Mercedes R350 Tillförlitlighet – är det en pålitlig gammal bil?

Mercedes-Benz må vara populärt för sina sedans, kupéer och SUV:er, men de erbjuder även minibussar. Även om Mercedes har lagt ner de flesta av sina minibussar har några lämnat ett långvarigt avtryck.
Mercedes R350 är inte en pålitlig gammal bil. Trots att den är rymlig, elegant och har högteknologiska funktioner är Mercedes-Benz R350 tyvärr inte så pålitlig. Kostnaden för att underhålla den här bilen när garantin löper ut och den lägger på fler mil är kostsam.
Mercedes-Benz R350 minibuss är en av de bästa familjebilarna som Mercedes någonsin har tillverkat. Med en passagerarkapacitet på sju personer är denna minivan mycket rymlig med utmärkt hantering. Den är också lyxig med ett fyrhjulsdriftssystem för att kryssa i olika terräng utan problem.
Även om det inte är det mest pålitliga fordonet är det fortfarande möjligt att bötfälla en modell i utmärkt skick. En bra gammal Mercedes-Benz R350 kostar dig mellan 11 000 och 49 000 dollar. Priset varierar beroende på vilken modell och vilket skick bilen är i.

Egenskaper hos Mercedes-Benz R350

Utseende

Mercedes-Benz R350 har kanske inte den mest spännande Mercedes-designen, men den ser ändå enastående ut. Dess unika design gör att folk förväxlar den med en kombi, crossover och minivan. Även om den inte är exakt likadan som en typisk minivan är den här bilen mer en minivan än en kombi.
Men till skillnad från en minivan har den inte någon skjutdörr. Den har breda svängbara konventionella bakdörrar, vilket kan vara ett problem i ett kompakt parkeringsutrymme. R350 är rymlig med en sittplatskapacitet på sex eller sju personer, beroende på vilken modell du får.
Dessutom kan den skryta med avancerade funktioner som regnsensoriska vindrutetorkare, en elektrisk sits, automatisk klimatkontroll med två zoner, 19-tumsfälgar, en eljusterbar lutande och teleskopisk ratt, en eldriven baklucka och adaptiva xenon HID-strålkastare. Dessa och många andra funktioner gör det roligt och bekvämt att köra den här bilen.
En annan unik egenskap hos denna minivan är panoramasoltaket. Det gör det möjligt för dina barn att njuta av utsikten när ni åker till en picknick. Ändå får du inte alla de enastående Mercedes-funktionerna på detta fordon. Den har till exempel vackra MB-Tex premiumvinylsäten i stället för lädersäten.

  Jaguar vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Prestanda

Mercedes R350 är större än Mercedes kombibilar och presterar också på en högre nivå. Utrustad med en turboladdad, 3,5-liters V6-motor levererar det här fordonet upp till 302 hästkrafter. Den levereras också med en 7-växlad automatisk växellåda, vilket är exceptionellt för sin typ.
R350 har en något dålig acceleration från noll till 60 mph på cirka 8 sekunder. Detta rankas lägre än de flesta Mercedes-modeller. Den är dock ganska bränslesnål, med en bränsleekonomi på 16 mpg i staden och 21 mpg på motorvägen.
Personer som bor i tuffa miljöer kommer att älska systemet med fyrhjulsdrift eftersom bilen smidigt kan köra på is, snö och till och med på leriga områden. Och med ett navigationssystem kommer du aldrig att gå vilse, inte ens i de mest avlägsna områdena.
Trots att den här minivanen är tung erbjuder den kvalitet och en bekväm körning, även i hög hastighet. Ljudnivån från motorn är också låg, vilket är typiskt för Mercedes-Benz bilmodeller. Trots detta kan föraren ha utmaningar när det gäller att manövrera fordonet i snäva hörn och på parkeringsplatser.

Säkerhet

Precis som alla Mercedes-bilar presterar R350 bra när det gäller säkerhet. Den här minivanen har en mängd olika säkerhetsfunktioner som standard, t.ex. dragkraft, låsningsfria bromsar, stabilitetskontroll, sidokrockkuddar i framsätet, aktiva huvudstöd fram och sidokrockkuddar med sidoförhängning på hela längden.
Dessutom har den den unika PRE-Safe-tekniken som förbereder säkerhetsbälten och kan låsa fönster och soltak om den upptäcker fara framåt. Andra förstklassiga säkerhetsfunktioner är Mercedes embrace nödkommunikationssystem och varningssystem för döda vinklar. Dessa två är dock tillval.

  Audi A3 Sportback e-tron tillförlitlighet

Tillförlitlighet

En av de mest utmanande delarna med att äga Mercedes R350 är dess tillförlitlighet. Eftersom inga nya modeller tillverkas är de gamla R350-modellerna allt som finns att välja mellan. Tyvärr är de inte särskilt tillförlitliga. Många tidigare ägare har klagat mycket på kostnaderna för att underhålla R350.
Det första som kostar dig är oljebyte. Efter ungefär var 5 000:e mil måste du byta olja, vilket inte är billigt. Dessutom måste oljefiltren bytas mer regelbundet för att minibussen ska fungera utan ansträngning.
Andra Mercedes-Benz R350-delar som kommer att kräva underhåll eller reparation är luftkompressor, serpentinrem, remskiva, luftfjädrar, insugningsrör och spännare. Om du inte är tillräckligt försiktig kan det sluta med att du spenderar mer pengar på underhåll än vad du köpte minivanen för.

Mer om R350

Varför stoppade Mercedes produktionen av R350?

Mercedes stoppade produktionen av Mercedes-Benz R350 på grund av dålig försäljning. Den första R350 tillverkades 2006 och den sista 2012. De flesta modellerna gick inte bra, vilket ledde till att Mercedes upphörde med produktionen av detta utmärkta familjefordon.

Är Mercedes-Benz R350 en fantastisk bil?

Nej, det är den inte. När du tänker på underhållskostnaden kommer du förmodligen att ångra att du köpte den här minivanen. Fordonet har många problem som börjar visa sig redan vid 80 000 mil. Men om du är en familjeperson och har en önskan om ett rymligt och lyxigt fordon kan R350 vara ett hyfsat alternativ för dig.

  Aston Martin DB9 GT Tillförlitlighet

Vilken gammal Mercedes-Benz är pålitlig?

Om du letar efter en pålitlig begagnad Mercedesbil bör du överväga att skaffa en E-klass. Mercedes E-Klass har några av de mest tillförlitliga fordonen på marknaden. Mercedes-Benz W124 E-Klass från 1995 är till exempel en av de mest pålitliga gamla Mercedes-Benz-modellerna på marknaden.

Vilka är Mercedes R350:s vanliga problem?

Mercedes R350 må vara en trevlig minivan för en familj på sju personer, men den här bilen kommer med många problem. Några av de vanliga problemen som du kan förvänta dig att stöta på med den här minivanen är växellådsproblem, upphängningsproblem, problem med blandningsklaffar i grenröret och problem med serpentinremmen.

Familjevänlig, men dyr att underhålla

Mercedes-Benz R350 minibuss är ett familjefordon av hög kvalitet. Med en kapacitet för sju personer och ett stort lastutrymme är detta en utmärkt bil för picknickar och terrängaktiviteter. Den här minivanen är dock dyr att underhålla efter att den nått 80 000 mil.
På det hela taget är det en hyfsad Mercedes minivan med bra köregenskaper. Sätena är bekväma och den har de flesta högteknologiska Mercedes-funktioner som finns i avancerade modeller som S-klass. Tyvärr upphörde Mercedes-Benz att producera denna minivan med den sista modellen tillverkad 2012.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts