Pontiac Grand Prix Tillförlitlighet

GM:s Pontiac-division tillverkade Grand Prix från 1962 till 2002 för kupéer och från 1989 till 2008 för sedans. Modellen introducerades för första gången som en del av Pontiacs fullstorleksbilslinje för modellåret 1962, och dess dimensioner, lyx och prestanda varierade upprepade gånger under produktionen. Den brukade komma med bakhjulsdrift fram till 1987 och framhjulsdrift efter det tills den lades ned.

Översikt

Pontiac Grand Prix är en av toppbilarna från Pontiac-divisionen inom General Motors. Det är en ganska solid bil med en bekväm och snabb körning. En 6,4-liters Pontiac V8-motor driver fordonet som accelererar Grand Prix från 0 till 60 på cirka 7,6 sekunder med en imponerande topphastighet på 160 km/h, vilket inte är så illa om vi ser till dess ålder och produktionsår.

Tillförlitlighet

I kombination med fordonets utmärkta 4-växlade automatiska växellåda erbjuder Pontiac Grand Prix jämna, kraftfulla prestanda och utmärkt bensinförbrukning. Både interiören och bagageutrymmet är mycket rymliga. Med utmärkt hantering, fast Magna-styrning och starka ABS-bromsar är Grand Prix en mycket solid och pålitlig bil. Enligt uppgifterna på Repairpal.com är Pontiac Grand Prix tillförlitliga bilar att äga. De får ett tillförlitlighetsbetyg på 4,1 av 5 stjärnor.

Säkerhet

Tre av fem stjärnor tilldelades Pontiac Grand Prix efter sidokollisioner (fram och bak), men fordonet hade inga sidogardinairbags. Tre stjärnor tilldelas för förarsäkerheten vid frontala krocktester och fyra stjärnor för passagerarskyddet.

Avskrivningsgrad

Pontiacs Grand Prix 2008 förväntas skrivas av med 4 % under de kommande fem åren. Detta innebär att dess värde kommer att minska med cirka 180 dollar under den perioden. Pontiac är dock inte längre ett varumärke, så deras fordon kommer att värderas ganska snabbt under de kommande åren.

  Land Rover Defender Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Kostnaderna för underhåll och reparation av Pontiac Grand Prix uppskattas till mellan 95 och 2264 dollar i genomsnitt. Det kostar i genomsnitt 104 dollar för ett Pontiac Grand Prix-oljebyte som inkluderar 33 dollar i reservdelar och 71 dollar i arbete. Priserna kan dock variera beroende på plats.

FAQ

Är Pontiac Grand Prix en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Grand Prix är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Pontiac Grand Prix?

Grand Prix är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Mid-Size

Vad är hästkrafterna i en Pontiac Grand Prix och har den en turbo?

Grand Prix har 303 hästkrafter och ett vridmoment på 323 lb-ft. Motorn är en Gas V8 med en cylindervolym på 5,3 liter/ Bränslesystemet är SFI.

Hur stort är bagageutrymmet i Pontiac Grand Prix?

16,0 kubikfot ( 0,453 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Pontiac Grand Prix har 18 x 8 tums aluminiumhjul fram och 18 x 7 tums aluminiumhjul bak.

Hur många mil kan en Grand Prix hålla?

En Pontiac Grand Prix håller vanligtvis ungefär 230 000 mil. Detta ger den en förväntad livslängd på 17 år. Den kör i genomsnitt 13 500 mil per år. Enligt Repairpal.com är Grand Prix-bilar tillförlitliga. Den här bilen har ett tillförlitlighetsbetyg på 4,1/5 stjärnor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts