Tesla VS Bugatti – Vilken är bäst?

Tesla och Bugatti är två av de mest prestigefyllda bilmärkena på marknaden. De kan skryta med några av de snabbaste bilarna på marknaden, vilket gör det något svårt för sportbilsälskare att välja mellan den ena eller den andra. Men vilken bil är bäst mellan dessa två?

Tesla är den bästa lyxiga elbilen på marknaden, medan Bugatti av många anses vara det bästa hyperbilmärket på marknaden. Även om båda dessa märken erbjuder lyxiga bilar är Bugatti helt på en annan nivå. Tesla är dock inte långt efter eftersom de också kan skryta med några kraftfulla bilar.

Så om du letar efter en lyxig, snabbare och högpresterande bil är det Bugatti som tar hem dagen. Men om du vill ha komfort, utmärkt räckvidd och låga utsläpp är Tesla bilen för dig. Dessutom är Bugatti dyrare än Tesla, vilket innebär att du får så mycket mer genom att skaffa en Tesla.

Hur står sig Tesla mot Bugatti?

Utseende

Bugatti är definitivt en av de snyggaste bilarna på marknaden. Detta gäller både dess interiör och exteriör. Å andra sidan är Tesla inte heller långt ifrån eftersom de skapar några eleganta och moderna designer som många människor har förälskat sig i.

Sammantaget har Bugatti flera utomjordiska bilkonstruktioner. Bugatti ser inte bara vackra och underbara ut, utan de utstrålar också lyx och prestige. Så när det gäller utseendet har Bugatti ett övertag över Tesla. Men när det gäller variation har båda dessa bilmärken ett begränsat utbud av bilmodeller.

Prestanda

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha snabbare acceleration är det Tesla som vinner. Men om du vill ha toppfart är Bugatti kung. Den nya Tesla Roadster accelererar till exempel från 0 till 60 mph på 1,9 sekunder, medan Bugatti Chiron tar maximalt 2,3 sekunder för att accelerera från 0 till 60.

  Vilken bil kan slå en Tesla?

Teknik

Bugatti erbjuder bilar med avancerad design, innovativ teknik och högklassiga prestanda. Å andra sidan är Tesla också känd för sina futuristiska bilar, snabbare acceleration och högklassig teknik. Men även om Bugatti också kommer med många lyxiga och tekniskt avancerade funktioner ligger Tesla något före.

Komfort

Bugatti är en exklusiv bil och en tvåsitsig, medan Tesla är en lyxbil där de flesta modellerna har fyra säten. När det gäller komfort erbjuder Tesla därför mer utrymme och bekväma säten än Bugatti. Det enda problemet är att baksätena inte är tillräckligt stora för att rymma vuxna bekvämt.
När det gäller lyx erbjuder Bugatti mer än Tesla. Bugattis interiör kommer med en C-formad designad kö som är inristad i sidopanelerna. Dessutom har dess kabin högkvalitativa material och unik styling som gör att den ser spektakulär ut än Teslas interiör.

Tillförlitlighet

Tesla sparar inte bara bränslekostnader utan är också tillförlitlig. En av utmaningarna med att äga en Bugatti är att den är en bränsleslukare. Så är inte fallet med Teslas som bara behöver laddas för att komma igång. Dessutom har Bugattis många rörliga delar, vilket innebär att de går sönder mycket lättare än Teslas.

Säkerhet

Båda dessa bilar har inte krocktestats, men eftersom de är lyxbilar är de mycket säkra. Dessutom har de några av de bästa säkerhetsfunktionerna på marknaden. Trots detta kan Tesla ha en liten fördel gentemot Bugatti eftersom den har Autopilot, som är en viktig säkerhetsfunktion.

  Är Teslas fyrhjulsdrift alltid aktiverad?

FAQ

Vilken bil är dyrare – Tesla eller Bugatti?

Naturligtvis är Bugatti dyrare än Tesla. Till skillnad från Tesla som är ett lyxbilsmärke är Bugatti ett hyperbilsmärke. Därför är det mycket exklusivt och priset är nästan fyra gånger högre än de flesta Teslas. Till exempel är priset på den nya Tesla Roadster cirka 200 000 dollar, medan priset på Bugatti Chiron är cirka 2 990 000 dollar.

Vilken bil är snabbare – Tesla Roadster eller Bugatti Chiron?

Båda dessa bilar är supersnabba, men Tesla Roadster accelererar bättre än Bugatti Chiron, medan den sistnämnda har en bättre topphastighet. Tesla Roadster kan accelerera från 0 till 60 på bara 1,9 sekunder, medan Bugatti Chiron accelererar från 0 till 60 på 2,3 sekunder.

När det gäller topphastighet har Bugatti Chiron ändå 261 mph, medan den nya Tesla Roadster har en topphastighet på 250 mph. Överraskande nog har Tesla Roadster en bättre räckvidd än Bugatti Chiron, eftersom den kan köra upp till 620 mil på en full laddning, medan Bugatti Chiron bara kan köra upp till 286 mil på en full tank.

Vilken är världens snabbaste bil?

Du kommer att bli förvånad över att varken Bugatti Chiron eller Tesla Roadster finns med på listan över de fem snabbaste bilarna 2021. Den titeln går till Devel Sixteen med en topphastighet på 347 mph. Den följs av SSC Tuatara med 331 mph, och på tredje plats kommer Koenigsegg Jesko Absolut med 330 mph.

  Kräver Teslas mycket underhåll?

På fjärde plats kommer Bugatti Bolide med 310, som också ligger på samma plats som Hennessey Venom F5. Bugatti Chiron Super Sport 300+ kommer på sjätte plats med en toppfart på 304 mph. Den nya Tesla Roadster kommer däremot inte ens med på listan över de tio snabbaste bilarna på listan.

Gör Bugatti en elbil?

Nej, Bugatti tillverkar inga elbilar. Det kommer dock att ändras snart eftersom Volkswagen planerar att börja producera en helt elektrisk Bugatti, kallad Bugatti-Rimac. Förutom denna modell planerar företaget också att bygga flera helelektriska Bugatti-modeller.

Har Tesla Roadster autopilot?

Ja, den nya Tesla Roadster har Autopilot. Detsamma kan dock inte sägas om den gamla Tesla Roadster. Den första generationen av Tesla Roadster har inte Autopilot. Men den senaste generationen har inte bara Autopilot, utan den har också ett förstärkt körläge som hjälper föraren på vägen.

Slutbetänkanden

Att välja mellan Tesla och Bugatti är ingen lätt uppgift. Detta beror på att Bugatti är ett exklusivt bilmärke, medan Tesla är ett lyxbilsmärke. På det hela taget passar Bugatti bättre för personer som vill ha prestige, hastighet och prestanda, medan Tesla är idealisk för dem som vill ha komfort, utmärkt räckvidd och låga utsläpp.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts