Mercedes C350e – Allt du behöver veta

Mercedes C350e tillverkades mellan 2015 och 2018 och är nu en riktigt konkurrenskraftig bil på marknaden för begagnade lyxbilar. C350e använder en 2,0 l fyrcylindrig turboladdad motor med direktinsprutning med 4 cylindrar som parats med en elmotor för att öka effektiviteten, prestandan och miljövänligheten.

Designen på W205 C350e är mer eller mindre identisk med alla andra W205 C-klassmodeller, vilket innebär att den ser snygg, stilren och åtråvärd ut. Interiören i W205 har åldrats väl vilket innebär att den fortfarande ser lika bra ut som den gjorde dagen då den kom ut.

C350e är också en hyfsat pålitlig bil, men den har problem med MAF-sensorn, växellådan, magnetventilen för justering av kamaxeln och elektroniken i bilen. Alla dessa är relativt vanliga, men de är inte så problematiska vilket innebär att det är enkelt och billigt att åtgärda dem i de flesta fall.

Värdemässigt erbjuder C350e mycket med tanke på att den nu har skrivits av en hel del vilket gör den till en riktigt konkurrenskraftig bil på marknaden för begagnade lyxsedaner med hybridmotor. C350e är lika praktisk som den vanliga C205, med undantag för lastutrymmet som har minskats för att rymma batterierna.

Mercedes C350e – Drivlinan

Ett av Mercedes C350es främsta försäljningsargument är drivlinan eftersom C350e är en plug-in hybrid. Den 4-cylindriga turbomotorn på 2,0 liter med turboaggregat erbjuder 211 hästkrafter och ett vridmoment på 258 lb-ft i kombination med elmotorn, vilket gör den kraftfullare än de flesta W205 C-klassmodeller.

Den här motorn är kopplad till en 7G-Tronic 7-växlad automatlåda som kan överföra kraften till marken utan problem. Tack vare 4MATIC AWD-systemet är C350e snabb, stabil och effektiv, vilket gör den här drivlinan till den bästa i W205-utbudet.

  2022 Mercedes EQS vs Porsche Taycan

Det är också värt att nämna att Mercedes säger att C350e kan ge en imponerande 112MPG tack vare tillägget av hybriddrivlinan. C350 släpper ut mindre än 50 gram CO2 per 100 kilometer vilket gör detta till en riktigt miljövänlig drivlina också.

Man kan lugnt säga att C350e kombinerar de allra bästa aspekterna av en hybriddrivlina. C350e är kraftfull, effektiv, tyst och miljövänlig, vilket innebär att den perfekt skildrar Mercedes lyxfilosofi.

Mercedes C350e – Design och chassi

W205 C350e följer mer eller mindre samma designbana som alla andra W205-modeller i C-klassen, vilket innebär att den ser ståtlig, elegant och raffinerad ut. Tack vare avancerade Mercedes LED-strålkastare med flera strålkastare ser C350e:s frontpanel så modern ut som moderna bilar kan bli.

Interiören i C350e är ganska beroende av vilken utrustningsnivå du väljer, men även de måttligt utrustade modellerna ser raffinerade och moderna ut. Inredningskvaliteten kanske inte är i nivå med Audi A4 eller BMW 3-serien, men designen är det definitivt.

Chassit i C350e har förstärkts för att klara av den extra vikten från batterierna och elmotorn, men den övergripande körkaraktären har förblivit densamma. C350e prioriterar komfort, tystnad och användarvänlighet.

Mercedes C350e – Tillförlitlighet och vanliga problem

Mercedes C350e är en hyfsat pålitlig bil vilket innebär att den inte upplever allt för många problem om den underhålls på rätt sätt. Som sådan är de vanligaste problemen som tenderar att drabba C350e förknippade med massluftflödessensorerna, magnetventilen för justering av kamaxeln och växellådan.

  Vanliga problem med Mercedes A-klass?

Dessa måste åtgärdas så snart som möjligt om du vill undvika ännu dyrare reparationer längre fram. Andra problem som tenderar att drabba C350e är förknippade med felaktig elektronik i interiör och exteriör, överdrivna vibrationer under körning och tillfälliga timingproblem.

Mercedes C350e – Värde och praktiska egenskaper

Du kan få en hyfsad C350e i den nedre delen av 20 000 dollar medan de bästa modellerna tenderar att gå för över 30 000 dollar. Allt beror på hur väl utrustade de är, körsträckan och det allmänna tillståndet. Senare modeller tenderar att få högre priser, men du bör inte ha några problem med att köpa de tidigare modellerna också eftersom de inte skiljer sig så mycket åt när det gäller tillförlitlighet.

C350e-drivlinan gör bilen mycket mer tilltalande på grund av bättre effektivitet, mer kraft och miljövänlighet, men detta har ett pris eftersom lastutrymmet har minskats kraftigt för att rymma batterierna. Detta innebär att C350e inte är lika rymlig som en vanlig C-klass.

FAQ-avsnitt

Hur säker är Mercedes C350e?

Mercedes C350e är en modern Mercedes lyxsedan, vilket innebär att den är utrustad med alla Mercedes säkerhetsfunktioner. Det är sant att C-klassens plattform, W205, är 5-stjärnigt klassad när det gäller krockberedskap, men de övergripande skyddsnivåerna är förknippade med utrustningsnivån.

Det innebär att du borde betala för ökade säkerhetsnivåer, vilket mer eller mindre är fallet med nästan alla moderna Mercedes-bilar. På det hela taget är säkerheten inget du bör oroa dig för när du köper en Mercedes eftersom alla moderna Mercedesbilar klarar uppgiften.

  Vilka Mercedes är klassiker?

Ska jag köpa Mercedes C350e?

Mercedes C350e är verkligen en riktigt lovande bil eftersom den erbjuder allt du kan förvänta dig av en modern kompakt lyxsedan. Med en sådan effektivitet, smidighet och kraft är C350e-drivlinan en av de bästa från sitt segment samtidigt som exteriören och interiören fortfarande håller måttet.

Som sådan bör du verkligen överväga att köpa C350e om du är ute efter en begagnad kompakt lyxsedan. BMW 3-serien hybrid kanske är lite roligare att köra, men C350e är mer avancerad och nyare.

Är Mercedes hybrider värda det?

Mercedes tillverkar några av de mest konkurrenskraftiga hybriderna på marknaden, både för att de erbjuder ökade effektivitetsnivåer och för att de är tysta, lugna och bekväma. Mercedes gör ansträngningar för att hybridisera alla sina nyare bilar med antingen mildhybridteknik eller som fullhybrider.

Detta innebär att detta är några av de bästa hybriderna på marknaden eftersom Mercedes är känt för klassledande teknik. Man kan lugnt säga att Mercedes hybrider verkligen är värda att köpa, särskilt på begagnatmarknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts