felaktigt kylsystem

De flesta ägare av BMW-modeller med sDrive-systemet har klagat på ett felaktigt kylvätskesystem. Kylvätskesystemets arbete är att reglera temperaturen i motorenheten och se till att bilen inte överhettas. Så när kylvätskan är felaktig kommer bilen att överhettas.

Vibrerande ratt

Ett annat vanligt problem som vanligtvis upplevs av BMW sDrive-ägare är starka vibrationer och skakningar när de vrider bilen eller bromsar. Detta inträffar normalt på grund av en feljustering av hjulet eller felaktiga bussningar för tryckarmen. Observera att det är lätt att åtgärda detta problem och att det kan göras av en kvalificerad BMW-mekaniker.

En läckande oljefilterpackning

Oljefilterpackningen är en av de första delarna av en bil som utvecklar problem. Detta beror på att packningen förlorar styrka vid långvarig användning. Så när den slits ut kan den inte längre ansluta till oljefiltret, vilket leder till oljeläckage. Därför är det viktigt att alltid byta oljefilterpackning enligt BMW:s rekommendationer.

  Är BMW M1 en superbil?

Elektriska problem

Om du äger en BMW sDrive-modell bör du vara beredd på att hantera elektriska problem. Många ägare av BMW sDrive har klagat på att deras bilar inte bara har utvecklat felaktiga elektroniska fönster utan även att de har elektriska problem.

Bränslesystemfel

Ett annat stort problem som BMW sDrive-ägare vanligtvis ställs inför är ett felande bränslesystem. Under 2016 återkallade BMW till exempel över 136 00 fordon med en högtrycksbränslepump. Även om det här problemet är vanligt i BMW xDrive-modeller, drabbas även vissa BMW sDrive-modeller av problemet.

Problem med automatiska strålkastare

Automatiska strålkastare är ett utmärkt tillägg till moderna bilar eftersom de eliminerar behovet för föraren att tända/släcka lamporna vid behov. Automatiska strålkastare på vissa BMW sDrive-modeller, t.ex. 3-serien, förblir dock oftast tända även när de inte behövs. Detta är ganska problematiskt eftersom de kan dränera batteriet och orsaka ytterligare problem.

Problem med dörrhandtag

Problem med dörrhandtag är vanliga på BMW 5-serien. Det här problemet uppstår vanligtvis efter en tids användning. Användaren kommer att märka att dörrhandtaget fungerar som vanligt men att ingenting händer. Om detta händer måste du besöka ett BMW-servicecenter för en korrekt reparation eftersom det kräver specialverktyg.

Urladdning av batterier

Sist men inte minst, ett annat problem som BMW sDrive-bilägare bör förutse har är att batteriet laddas ur över natten. Den största boven i batteriurladdningen är att de automatiska strålkastarna förblir på utan din vetskap. Det kan också bero på att du av misstag lämnar dörrarna öppna.

  Bästa BMW för terrängkörning

FAQ

Vilken är bäst – BMW xDrive eller sDrive?

Det beror på vad du är ute efter. Om du vill ha en högpresterande, säker och kraftfull bil är xDrive det bästa alternativet. Men om du vill ha enastående hantering och snabbare acceleration är sDrive-systemet det perfekta valet. Dessutom ger xDrive en förbättrad kördynamik.

Vad är den största skillnaden mellan BMW sDrive och xDrive?

Den huvudsakliga skillnaden mellan BMW sDrive- och xDrive-systemet är att sDrive-systemet är ett tvåhjulsdrivet system, medan xDrive är ett fyrhjulsdrivet system. Dessutom skickar sDrive-systemet bara kraft till endast en axel på bilen, medan xDrive-systemet skickar kraft till bilens alla fyra hjul.

Varför skiljer sig BMW X1-seriens sDrive-system från andra sDrive-system?

Det beror på att BMW X1-serien har ett framhjulsdrivet system, medan de andra sDrive-modellerna är utrustade med ett bakhjulsdrivet system. Fördelen med att ha ett FWD-system är att det ger exceptionellt bra dragkraft på snö eller isiga vägar jämfört med RWD-systemet.

Är sDrive bra på snö?

Nej, sDrive är inte bra på snö. Men när BMW sDrive är utrustad med vinterdäck presterar den ändå bra, men inte bättre än BMW xDrive. Detta beror på att den bara skickar kraft i en uppsättning hjul, medan BMW xDrive skickar kraft till alla fyra hjulen.

Dessutom kommer BMW-modeller med xDrive att hantera snö och is bättre på grund av den exceptionella dragkraft som levereras. Den bästa BMW sDrive-modellen för snöförhållanden är BMW X1. Detta beror på att den levereras med ett framhjulsdrivet system som har bättre dragkraft än bakhjulsdrivet system i isiga eller snöiga förhållanden.

  BMW X6 Tillförlitlighet

Vilket är bäst – Audis Quattro eller BMW:s xDrive?

Audi Quattro har visat sig vara beprövat och det har varit det bästa fyrhjulsdrivna systemet på marknaden under en längre tid. BMW har dock också gjort en del ändringar i sitt xDrive, men det är fortfarande inte bättre än Quattro. Audi Quattro-systemet ger en mer balanserad fyrhjulsdrift eftersom det ger 50/50 vridmoment, medan BMW ger 40 % fram och 60 % bak.

Slutsats

Om du tänker skaffa en BMW-bil med sDrive-systemet är det viktigt att känna till både fördelarna och problemen du kan möta på vägen. Även om BMW sDrive har många fördelar är det också trevligt att ta reda på några av de problem som du kan stöta på under ägandet.

Vanliga problem med BMW sDrive är bland annat en vibrerande ratt, elektriska utmaningar, en läckande oljefilterpackning, problem med bakljus, en vibrerande ratt, problem med dörrhandtag, ett felaktigt kylsystem och urladdningsproblem. Även om BMW sDrive har flera problem kan de flesta av dem hanteras av en certifierad mekaniker.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts