Passar Mercedes-fälgar till Audi?

Mercedes tillverkar några av de mest fascinerande hjulen på marknaden. Men kan jag montera Mercedes-fälgar på Audi?

Ja, vissa Mercedes-fälgar passar på vissa Audi-modeller. Men innan du tar ett Mercedes-fälg och försöker montera det på en Audi måste du känna till de båda hjulens mått. De flesta Mercedes-fälgar levereras med en 12 mm klackskruv, medan Audi-fälgar normalt har en 14 mm klackskruv.

Om det Mercedes-hjul som du önskar inte passar på din Audi kan du borra ut hål. Dessutom kan du också använda en navcentrerad ring för att fylla det tomma utrymmet mellan hjulnavet och fälgens mittborrning. I vissa fall kan du behöva använda hjulspacers om du vill matcha hjulens offset.

Trots detta använder de flesta Mercedes som tillverkats efter 2006 14 mm bultar, så du behöver inte borra ut hål för att passa hjulet. Men eftersom Mercedes-fälgar har en tjockare yta kan du behöva längre bultar eller dubbar för att passa hjulen på din Audi. Dessutom kan du lika gärna använda ombyggnadssatser för hjulbultar.

Varför använda navcentrisk ring för att passa däcket?

Detta beror på att Mercedes-fälgar normalt har större centrumborrning än Audis. De flesta Mercedes-Benz-fälgar har mått på cirka 66,56 mm, medan Audi har 57,1 mm. Det är därför lätt att montera en Mercedes-fälg på en Audi, eftersom du bara behöver montera en centrerad navring i hjulets borrning.

Du måste dock se till att båda hjulen har samma skruvmönster. De flesta Mercedes-Benz- och Audi-modeller har ett 5X112-bultmönster. Men en sak som vanligtvis skiljer sig åt är offset. Därför måste du använda hjulspacers för att matcha offsetstorleken.

  Kan man köra Mercedes utan extra batteri?

Hur vet jag om ett Mercedes-fälg passar till min Audi?

Det finns många sätt genom vilka du kan se om Mercedes-fälgen som du vill sätta på din Audi passar. Först och främst kan du besöka en mekaniker och be dem kontrollera storlekarna åt dig. För det andra kan du gå igenom klistermärkeplattan i din bil, som normalt sitter på insidan av dörren på förarsidan.

Om du inte kan hitta hjulstorleken kan du mäta hjulen på egen hand. Börja med att mäta hjulets diameter. Därefter mäter du bredden och avslutar med att mäta offset. Observera att hjulets offset fås genom att mäta mellan hjulets mittlinje och hjulets monteringsplatta.

Dessutom måste du ta reda på Mercedes-hjulets skruvmönster. Om mönstret inte stämmer överens blir det ett problem. Du kan mäta bultmönstret genom att hitta diametern mellan motsatta hål. Dessutom måste du veta hur många hål som finns på hjulet.

Dessutom måste du veta storleken på däcket. Innan du byter fälg på din bil måste du titta på storleken på däcket. Vanligtvis ska däckmonteringen och däckdiametern stämma överens med den verkliga inställningen. Detta är viktigt för att kilometerräknaren och hastighetsmätaren ska fungera på rätt sätt.

Slutligen ska du kontrollera storleken på hjulet och dess klackmönster. Olika hjul har olika mönster. Vissa har fyra, andra fem, sex och till och med åtta. Så om Mercedes-hjulet du vill montera på Audi har samma mönster blir det lättare att montera hjulen. Men om inte, kan du behöva borra hål för att montera hjulet.

  Vad är skillnaden mellan en Mercedes E300 och en E350?

VANLIGA FRÅGOR

Vad är de olika typerna av hjulavstånd?

Med hjulavstånd avses den position där ett hjul sitter i förhållande till navet. Det finns tre olika typer av offset: positiv offset, negativ offset och noll offset. Ett hjuls offset beräknas i meter och är mycket viktigt när du monterar anpassade hjul.

Positiv offset har en navmonteringsyta som är vänd mot framhjulet. Det är den senaste offset och den finns normalt i de senaste bilmodellerna. Negativ offset består av en navmonteringsyta som vetter mot baksidan av hjulets mittlinje, medan noll offset består av en navmonteringsyta som förblir på samma nivå som mittlinjen.

Vilka bilmodeller har samma skruvmönster som Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz har ett bultmönster på 5X112. Det finns dock flera bilmärken med detta bultmönster och de inkluderar Audi, Volkswagen, Maybach och Chrysler. Det betyder att du enkelt kan montera Mercedes-fälgar på dessa bilar så länge de också har samma diameter, bredd, offset, hjul- och däckstorlek.

Varför har Mercedes andra däckstorlekar än de flesta lyxbilar?

Mercedes har olika storlekar på däcken jämfört med de flesta lyxbilar för att öka dragkraften. Dessutom gör de större däcken att Mercedes bilar ser eleganta ut och har en sportig look. På senare tid har de flesta lyxbilar börjat följa Mercedes fotspår och producera bilar med stora däck.

Vilka är några av nackdelarna med att använda fel hjul på min bil?

Att installera fel hjul på din bil har många nackdelar. Först och främst kommer det att få din bil att se otymplig ut. För det andra gör det att det blir en mardröm att köra bilen, till exempel när det gäller att svänga. Dessutom kan de få din bil att förbruka mer bränsle, vilket blir en extra kostnad.

  Vilka Mercedes har DISTRONIC PLUS

Om du dessutom har överskottsförskjutning kommer det att göra körningen riskabel och kan till och med leda till en olycka. Ett överskott av positiv offset påverkar till exempel hur du kör. Det kan slita ut bromsar och vissa delar av den inre fjädringen. Tvärtom kan ett överskott av negativ offset öka trycket på fordonets fjädring.

Slutsats

De flesta Mercedes-fälgar passar på de flesta Audi-modeller. Detta beror på att de flesta Mercedes-modeller har en större centrumborrning än Audis. Därför behöver du bara använda en navcentreringsring för att få Mercedes-hjulet att passa på Audi.

Du måste dock se till att däcken har samma diameter och bredd. Dessutom bör de ha samma klackmönster. Och om offset inte är likadant kan du behöva använda hjulspacers. Dessutom bör fälgstorleken vara densamma för smidig körning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts