Tesla VS Jaguar – Vilken är bäst?

Om du letar efter en lyxbil är chansen stor att du stöter på Jaguar eller Tesla. Båda dessa bilar erbjuder förstklassiga och avancerade funktioner. Men vilken bil är bäst mellan Jaguar och Tesla?

Beroende på smak och preferenser kan vissa människor tycka om Jaguar medan andra kan tycka om Tesla. Jaguar är perfekt för personer som vill ha komfort, lyx och en smidig körning. Å andra sidan är Tesla idealisk för personer som vill ha snabbhet, prestanda, teknik och tillförlitlighet.

På det hela taget har båda dessa lyxbilar några likheter och många skillnader. Jaguar tillverkar till exempel både el- och bensindrivna bilar, medan Tesla endast tillverkar helt eldrivna bilar. Dessutom erbjuder Jaguar olika typer och modeller av bilar att välja mellan, medan Tesla erbjuder en handfull modeller.

Hur står sig Jaguar i förhållande till Tesla?

Utseende

Eftersom Jaguar har många bilmodeller att välja mellan kommer många att tycka att det är mer tilltalande än Tesla. Detta beror på att olika människor har olika smak och Jaguar erbjuder variation, vilket Tesla inte gör. Nästan alla Teslas ser likadana ut, men Jaguars skiljer sig mycket åt.

Dessutom har Jaguars en attraktivare interiör än Teslas. Teslas interiör är rymlig, men den är inte lika lyxig som Jaguars interiörer. Så många människor kommer att tycka att Jaguars interiör är mer tilltalande än Teslas interiör. När det gäller utseendet är det därför Jaguar som tar hem dagen.

En bra jämförelse mellan dessa två lyxbilar är Jaguar I-Pace och Tesla Model Y. Tesla Model Y kan vara rymligare och kraftfullare, men Jaguar I-Pace är snyggare med en bekväm interiör. En av de mest framstående egenskaperna hos Jaguar I-Pace är dess flashiga instrumentpanel.

  Jaguar F-Pace SVR Tillförlitlighet

Prestanda

Prestandamässigt har Tesla ett övertag över Jaguar. Det spelar ingen roll om det är bensindrivna Jaguars eller den helt eldrivna Jaguar I-Pace. Jaguar I-Pace har till exempel 394 maximala hästkrafter och 512 lb-ft vridmoment, medan Tesla Model Y Performance-varianten har maximalt 456 hästkrafter och 497 lb-ft vridmoment.

Med hjälp av ett 90,0-kWh-batteri klarar Jaguar I-Pace upp till 253 mil, medan Tesla Model Y Performance Variant klarar upp till 291 mil med hjälp av ett 75-kWh-batteri. När det gäller acceleration kan Jaguar I-Pace accelerera från 0 till 60 på 4,5 sekunder, medan Tesla Model Y tar 3,6 sekunder under samma period.

Teknik

När det gäller teknik är båda dessa bilar huvudlösa, även om Tesla har ett litet övertag. Den helelektriska bilen Jaguar I-Pace är en av de första bilarna som ger Tesla en rejäl känga. Tack vare deras utmärkta innovationer, till exempel Autosteer-funktionen, som avser att konkurrera med Teslas Autopilot.

Komfort

När det gäller komfort och lyx hoppar Jaguar över. Detta beror på att Tesla inte har betonat mycket på komfort och därför är dess interiör något bristfällig. Tesla kommer dock med ett mer intuitivt användargränssnitt, som är ett av de bästa på marknaden.

Tillförlitlighet

Trots att Jaguar är en äldre biltillverkare har tillförlitligheten varit en av dess största svagheter. Därför må Tesla vara ett nytt företag, men dess bilar har visat sig vara mer tillförlitliga än Jaguars. Så om tillförlitlighet är vad du letar efter är Tesla bland de mest tillförlitliga lyxbilstillverkarna på marknaden.

  Är Audi bättre än Jaguar?

Säkerhet

Det här är oavgjort eftersom båda dessa bilar har avancerade och sofistikerade bilsäkerhetsfunktioner. Några av de gemensamma säkerhetsfunktionerna är adaptiv farthållare och körfältsvarning.

FAQ

Är Tesla dyrare än Jaguar?

Nej, Jaguars är dyrare än Teslas. Ta till exempel priset på Jaguar I-Pace och Tesla Model Y. 2020 års Jaguar I-Pace kostar 71 000, medan Tesla Model Y Performance trim kostar 61 190 dollar. När man jämför med Tesla Model Y Long Range trim är priset ännu lägre.

Vilka är några av nackdelarna med att äga en Tesla?

Om du vill köpa en Tesla finns det några nackdelar som du måste bekanta dig med innan du spenderar dina surt förvärvade pengar. Dessa är bland annat bilens initiala kostnad, bristen på servicecenter, batteridegradering, längre reparationstid, höga reparationskostnader, glåmig interiör och problem med byggkvaliteten.

Är Jaguar I-Pace mer tillförlitlig än Tesla Model Y?

Eftersom båda bilarna inte har funnits på marknaden länge är det något utmanande att veta vilken bil som kommer att vara mer hållbar än den andra. Trots detta har Tesla visat sig skapa mer tillförlitliga bilar än Jaguar och andra lyxbilstillverkare.

Jaguar I-Pace debuterade 2018, medan Tesla Model Y debuterade i mars 2020. Det innebär att båda dessa bilar har funnits på marknaden i mindre än fem år. Sammantaget har Tesla Model Y visat sig vara en av de mest tillförlitliga Teslas på marknaden. Trots detta har Jaguar I-Pace rapporterat färre problem än Tesla Model S.

Är Jaguar I-Pace Autosteer på samma nivå som Teslas Autopilot?

Även om Jaguar också kan skryta med halvautonom teknik är denna funktion inte lika avancerad som Teslas Autopilot. Jaguars halvautonoma funktion kallas Autosteer. Den här funktionen kommer med styrning, avståndskontroll och autonom bromsning. Den är dock inte lika effektiv eller avancerad som Teslas Autopilot.

  Är Aiways lika bra som Tesla?

Trots att Teslas Autopilotfunktion är något mer avancerad än Jaguars Autosteer gör de nästan samma sak. Teslas Autopilot låter föraren styra, accelerera och bromsa automatiskt inom samma körfält. Oavsett detta kräver båda dessa funktioner avancerad förarassistans för att fungera säkert och smidigt.

Vilken bil har bättre räckvidd – Jaguar I-Pace eller Tesla Model S?

Jaguar I-Pace är en av de elbilar som inte är Tesla-elbilar och som har en utmärkt räckvidd. Trots detta har Tesla Model S fortfarande en utmärkt räckvidd jämfört med Jaguar I-Pace. Till skillnad från Jaguar I-Pace som har en maximal räckvidd på 292 miles, täcker Tesla Model S upp till 414 miles.

Bortsett från räckvidden accelererar Tesla Model S snabbare och den är kraftfullare än Jaguar I-Pace.

Bottom line

Att välja mellan lyxbilar från Jaguar och Tesla är en ganska svår uppgift eftersom båda dessa bilar har olika saker att erbjuda. Men om du letar efter den bästa bilen överglänser Tesla Jaguar. Detta beror på att Tesla är mer tillförlitlig, avancerad, snabbare och säkrare.

Men om du är ute efter komfort, lyx och en smidigare körning bör du överväga att skaffa en Jaguar. Jaguar är dock dyrare än Tesla, inklusive deras helelektriska SUV Jaguar I-Pace.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts