Mercedes AMG CLS 53 Tillförlitlighet

Mercedes är en ganska pålitlig biltillverkare och AMG-modellerna är deras prestationsinriktade modeller. CLS-klassen är en 4-dörrars S-klassbil från Mercedes och AMG-modellen är deras högpresterande modell.

Översikt

AMG-modellerna tillverkas med ännu snabbare motorer och en del ytterligare funktioner. AMG CLS 53 har en 3,0 L I6 turbomotor som ger 435 hästkrafter. Bilen har en exceptionell acceleration från 0 till 60 mph på bara 4,5 sekunder.

Tillförlitlighet

En bils tillförlitlighet är en ganska viktig faktor innan man köper ett fordon eftersom den beskriver bilens underhållskostnad, säkerhetsfunktioner och avskrivningsgrad. Mercedes har funnits i många år och de tillverkar några solida bilar, men de är dyra att underhålla precis som alla andra lyxiga tyska bilmärken. AMG CLS 53 är en fantastisk bil med ett betyg på 8 av 10.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner påverkar också en bils tillförlitlighet och tyska bilar har ett gott rykte för sina säkerhetsfunktioner. Mercedes utför aktivt krocktester på sina bilar och de har visat sig vara en av de säkraste bilarna. AMG CLS har inte krocktestats på grund av sin exklusivitet, men det är säkert en solid bil med många säkerhetsfunktioner.

Avskrivningsgrad

Att köpa en tysk bil är alltid en bra investering för framtiden eftersom de inte förlorar sitt värde någon gång tidigare. Mercedesbilar brukar vanligtvis avskriva omkring 45 % efter 5 år. AMG CLS 53 har en genomsnittlig värdeminskning på 55 % efter 5 år, vilket inte är så illa.

  Varför är Mercedes så dyra?

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är en av de största orosmolnen bland bilägare. Mercedes bilar är alltid ganska solida och de kostar genomsnittligt jämfört med andra tyska märken. AMG CLS53 kostar cirka 600 dollar per år för allt underhåll och andra reparationer beroende på typ av reparationer.

FAQ

Är Mercedes-AMG CLS 53 en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-AMG CLS 53 är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Mercedes-AMG CLS 53?

Mercedes-AMG CLS 53 är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-AMG CLS53 och har den en turbo?

Mercedes-AMG CLS 53 har 429 hästkrafter och ett vridmoment på 384 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Gas/Electric I-6 med en cylindervolym på 3,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-AMG CLS53?

11,9 kubikfot ( 0,337 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-AMG CLS 53?

3,7 tum ( 9,4 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-AMG CLS 53 har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 9 tums aluminiumhjul bak.

Är CLS 53 en riktig AMG?

Ja, AMG CLS53 är en officiell AMG-produkt. Den släpptes 2015 och har en prislapp på cirka 100 000 dollar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts