Överraskande fakta om Fiat Argo

Fiat Argo

Fiat Argo är kanske inte den minsta Fiat-modellen, men den är en av de bästa kompakta Fiat-modellerna på marknaden. Som de flesta Fiat-modeller är den här enheten kompakt, effektiv, praktisk och rolig att köra. Vad finns det för överraskande fakta om Fiat Argo?

Några av de överraskande fakta om Fiat Argo är att den 3-cylindriga 1,0-liters Firefly-motorn är exklusiv för den brasilianska lokala marknaden. Dessutom delar Fiat Argo MP-1-plattformen med tre andra bilar. Dessutom fanns Fiat Argos 1,3-basmotor tillgänglig med valet mellan automatiserad och manuell växellåda.

Kolla in problemen med Fiat Argo.

Vilka är de överraskande fakta om Fiat Argo?

Fiat Argo ersatte Fiat Punto och Fiat Palio.

Fiat avvecklade Fiat Punto och Fiat Palio på grund av låg försäljning. Fiat Punto tillverkades från 1993 till 2018. År 2018 upphörde dock denna modell efter att Fiat introducerade Fiat Argo 2017. Till skillnad från Fiat Punto gör Fiat Argo och den tillverkas fortfarande.

Fiat Argo har en sedanversion som heter Fiat Cronos.

När Fiat lanserade Fiat Argo 2017 introducerades den som en hatchback och den fanns bara i en karossform. Ja, det är sant och Fiat Argo erbjuds endast i en hatchback-karosstil att göra. Detta hindrade dock inte Fiat från att introducera en sedanversion av Fiat Argo men gav den ett annat namn. Sedanversionen av Fiat Argo är känd som Fiat Cronos.

Fiat Cronos är baserad på samma plattform som Fiat Argo, nämligen Small MP-S.

Den trecylindriga 1,0-liters Firefly-motorn är exklusiv för den brasilianska lokala marknaden.

Hur besvärligt det än kan tyckas är det inte alla Fiat Argo-motorer som kan beställas var som helst. Den trecylindriga 1,0-litersversionen av Firefly-motorn med flexibelt bränsle finns till exempel bara på den brasilianska lokala marknaden. Den här motorn är mycket populär på den brasilianska marknaden på grund av sitt slagvolymintervall som lockar till lägre beskattning. Andra regioner bör vara beredda att köpa Fiat Argo-modeller med den 1,3-liters standardmotorn.

  Vanliga problem med Fiat Cronos

Fiat Argo tillverkas i Argentina och Brasilien.

Fiat må vara ett italienskt bilmärke, men de flesta av dess bilar tillverkas i landet. Fiat Argo-modellerna tillverkas till exempel i Brasilien och Argentina och inte i Italien. Den här bilen har tillverkats i Brasilien från 2017 till idag. Argentina började däremot producera denna bil 2018 till dags dato. I Brasilien tillverkas den i Betim i Minas Gerais.

Fiat Argo fick en ansiktslyftning i juli 2022.

Trots att Fiat Argo bara hade en generation fick den en ansiktslyftning för att förbättra sitt utseende och några funktioner. Några av de förändringar som Fiat gjorde var att omforma den främre stötfångaren och frontgrillen, omforma ratten och ändra inredningsdetaljerna.

Fiat Argo delar MP-1-plattformen med tre andra bilar.

Liksom de flesta Fiat-modeller delar Fiat Argo också sin plattform med tre olika bilar, bland annat Fiat Cronos, Fiat Fastback och Fiat Pulse. Fiat Cronos har liknande egenskaper som Fiat Argo, medan de andra två är något annorlunda.

Fiat Argos 1,3-basmotor fanns tillgänglig med valet mellan automatiserad och manuell växellåda.

När Fiat Argo lanserades 2017 erbjöds basmotorn på 1,3-liters motor med ett tillval för en automatiserad manuell växellåda kallad GSR. Tyvärr fasades den ut under 2019.

Fiat Argos 1,8-liters E torQ I4 flex fuel är den mest kraftfulla Fiat Argo-motorn.

Trots att Fiat Argo inte är lika kraftfull som de flesta av sina rivaler har den också en kraftfull motor som kan ge sina rivaler en rejäl känga. Den mest kraftfulla Fiat Argo-motorn är den 1,8-liters inline-4 flex fuel-motorn. Den här motorn har en topphastighet på upp till 121 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 8,7 sekunder.

  Vanliga problem med Fiat 595

FAQ

Är Fiat Argo en bra bil?

Generellt sett är Fiat Argo en underbar bil. Den är kompakt, ekonomisk, praktisk, rymlig och pålitlig. Däremot är detta inte en bra bil om du letar efter en högpresterande, lyxig eller snabb bil.

Hur snabb är Fiat Argo?

När du jämför den här hatchbacken med de flesta av sina rivaler kommer du att upptäcka att den inte är särskilt snabb. Bilar som Volkswagen Polo och Audi A1 är betydligt snabbare än Fiat Argo. Ändå kan den här bilen fortfarande skryta med en snabbare trim, som är utrustad med den 1,8-liters E.torQ I4 flex fuel-motorn.

Denna motor levererar upp till 139 hk @ 5 750 rpm och 139 lb-ft vridmoment @ 3 750 rpm. Den har också en topphastighet på 121 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 8,7 sekunder.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat Argo?

Även om Fiat Argo är en ganska pålitlig bil har den ändå flera problem. Några av de vanligaste problemen med Fiat Argo är upphängningsproblem, dåliga bromsar, sviktande stötdämpare, en dåligt fungerande ratt, problem med instrumentbrädan, upphängningsproblem, dålig sidokrock och elektriska problem. Oavsett vilka problem den här bilen har kan den hålla länge om den underhålls ordentligt.

Är Fiat Argo en bra daglig förare?

Ja, Fiat Argo är en enastående daglig förare. Den här bilen är inte bara kompakt, utan den är också bränslesnål, praktisk och rolig att köra. Med en hjulbas på 99,3 tum, en längd på 157,5 tum, en bredd på 68,9 tum och en höjd på 59,3 tum är detta en liten bil som är lätt att manövrera i trafiken. Dessutom borde det inte vara något problem att parkera den på en offentlig parkeringsplats.

  Är Fiat Toro en bra bil?

Vilka bilar liknar Fiat Argo?

Fiat Argo är en exceptionell kompaktbil med flera enastående egenskaper. Ändå möter den här bilen också hård konkurrens från andra bilmärken, till exempel Audi A1, Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Seat Ibiza, Mazda 2, Vauxhall Corsa och Peugeot 208.

Observera att de flesta av ovanstående bilar presterar mycket bättre än Fiat Argo, men den är billigare och mer ekonomisk än de flesta av dem.

Slutliga tankar

Efter att ha tittat på några av de mest överraskande fakta om Fiat Argo kan du gå vidare och engagera andra Fiat Argoanvändare och ta reda på hur väl de känner till denna kompaktbil. På det hela taget är Fiat Argo en enastående bil i B-segmentet med många exceptionella egenskaper. Den är också effektiv, praktisk och pålitlig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts