Mercedes AMG E53 Tillförlitlighet

Mercedes är en av de tyska jättarna och de är kända över hela världen för sina lyxbilar. AMG E53 är en högpresterande modell av E-klassen och den har en ännu snabbare motor och bättre funktioner. Bilen är ganska solid och pålitlig.

Översikt

E-klassbilarna är 4-dörrars executive bilar och AMG E53 har en snabb motor på 3,0 L turboladdad motor som ger 429 hästkrafter och har ett 9-växlat automatiskt växellådesystem med ett standard AWD-system. Bilen kan gå från 0 till 60 mph på bara 4,1 sekunder.

Tillförlitlighet

Folk föredrar bilar som inte är så dyra att underhålla. Mercedesbilar är jämförelsevis dyra att underhålla, men kvaliteten på delar och bilar är stor vilket gör att dessa bilar inte är så ofta föremål för större reparationer. AMG E53 är en ganska hållbar bil och den har ett tillförlitlighetsbetyg på 75 av 100 av J.D Power vilket är ett bra betyg.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner avgör också en bils tillförlitlighet. Mercedes bilar är kända för sina säkerhetsfunktioner och solida bilar. E-klassbilarna har krocktestats av IIHS och NHTSA och båda har belönat bilen med bra resultat. AMG E53 har många andra säkerhetsfunktioner som kollisionsvarning, nödbromsar, Mercedes Pre-safe-funktion etc.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också en viktig del när det gäller att avgöra en bils tillförlitlighet. Mercedesbilar brukar åldras ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De genomsnittliga Mercedesbilarna har en värdeminskning på cirka 45 % efter 5 år och AMG E53 har en värdeminskning på cirka 50 % efter 5 år.

  Mercedes W124 - Allt du behöver veta

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den största delen av tillförlitligheten. De bilar som kräver mer pengar för sitt underhåll är inte så kända bland folket. Mercedesbilar kostar vanligtvis mycket i underhåll. AMG E53 kostar cirka 1 000 dollar per år för allt underhåll.

FAQ

Är Mercedes-AMG E53 en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-AMG E53 är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Mercedes-AMG E53?

Mercedes-AMG E53 är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Medelstora bilar

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-AMG E53 och har den en turbo?

Mercedes-AMG E53 har 429 hästkrafter och ett vridmoment på 384 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Gas/Electric I-6 med en cylindervolym på 3,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-AMG E53?

13,1 kubikfot ( 0,371 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-AMG E53?

4,5 tum ( 11,43 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-AMG E53 har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 9 tums aluminiumhjul bak.

Är E53 en bra bil?

E53 hyllas för sin interiörkvalitet och förmåga att få passagerarna att känna sig som om de befann sig i ett högklassigt konditori i Paris. Ett urval av standard- och valfria lyxfunktioner kompletterar den sportiga, eleganta kupén.

Är E53 en äkta AMG?

Ja, det är en äkta AMG-modell. Varje E53 drivs av en AMG-tunad turboladdad, komprimerad 3,0-liters sexcylindrig radmotor. Den producerar 429 hästkrafter och 384 pundfot. Den finns tillgänglig med antingen en 9-växlad automatisk växellåda eller en 4Matic fyrhjulsdrift.

  Vilka Mercedes har en dubbelkopplad växellåda?

Har Mercedes E53 startkontroll?

Det finns inget alternativ för Launch Control på Mercedes-AMG.

Har E53 stöd för Android Auto?

De flesta Mercedes-modeller efter 2016 har stöd för Android Auto. Det innebär att du kan använda din telefon som navigator under körning.

Har E53 adaptiv farthållare?

DISTRONIC Plus(r) från Mercedes-Benz är en adaptiv farthållarteknik. Den här funktionen använder inbyggd radarteknik för att få dig att komma upp i fart och bromsa vid behov. Den upprätthåller också ett säkert avstånd mellan dig och fordonet framför dig.

Har E-klass en head-up display?

Ja, det finns en Head-Up Display på Mercedes-AMGs. Du kan se information som hastighet, varvtal, växelläge osv. Vissa E-Klass-modeller kommer också att vara utrustade med en head-up-display i fullfärg, som projicerar fordonshastighet och navigationsinformation på vindrutan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts