Problem med BMW 216D Active Tourer

BMW 216D

BMW 216d 2-series active tourer är en tvåradig subkompakt MPV av märket BMW. Denna kompakta bil är snygg, pålitlig, effektiv, lyxig och presterar exceptionellt bra. Den har dock också flera problem som intresserade köpare bör känna till. Men vilka är BMW 216d active tourer-problemen?

Vanliga problem med BMW 216d active tourer är oljeläckage, elektriska problem, fel på timing chain tensioner och fel på bränslepumpen. Utöver det har andra användare rapporterat att de har haft problem med växellådan, upphängningsproblem och felaktiga dörrar.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 216D Active Tourer?

Oljeläckage

Trots att BMW 216d har flera problem är oljeläckage det vanligaste problemet. En oljeläcka i BMW 216d kan orsakas av sviktande, skadade eller uttjänta motordelar, till exempel skadade packningar eller skadade skruvar. Oljeläckage kan orsaka flera problem som ökad bränsleförbrukning, minskad motorprestanda och potentiella skador på motordelar.

Även om det finns flera delar som kan orsaka oljeläckage i BMW 216d, bör man först titta på ventilkåpens packning. Oavsett detta är det viktigt att diagnostisera bilen innan man åtgärdar något problem.

Fel på spännaren för tidningskedjan

Timing chain tensionerens arbete är att kontrollera spänningen i timing chain som omger vevaxelns kugghjul och kamaxelns kugghjul. Efter en viss tid av användning kan dock spännaren för styrkedjan gå sönder. Detta kan leda till minskad motorprestanda och motorskador.

Några av tecknen på en felande spännare för styrkedjan är ett knackande eller skramlande ljud som kommer från motorn. För att åtgärda detta problem måste du byta ut den dåliga spännaren och de underliggande problemen.

  Är BMW M4 en bra bil?

Transmissionsproblem

Förutom att registrera flera motorproblem har användare av BMW 216d också registrerat flera transmissionsproblem. De mest drabbade modellerna tillverkades mellan 2018 och 2021. Några av de transmissionsproblem som rapporterats är att bilen rycker vid växling, fastnar i växeln och fördröjd växelkoppling.

För att åtgärda problemet får du din bil diagnostiserad av en professionell BMW-mekaniker eller från BMW-servicecentret. Transmissionsproblem orsakas normalt av en felaktig sensor, transmissionsvätska eller vakuum.

Elektriska problem

Elektriska problem har också rapporterats av användare av BMW 216d. De flesta elektriska problem har orsakats av batteridränage, vilket gör att bilen inte startar och behöver starthjälp. I andra fall har elektriska problem orsakats av ett fel fungerande iDrive-system, som styr bilens infotainment- och navigationssystem.

För att åtgärda de elektriska problemen i BMW 216d får du bilen diagnostiserad och roten till problemet identifieras av en professionell mekaniker.

Bränslepumpfel

Bränslepumpsfel och andra bränslelrelaterade problem är vanliga i den äldre BMW 216d. Om du äger en BMW 216d tillverkad mellan 2014 och 2017 är det mycket troligt att du drabbas av det här problemet. Bränslepumpsfel kan leda till att bilen stannar eller till och med tappar strömmen.

Om bränslepumpen är trasig eller om din bil har problem med bränsleinsprutningen är det viktigt att byta ut de felande, skadade eller slitna delarna.

Upphängningsproblem

Förutom fel på bränslepumpen har vissa användare av BMW 216d från 2014 till 2017 också klagat på upphängningsproblem. De flesta användare klagade över ljud som kom från fjädringen, vilket misstänktes bero på slitna eller skadade fjädringsdelar.

  Vanliga problem med BMW B58-motorer

För att åtgärda upphängningsproblem bör användaren låta inspektera upphängningsdelar som kullager, bussningar och styrarmar. Om någon av delarna är skadad eller sliten bör de bytas ut.

Felaktig dörr

Detta är ett av de problem som fick BMW att återkalla BMW 216d 2-serien active tourer. Problemet finns i 2022 års BMW 216d-modell. Tillverkaren noterade att dörren kan öppnas oavsiktligt vid en sidokollision. Som ett resultat av detta ökade risken för skador på bilens passagerare i händelse av en andra kollision eller efterföljande vältning.

Den goda nyheten är att de berörda bilarna återkallades och att problemet löstes. Men om du köper en begagnad BMW 216d är det viktigt att kontrollera om ägaren har löst problemet.

FAQ

Är BMW 216d en pålitlig bil?

BMW 216d-modellen är bland de mest tillförlitliga BMW-modellerna. Detta beror på att de flesta tillförlitlighetsbyråer har gett den ett tillförlitlighetsbetyg som ligger över genomsnittet. J.D. Power har till exempel gett BMW 216d ett betyg på 83 av 100, medan andra tillförlitlighetsorgan har gett den ett betyg på 85 av 100.

Hur länge håller BMW 2-serien?

BMW må vara en av de minst pålitliga bilmodellerna på marknaden, men med rätt skötsel och underhåll kan BMW 216d hålla länge. De flesta användare av BMW 216d har registrerat mellan 150 000 och 200 000 mil. Observera att detta är med ett nationellt genomsnitt på 13 500 mil varje år. Därför bör ägaren räkna med att köra den här bilen i minst 10 år.

Är det dyrt att underhålla BMW 216d?

Liksom de flesta BMW är BMW 2-serien mycket kostsam att underhålla. På cirka 10 år måste användaren dela på cirka 13 780 dollar, vilket är mer än branschgenomsnittet. Observera att under de första 5 åren måste användaren dela med sig av cirka 3 612 dollar i reparation och underhåll.

  Vanliga problem med BMW:s kylsystem

Varför är begagnade BMW 216d billiga?

Begagnade BMW 216d är billiga eftersom de kostar mycket att reparera. Dessutom är marknaden övermättad med begagnade BMW-bilar. Dessutom är de billiga på grund av deras låga restvärde och de konkurrerar också med prisincitament för nya BMW.

Är BMW 216d active tourer bränsleeffektiv?

BMW 216d active tourer är en av de mest bränslesnåla BMW-modellerna på marknaden. Den här bilen använder 4,3 liter bränsle per 100 km. Dessutom har den en kombinerad bränsleförbrukning i stad och på landsväg på cirka 23,3 km per liter. Med en sådan effektivitet kommer användarna av den här bilen inte att spendera mycket på bränsle, jämfört med de flesta av dess rivaler.

Slutsats

BMW 216d är en av de finaste subkompakta BMW-modellerna på marknaden. Den är effektiv, pålitlig, lyxig, säker och bekväm. Men som de flesta BMW:er har den här bilen också flera problem som diskuterats ovan. Om ägaren tar väl hand om bilen kan den ändå hålla länge om den.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts