Nissan Versa Tillförlitlighet

Den japanska tillverkaren Nissan anses vara en av de mest pålitliga biltillverkarna i världen. Versa är en 4-dörrars kompakt sedan som också är känd som Nissan Almera. Bilen är tillräckligt solid för att hålla i många år och den har tillräckligt med funktioner i en överkomlig prisklass.

Översikt

Versa introducerades först 2006 i USA, men Nissan har tillverkat samma bil i många år. Versa är den fjärde generationen av Nissan Almera och den finns i tre utrustningsnivåer med manuell eller automatisk växellåda. Bilen kommer med en 1,6 L I4-motor som är en motor med 122 hk.

Tillförlitlighet

Ett fordons pålitlighet och tillförlitlighet är de viktigaste faktorerna innan man köper ett fordon. På samma sätt som många andra japanska märken är Nissan också det mest tillförlitliga märket. Det kommer på 9:e plats av 32 fordonsmärken runt om i världen vilket är mycket stort. Versa har ett utmärkt tillförlitlighetsbetyg från J.D Power på 83 av 100.

Säkerhet

Säkerheten är en av de mest avgörande faktorerna för att bedöma tillförlitligheten hos ett fordon. Nissan har tillverkat mycket säkra fordon med ett tillfredsställande antal säkerhetsfunktioner. Versa har krocktestats av IIHS och NHTSA och fick bra betyg där. Dessutom har den många andra funktioner som lane departure warning, forward collision warning, airbags osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden hjälper oss också att känna till en bils tillförlitlighet och hållbarhet. Nissans brukar hålla sitt värde ganska bra på grund av sina motorer och delar av hög kvalitet. Den genomsnittliga värdeminskningen för en Nissan bil är 42 % efter 5 år. För Versa är dock värdeminskningen cirka 46 % efter 5 år.

  Nissan Frontier Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är det område där de flesta bilar förlorar sina kunder. Japanska biltillverkare som Nissan och Toyota är dock kända för sina låga underhålls- och reparationskostnader. Den genomsnittliga underhålls- och reparationskostnaden för Versa är cirka 500 dollar per år.

FAQ

Är Nissan Versa en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Nissan Versa är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Nissan Versa?

Nissan Versa är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Nissan Versa och har den en turbo?

Nissan Versa har 122 hästkrafter och ett vridmoment på 114 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 1,6 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stor markfrigång har Nissan Versa?

6,8 tum ( 17,27 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Nissan Versa har 17 X 6,5 tums aluminiumhjul fram och 17 X 6,5 tums aluminiumhjul bak.

Vad är det för fel på Nissan Versa?

Nissan Versa CVT (kontinuerligt variabel växel) stämningen hävdar att bilarna inte accelererar ordentligt och sedan drabbas av totalt transmissionsfel, vilket gör att ägare och leasetagare av fordonen måste betala tusentals kronor för CVT-reparationer och utbyten.

Har Nissan Versa problem med växellådan?

Problem med växellådan: Användare rapporterade totalt 145 problem och 708 klagomål. Det vanligaste problemet var med växellådan. 70 % av alla klagomål var relaterade till transmissionsproblem. Den genomsnittliga kostnaden för att byta ut en växellåda är 4 000 dollar.

  Nissan Maxima Tillförlitlighet

Hur länge håller en Nissan Versa?

En Nissan Versa kan hålla upp till 200 000 mil. En Nissan Versa bör hålla i 13 år om den körs upp till 15 000 mil per år. Du måste vara noggrann med underhållet och använda Versa rättvist för att få denna körsträcka.

Vilken är bättre Toyota Corolla eller Versa?

På grund av sitt högre huvud- och benutrymme fram än Toyota Corolla är Nissan Versa ett populärt val för långa förare. Eftersom Toyota Corolla är bekvämare att köra än Nissan Versa kräver den färre bensinstationsbesök.

Är Nissan Versa lik Toyota Corolla?

Både Nissan Versa sedan och Toyota Corolla sedan erbjuder stort värde för pengarna. Även om Corolla och Versa tekniskt sett båda är mellanstora sedaner är deras interiörer mycket lika. Båda har liknande motorer och funktioner inuti, och båda är utrustade med säkerhetsfunktioner.

Kan en Nissan Versa växellåda repareras?

Problem med automatiska växellådor: Det är en av de mest kostsamma och komplicerade reparationer du kan göra. Det finns nästan lika många anledningar till att en växellåda kan gå sönder som delarna inuti. Det är ofta billigare att byta ut den än att laga den.

Har Nissan en återkallelse av krockkuddar?

Problem med krockkuddar: Nissan återkallade vissa Versa Sedan 2007-2011 och Versa Hatchback 2007-2012. Dessa fordon kan ha en förarluftkudde i den främre luftkudden som kan spricka på grund av att drivmedlet bryts ned efter långvarig exponering för låga temperaturer, fukt och temperaturväxlingar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts