Porsche 911 kopphållarlösning

Porsche 911 kopphållarlösning

En Porsche 911 är en genomgående sportbil, och äldre 911-modeller användes vanligtvis bara på helgerna eller vid speciella tillfällen. Men de nyare är så välutrustade att många av dem körs dagligen.

Detta innebär att de nyare 911-modellernas praktiska egenskaper är ganska imponerande, men mugghållarna brukar placeras på konstiga ställen i hela kupén som antingen är ouppnåeliga eller rent ut sagt okunniga.

Den nyaste 911 992 erbjuder oftast bara en enda mugghållare, och 991 911 erbjuder två mugghållare i ett skrangligt överkonstruerat fack ovanför en massa elektronik. Att placera en mugghållare ovanför elektroniken är ytterst riskabelt, och särskilt eftersom mugghållarna är alldeles för tunna för att man ska kunna lita på dem.

Det är ganska uppenbart att mugghållarsituationen i en 911 är långt ifrån idealisk, och på grund av detta finns det ett gäng eftermarknadsalternativ som verkligen verkar adekvata. Vissa företag som Ultimatecupholders, Fischer eller ett gäng olika Amazon-säljare tävlar om att erbjuda den bästa 911-mugghållarlösningen.

Porsche 911 kopphållare problem

Innan vi går in på alla de olika 911-mugghållaralternativen är det värt att nämna att Porsche verkligen inte bryr sig om mugghållare eftersom Porsche inte är ett genomsnittligt prisvärt bilmärke som Toyota eller Honda.

Porsche är gjorda för att köras och njutas på en slingrande väg eller bana, och mycket av allt annat inuti 911:an är inte av någon större betydelse. Ja, Porsche erbjuder en premium byggkvalitet, fantastiskt läder och trimalternativ, men det är för att det är vad majoriteten av människor vill ha, och den perfekta OEM-kopphållarlösningen är ganska obetydlig.

  Gör Porsche en minibuss?

991 911 erbjuder den märkligaste mugghållarlösningen i hela bilindustrin. Porsche har ”bekvämt” placerat mugghållarna ovanför handskfacket i ett särskilt fack. Dessa mugghållare är alldeles för tunna och obekvämt placerade för daglig användning.

Den nyaste Porsche 992 911 har ibland en enda kopphållare. Men vissa 992 911-modeller får av någon anledning inte ens en enda kopphållare. Det är därför det finns många 992-ägare som raglar på nätet om att de inte kan placera en dryck någonstans inne i 992:an.

Ultimatecupholders

Efter att vi har konstaterat ett problem med mugghållare i de nyare 911-modellerna är det bara rätt att nu lösa det, och du kan lösa det med företagets mugghållare Ultimatecupholders. Det finns massor av nöjda Porsche 911-ägare på nätet som rekommenderar en mugghållare tillverkad av Ultimatecupholders, och det med rätta.

Webbplatsen anger tydligt att alla deras kopphållaralternativ passar flera olika generationer av 911 perfekt. Du kan välja mellan några olika alternativ, men den golvplacerade verkar vara den mest populära av alla.

Mugghållare som dessa kommer att kosta dig runt 25 dollar för en, eller 45 dollar för ett par av två, de är välbyggda med högkvalitativa material. De kan passa flera olika storlekar även om de är avsedda för vanliga kaffereismuggar. Oavsett var du kommer ifrån gör Ultimatecupholders även internationell frakt också.

Det fina med Ultimatecupholders är att den här webbplatsen drivs av en ganska välinformerad person som också lyckas rekommendera några andra anständiga biltillbehör som också är ganska väl prissatta och av hög kvalitet.

  Porsche vs Jaguar tillförlitlighet - vilken är bäst?

eBay/Amazon Porsche 911 mugghållare

Det förmodligen enklaste sättet att skaffa ett par mugghållare till din 911 är den goda gamla eBay/Amazon 10-minuterssökningen. Men du måste komma ihåg att de flesta av dessa lösningar för mugghållare är gjorda enbart för att tjäna pengar. Detta innebär att dessa lösningar vanligtvis inte är lika högkvalitativa eller allmänt tillförlitliga som Ultimatecupholders eller Fischer.

Detta betyder inte att det inte finns några tillfredsställande kopphållarlösningar som vandrar runt i Amazon eller eBays djup, det är mer en historia om att hitta rätt. Det finns massor av alternativ för 5$-10$-15$ kopphållare, men det är vanligtvis inte dessa som du bör överväga eftersom en 911 inte är värdig sådan hemsk plast.

Det finns några intressanta eBay/Amazon-kopphållarlösningar i $50-$100-området, men ingen av dessa är vanligtvis lika beprövade som Ultimatecupholders eller Fischer. Om det slutar med att du köper en billig eBay/Amazon-kopphållarlösning bör du förmodligen svänga förbi din återförsäljare och skaffa dig en helt ny uppsättning gummimattor i händelse av ett eventuellt spill.

FAQ-avsnitt

Har Porsche Boxster/Cayman en bättre OEM-kopphållarlösning?

Nej, vissa Porsche Boxster/Cayman-modeller har faktiskt de mest förfärliga kopphållarlösningarna i hela Porsches sortiment. De senaste 718-modellerna erbjuder ett system som är jämförbart med det som finns i 991 911, vilket är ganska skrattretande.

Vissa äldre Boxster/Cayman-modeller erbjöd till och med ett par mugghållare inuti förvaringsfacket i mittkonsolen. Detta innebär att du måste ta bort locket till mittkonsolen helt och hållet för att använda denna lösning med kopphållare, vilket minst sagt inte är idealiskt.

  Är Porsche en superbil?

Erbjuder Porsche Cayenne/Panamera en bättre OEM-mugghållarlösning?

Ja, eftersom dessa modeller är gjorda för att erbjuda en mer praktisk och exklusiv upplevelse, mer likt en Audi eller Mercedes. Dessa modeller erbjuder upp till 4 olika mugghållare som är mycket bättre utformade än de som finns i 911- eller Boxster/Cayman-modellerna.

Panamera är byggd för att erbjuda den högsta lyxnivån i hela Porsche-utbudet, och alla förvaringsfacklösningar i Panamera eller Cayenne är mycket bättre jämfört med de sportigare Porsche-modellerna som 911.

Kommer Porsche någonsin att erbjuda en anständig 911 OEM-kopphållarlösning för 911?

Tja, kanske. För att Porsche ska kunna åtgärda detta problem mest effektivt måste en stor del av den befintliga kundbasen för Porsche 911 kräva sådana förändringar. Men detta är högst osannolikt eftersom en genomsnittlig 911-ägare inte använder en 911 på daglig basis, och han bryr sig förmodligen inte så mycket.

992, om den är utrustad med en mugghållare, verkar erbjuda en bättre lösning för mugghållare än 991, men överlägsenheten i detta fall är ganska liten. Oavsett om Porsche så småningom höjer nivån på mugghållaren eller inte, kommer ett gäng pålitliga eftermarknadsalternativ alltid snart att följa.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts