Mercedes-Benz G-klass Tillförlitlighet

Den tyska biltillverkaren Mercedes är en av de mest högklassiga bilarna med extremt snygga karosserier. Mercedes G-klass är för terrängkörning eller SUV-bilar. Dessa SUV:er är extremt smidiga att köra och premium att sitta i.

Översikt

Mercedes G-klass SUV:er har varit ganska kända på grund av sina former och sin premiumklass. G-klassen är i sin andra generation, men SUV:erna har tillverkats av Daimler-Benz sedan 1979. Den senaste generationens SUV:er har drivlinor som sträcker sig från 2,0 L I4 till 4,0 L twin-turbo V8-motor med ett 9-växlat automatiskt växellådesystem och många andra funktioner som ett AWD-system.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en viktig faktor för alla köpare innan de köper en bil, eftersom den hjälper dem att avgöra bilens kvalitet och egenskaper. Mercedesbilar har varit ganska tillförlitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. G-klassens SUV:er är ganska solida och de har ett tillförlitlighetsbetyg på 3 av 5 stjärnor av Consumer Reports.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett betydande antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. G-klassens SUV:er har inte krocktestats i USA, men den har ett utmärkt betyg i EuroNCAP. SUV:erna är också fullmatade med säkerhetsfunktioner som krockkuddar, låsningsfria bromsar, sidogardiner osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor när det gäller att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-fordonen deprecierar cirka 45 % efter 5 år, och G-klassen deprecierar cirka 45 % efter 5 år.

  Honda Passport Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. G-klassen har en hög underhålls- och reparationskostnad på cirka 1 500 dollar per år, vilket är ganska mycket högre än många av dess konkurrenter.

FAQ

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz G-klass?

Mercedes-Benz G-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: All Wheel Drive

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz G-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz G-klass har 416 hästkrafter och ett vridmoment på 450 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 4,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz G-klass?

68,5 kubikfot ( 1,94 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-Benz G-klass?

9,5 tum ( 24,13 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz G-klass har 19 X 8,5 tums aluminiumhjul fram och 19 X 8,5 tums aluminiumhjul bak.

Har G-bilar många problem?

Nej, de har inga större problem. Det finns kända problem med fjädringsfjädrar som sviktar. Felaktiga fjädrar kan orsaka ett högt, dunkande ljud vid körning på ojämna vägar eller ojämna ytor.
Mercedes-Benz har drabbats av en rad olika problem, bland annat i samband med airmatic-funktioner. Det vanligaste klagomålet gäller dock luftfjädringen. År 2000 införde det tyska märket luftfjädring i sina fordon genom att utrusta dem med S-klass W220.

  Kia Cadenza Tillförlitlighet

Hur många mil håller en Mercedes G-klass?

Mercedes G-klass bilar kan leva i 13-17 år om de underhålls väl. Mercedesbilar kan hålla mellan 200 000 och 250 000 mil innan de behöver större reparationer. Detta är baserat på en årlig genomsnittlig körsträcka på cirka 15 000 mil.

Vilka är de bästa åren för Mercedes G-vagn?

Mellan 1996 och 2002 är Mercedes Benz G-Wagons bästa år 1996-2002. De har en starkare växellåda som klarar större körsträckor. Den har också många pålitliga motoralternativ. G-vagnarna är också mindre mottagliga för elektroniska problem.

Vilken är bättre G-Wagon eller Range Rover?

G-Wagen är mer eller mindre likvärdig med Range Rover när det gäller benutrymme. Detta är sju tum mer än G-Wagen. G-Wagens lastvolym är 68,6 kubikmeter med baksätena nedfällda. Standard Range Rover är ännu bättre med 70,9 kubikmeter.

Är G-klassen bra på snö?

Ja, G-klassen är mycket bra på snö. Den har en låg tyngdpunkt som bidrar till att hålla fordonet stabilt. Den har fyrhjulsdrift och traktionskontroll som gör att du lätt kan ta dig ur problem. Mercedes G-klass är känd för att vara den mest kapabla terrängbilen på marknaden, som klarar nästan all terräng. Ett fordon med stor vägförmåga i snöig terräng.

Är Mercedes G-klass värd det?

Mercedes-Benz G-klassens lyxiga stora SUV är ett bra val. G-klassen är väl avrundad med en bekväm körning, lyxiga kabinmaterial, högteknologiska infotainmentsystem, rymliga säten och högteknologisk infotainment. Den kraftfulla AMG-utrustningen har en stark V8-motor.

  Chevrolet Spark Tillförlitlighet

Hur bra är Mercedes 9G-Tronic?

Nio-växlad automatisk växellåda: Den automatiska 9GTRONIC-växellådan ger mjukare växlingar och en bekvämare körupplevelse. Med en minskad bränsleförbrukning på cirka 6,5 procent förbättrar den nioväxlade växellådan bränsleekonomin.

Vilken Mercedes har 9 växlar?

GLC 63 4MATIC+ och GLC63 63 S 4MATIC+ har båda AMG Speedshift MCT 9-växlad växellåda. Den introducerades i Mercedes-AMG E634MATIC+. Denna växellåda har extremt korta växlings- och svarshastigheter för föraren.

Varför är Mercedes G-klass så populär?

Det korta svaret är att de har funnits med sedan början, trots att det var en osäker bil att köra på vägarna. Folk behövde dem helt enkelt. På grund av deras kändispopularitet är de en statussymbol.

Vad är speciellt med G-bilen?

G-Wagon utmärker sig genom sina lyxiga egenskaper och sin prestige. G-Wagons användare har tillgång till fantastiska funktioner som t.ex. en stege ram och tre låsbara differentialer. G-Wagons ursprungliga utformning krävde ingen stor motor för att navigera i grov terräng.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts