Mercedes AMG CLS 63 S Tillförlitlighet

Mercedes är en ganska pålitlig biltillverkare och AMG-modellerna är deras prestandaorienterade modeller. CLS-klassen är en 4-dörrars sedan i S-klass från Mercedes och AMG-modellen är deras högpresterande modell. AMG CLS 63 S är också en 4-dörrars lyxsedan.

Översikt

AMG-modellerna tillverkas med ännu snabbare motorer och en del ytterligare funktioner. AMG CLS 63 S har en 5,5 L V8 twin-turbo-motor med dubbelturbo som ger en kolossal mängd på 577 hästkrafter. Bilen har en exceptionell acceleration från 0 till 60 mph på bara 3,2 sekunder. Bilen har också ett AWD-system som standard.

Tillförlitlighet

En bils tillförlitlighet är en ganska viktig faktor innan man köper något fordon eftersom den beskriver bilens underhållskostnad, säkerhetsfunktioner och avskrivningsgrad. Mercedes har funnits i många år och de producerar några solida bilar, men de är dyra att underhålla precis som alla andra lyxiga tyska bilmärken. AMG CLS63 S är en fantastisk bil och har ett betyg på 9 av 10.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner påverkar också en bils tillförlitlighet och tyska bilar har ett gott rykte för sina säkerhetsfunktioner. Mercedes utför aktivt krocktester på sina bilar och de har visat sig vara en av de säkraste bilarna. AMG CLS63 S har inte krocktestats, men den har säkerhetsfunktioner som ABS, stabilitetskontroll, krockkuddar osv.

Avskrivningsgrad

Att köpa en tysk bil är alltid en bra investering för framtiden eftersom de inte förlorar sitt värde någon gång tidigare. Mercedes-bilar brukar vanligtvis avskriva omkring 45 % efter 5 år. AMG CLS 63 S har en genomsnittlig värdeminskning på 55 % efter 5 år, vilket inte är så illa.

  Vilken Mercedes har en tredje rad?

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är en av de största orosmolnen bland bilägare. Mercedes bilar är alltid ganska solida och de kostar genomsnittligt jämfört med andra tyska märken. AMG CLS63 S kostar cirka 1 433 dollar per år för allt underhåll och andra reparationer beroende på typ av reparationer.

FAQ

Är Mercedes-AMG CLS63 S en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-AMG CLS63 S är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-AMG CLS63 S?

Mercedes-AMG CLS63 S är en bil med 4 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-AMG CLS63 S och har den en turbo?

Mercedes-AMG CLS63 S har 550 hästkrafter och ett vridmoment på 531 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 5,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-AMG CLS63 S?

15,3 kubikfot ( 0,433 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-AMG CLS63 S har 19 X 9 tums aluminiumhjul fram och 19 X 10 tums aluminiumhjul bak.

Vilken motor finns i en CLS 63?

AMG:s 5,5-liters V8-liters biturbo-V8-motor är fortfarande den mest effektiva serietillverkade V8-motorn som finns tillgänglig. Den har en betydligt större kubikvolym än sina direkta konkurrenter. CLS 63AMG med 410 kW (557 hk) och bakhjulsdrift förbrukar 9,9 liter per 100 km enligt NEDC (231 g CO2).

Andra ord att nämna om CLS 63:

Det är en bra vardagsförare, sjuväxlad automatisk växellåda, Distronic Plus, sjuväxlad automatisk växellåda, låsningsfria bromsar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts