Skoda Kodiaq VS VW Tiguan

2023 VW Tiguan

Om du är ute efter en mellanstor familje-SUV av hög kvalitet är Skoda Kodiaq och Volkswagen Tiguan två exceptionella bilar att välja mellan. Dessa två SUV:ar är rymliga med plats för sju personer. Men vilken bil är bäst?

Skoda Kodiaq och Volkswagen Tiguan har Volkswagen som moderbolag. Därför har de många likheter. Dessutom erbjuder båda SUV:arna gott om utrymme och de är mycket pålitliga. De är också välbyggda med en bekväm kupé. Dessutom är de praktiska med gott om lastutrymme.

Funktioner i Volkswagen Tiguan VS Skoda Kodiaq

Utseende

Medan båda bilarna ser spektakulära ut, erbjuder VW Tiguan ett mer elegant och raffinerat utseende. Men när det gäller interiören är dessa bilar mer eller mindre desamma. De har en elegant, men ändå konservativ design. Det finns dock en skillnad i kvalitet eftersom Volkswagen Tiguan erbjuder mer soft-touch-material och glansiga metalleffektversioner än Skoda Kodiaq.

Om du väljer bilarna baserat på utseendet är VW Tiguan därför den bättre bilen eftersom den är något mer raffinerad än Skoda Kodiaq.

Prestanda

Om du tänker köra din SUV i stan är VW Tiguan den bättre bilen. Detta beror på att den är något kompaktare med bättre köregenskaper. Dessutom har Tiguan en hög sittposition som ger föraren en fantastisk utsikt över trafiken. Å andra sidan är Skoda Kodiaq med sin kraftfulla men effektiva 2,0-liters dieselmotor idealisk för långa resor och terrängkörning.

Komfort och lastutrymme

Eftersom dessa bilar är baserade på samma plattform är de nästan lika stora. Skoda Kodiaq erbjuder dock mer komfort och lastutrymme. Den har ett femsitsigt och sjusitsigt alternativ. Den femsitsiga versionen erbjuder mer lastutrymme än det sjusitsiga alternativet. Och eftersom vårt fokus ligger på den sjusitsiga modellen har den ett lastutrymme på 270 liter och 720 liter med de tredje radsätena vikta.

  Är Volkswagen Amarok en bra bil?

Volkswagen Tiguan är också rymlig med gott om lastutrymme, men den är något mindre. Den finns som femsitsig och som sjusitsig. Till skillnad från Skoda Kodiaq är den tredje sätesraden i VW Tiguan något bekvämare än den tredje raden i Kodiaq. Den sjusitsiga VW Tiguan har ett bagageutrymme på 230 liter men detta ökar till 700 liter med sätena vikta.

Så om du vill ha utrymme och komfort är Skoda Kodiaq den bättre bilen. Den är också mer praktisk.

Säkerhet

Som förväntat är båda bilarna säkra och utrustade med avancerade säkerhetsfunktioner. De testades också och fick fem stjärnor när de krocktestades av EURO NCAP. Trots det fick Volkswagen Tiguan bättre resultat än Kodiaq. För skydd av vuxna fick Kodiaq 92%, medan VW Tiguan fick 96%. VW Tiguan fick också bättre resultat för barnskydd eftersom den fick 84%, jämfört med de 77% som Kodiaq fick.

Dessutom fick VW Tiguan bättre poäng när det gäller säkerhetsteknik med 68%, jämfört med de 54% som Skoda Kodiaq fick.

Bränsleeffektivitet

När det gäller bränsleekonomi vinner Skoda Kodiaq eftersom den förbrukar mindre bränsle än VW Tiguan. Basmotorn i Skoda Kodiaq, dieselmodellen med 150 hk, har ett betyg på 52 mpg, medan bensinversionen har ett betyg på 42 mpg. Det är dock också viktigt att notera att de mest avancerade trimmerna som vRS-modellerna har en bränsleeffektivitet på cirka 33 mpg, vilket är ganska lågt.

  Vanliga problem med Volkswagen Lupo

Som nämnts ovan är Volkswagen Tiguan mindre effektiv eftersom dess basmodell (1,5-liters bensin 150 hk) har en effektivitet på cirka 38,7 mpg. Om du väljer Volkswagen Tiguan i premiumutförande kommer effektiviteten därför att vara ännu lägre.

Pris

Överraskande nog är Skoda Kodiaq något dyrare än Volkswagen Tiguan. Men när du överväger alla faktorer kommer du att upptäcka att Skoda Kodiaq erbjuder mer valuta för pengarna än Volkswagen Tiguan.

Baspriset för Skoda Kodiaq är cirka 43 740 dollar, men det kan gå upp till 57 30 dollar, beroende på vilket trimalternativ du väljer. Observera att de mest avancerade trimalternativen är L&K och vRS trims.

Å andra sidan går basmodellen för Volkswagen Tiguan för $ 43250, men avancerade modeller kan kosta cirka 451 334.

Mer information om att köpa en begagnad Skoda Kodiaq och de Skoda Kodiaq-år som ska undvikas.

FAQ

Vilken bil är mer pålitlig – Volkswagen Tiguan eller Skoda Kodiaq?

Volkswagen tillverkar pålitliga bilar. Så Volkswagen Tiguan och Skoda Kodiaq är inga undantag. Oavsett är Skoda Kodiaq något mer pålitlig än Volkswagen Tiguan. Detta beror på att förutom att registrera färre problem är det också billigare att underhålla.

Vilken bil är billigare att underhålla – Skoda Kodiaq eller Volkswagen Tiguan?

Båda dessa bilar är dyrare att underhålla än vanliga SUV: er, men billigare att underhålla än avancerade SUV: er. För att vara exakt är Skoda Kodiaq något billigare att underhålla än VW Tiguan. Ändå har båda dyra reservdelar och servicekostnaderna är också höga.

Har Skoda Kodiaq fler problem än Volkswagen Tiguan?

Nej, Skoda Kodiaq har färre problem än Volkswagen Tiguan. Detta beror på att Volkswagen Tiguan levereras med något mer avancerade funktioner än Skoda Kodiaq. Som ett resultat kan fler saker gå fel i VW Tiguan än i Skoda Kodiaq.

  Är Skoda Roomster en bra bil?

Mer information om problem relaterade till dessa två bilar:

Volkswagen Tiguan problem.

Skoda Kodiaq problem.

Vilken bil kommer att hålla längre – Volkswagen Tiguan eller Skoda Kodiaq?

Volkswagen är populärt för att tillverka några av de mest hållbara bilarna på marknaden. Så eftersom båda dessa SUV:ar har VW som moderbolag kan du förvänta dig att de kommer att hålla länge. Ändå kommer Skoda Kodiaq att hålla något längre än VW Tiguan eftersom den inte är så komplicerad.

Skoda Kodiaq har en livslängd på cirka 200 000 mil, medan Volkswagen Tiguan har en livslängd på cirka 180 000 mil.

Slutliga tankar

Oavsett om du väljer Skoda Kodiaq eller Volkswagen Tiguan kommer du inte att bli besviken. Detta beror på att båda bilarna är bekväma, rymliga, praktiska och pålitliga. Så att välja en över den andra är inte lätt. Ändå är Skoda Kodiaq idealisk för dem som letar efter en rymlig, lättskött och bättre terräng-SUV.

Tvärtom är Volkswagen Tiguan bättre lämpad för människor som önskar en mer avancerad, högpresterande, snyggare och roligare att köra bil. Dessutom erbjuder Tiguan den bästa upplevelsen på vägen. Slutligen ger Skoda Kodiaq valuta för pengarna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts