Överraskande fakta om Fiat Strada

Fiat Strada

Fiat Strada har funnits på marknaden från 1998 till idag. Det är en av de mest tillförlitliga och ekonomiska subkompakta pickup-bilarna på marknaden. Denna supermini coupé nyttovagn är också praktisk, hållbar och presterar enastående. Men vad är några av de överraskande fakta om Fiat Strada?

Bland de överraskande fakta om Fiat Strada finns bland annat att Fiat Strada har fått ett nytt namn i Mexiko som Ram 700, att Fiat Strada inte saluförs i USA och Kanada och att den andra generationen Fiat Strada endast har en bensinmotor och inte en dieselmotor. Dessutom är det viktigt att notera att den starkaste motorn i Fiat Strada är bensinmotorn Firefly I4 på 1,3 liter.

Vilka är de överraskande fakta om Fiat Strada?

Fiat Strada tillverkas i Brasilien

Även om Fiat Strada är en modell från Fiat tillverkas den inte i Italien som de flesta Fiat-modeller. Fiat Strada är däremot tillverkad i Brasilien. Den här pickupen tillverkas av Fiat Automoveis i Brasilien. Denna fabrik ligger i Betim i Brasilien. Den tillverkas också i Rosslyn i Sydafrika.

Fiat Strada marknadsförs inte i USA och Kanada.

Nordamerikaner är kända för att älska pickup trucks. Det är dock mycket förbryllande att denna bil inte marknadsförs i vare sig Kanada eller USA. Tvärtom marknadsförs den i Mexiko och i hela världen. Så om du letar efter Fiat Strada i USA kan du bli förvånad över att du bara hittar några få modeller.

Fiat Strada ersatte Fiat 147 City och Fiorino pickup trucks.

1998 introducerades Fiat Strada som lastmedlem i ”178-projektet”. Denna bil lanserades för att ersätta Fiat 147 city och Fiorino pickup truck. Det är också viktigt att notera att Fiat City var pickup-versionen av Fiat Fiorino.

  Är Fiat Strada en bra bil?

Till skillnad från i Brasilien där Fiat Strada lanserades 1998, lanserades denna bil i Europa 1999.

Fiat Strada är i andra generationen.

Trots att Fiat Strada funnits på marknaden i mer än två decennier har den bara haft två generationer. Den första generationen Fiat Strada har funnits från 1998 till 2021. Den andra generationen är däremot ganska ny eftersom den har funnits sedan 2020.

Fiat Strada fick ett nytt namn av Ram Trucks på den mexikanska marknaden som Ram 700.

Under många år såldes Fiat Strada runt om i världen under sitt riktiga namn ”Fiat Strada”. Detta ändrades dock 2015 när Ram Trucks ombäddade denna bil för den mexikanska marknaden. Så istället för att kalla den Fiat Strada döptes den om till Ram 700.

Andra generationens Fiat Strada har en större Fiat-logotyp på framsidan än första generationens modell.

Om du tittar noga kommer du att märka att den första generationens Fiat Strada-modell skiljer sig från den andra generationens Fiat-modell på många sätt. En av de viktigaste skillnaderna mellan dessa två generationer är logotypen. Den senaste modellen har en stor silverfärgad Fiat-logotyp på framsidan, som ersätter den lilla italienska flaggan som är placerad i rutnätet och LED-ljusgrupperna på den första generationens modell.

Den första och andra generationens Fiat-modeller är baserade på olika plattformar.

Liksom de flesta bilar på marknaden har varje Fiat Strada-generation sin plattform. Den första generationens Fiat Strada har plattformen Project 178, medan den andra generationens Fiat Strada har plattformen MC-P Modular.

  Bilar som liknar Fiat 500X

Den andra generationen Fiat Strada finns endast med en bensinmotor.

Du kommer också att bli förbryllad när du får reda på att andra generationens Fiat Strada endast kommer med bensinmotorer och inte erbjuder dieselmotorer. Denna modell har två motoralternativ; 1,3-liters Firefly inline-4 bensinmotor och 1,4-liters Firefly inline-4 bensinmotor.

FAQ

Är Fiat Strada en bra bil?

Det beror på vad du letar efter. Fiat Strada är en trevlig subkompakt pickup eftersom den är utmärkt för att transportera människor och varor. Den är också pålitlig, ekonomisk och billig att underhålla. Å andra sidan är den inte idealisk för dem som letar efter en stor, kraftfull, bekväm och högpresterande pickup-bil.

Hur snabb är Fiat Strada?

Den senaste Fiat Strada kommer med endast två motorer; 1,3-liters och 1,4-liters Firefly-motorn. Den snabbaste och mest kraftfulla motorn är den 1,3-liters Firefly-linjär-4 bensinmotorn. Den levererar också upp till 109 hk @ 6250 rpm och 99 lb-ft vridmoment @ 3500 rpm. Dessutom har den också en topphastighet på 103 mph och den kan accelerera från 0 till 62 mph på 12,4 sekunder.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat Strada?

Fiat Strada är en exceptionell subkompakt pickup med många fantastiska funktioner. Liksom många bilar har den här enheten dock flera problem som intresserade köpare bör känna till. Några av dessa problem är bland annat elektriska problem, motorproblem, styrproblem, startproblem och ryckighet i motorn.

  Allt om 2023 Fiat e-Doblò

Så innan du investerar i denna lilla pickup bör du vara beredd på att hantera de flesta av ovanstående problem.

Är Fiat Strada en bra daglig förare?

Ja, Fiat Strada är en bra daglig förare jämfört med andra bilar i sin klass. Detta beror på att den har en enastående bränsleeffektivitet. Dessutom är den mycket kompakt, vilket innebär att det är lätt att köra den i trafiken eller parkera den på offentliga parkeringsplatser. Dessutom registrerar den inte många problem, därför kommer den inte att gå sönder så lätt.

Vilka bilar liknar Fiat Strada?

Trots att Fiat Strada är en av marknadens bästa subkompakta pickupbilar möter den hård konkurrens från flera bilar. Några av dess närmaste konkurrenter är Honda Ridgeline, Chevrolet Colorado, Toyota Tacoma, Nissan Frontier och Ford Maverick.

Det är avgörande att notera att de flesta av dessa pickup trucks är något större och presterar betydligt bättre än Fiat Strada. Dessutom är de ganska mycket dyrare än Fiat Strada.

Slutsats

Efter att ha tittat på några av de intressanta fakta om Fiat Strada kan du med glädje äga denna bil med vetskap om några saker om den. Oavsett detta är Fiat Strada en av de bästa subkompakta pickupbilarna på marknaden. Den är pålitlig, ekonomisk, praktisk och prisvärd.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts