Lincoln MKZ Tillförlitlighet

Lincoln har ett gott rykte för att tillverka tillförlitliga och hållbara fordon. Lincoln MKZ är ytterligare ett tillägg till deras fordonsflotta. Lincoln MKZ är en 4-dörrars, 5-personers mellanstor lyxsedan som tillverkas av Lincoln. Den börjar tillverkas 2006 och lades ned i mitten av 2020.

Översikt

Den 4-dörrars sedanen var först känd som Lincoln Zephyr och senare uppdaterades namnet och döptes om till MKZ under nomenklaturen för ”MK”-familjen. I den senaste modellen är det en 3,0-liters EcoBoost V6-motor som driver MKZ. MKZ har en topphastighet på 150mph och kan accelerera från noll till 60mph på cirka 6 sekunder. Det är en mycket anständig lyxsedan med imponerande interiörkvalitet.

Tillförlitlighet

Den mellanstora lyxsedanen erbjuder en smidig bekväm körning. Enligt RepairPal rankas MKZ på 20:e plats av 31 för mellanstora lyxbilar. Tillförlitlighetsbetyget för MKZ är 3,0 av 5,0, vilket kunde ha varit lite bättre för den här klassen eftersom den också har en bra prislapp förknippad med sitt namn. MKZ är bra i nästan alla avdelningar förutom problemet med låg körsträcka.

Säkerhet

Enligt IIHS är 2009 års MKZ bra när det gäller säkerhet och krocktester. Den klarade krocktesterna för frontal- och sidokollisioner och säkrade ett allmänt gott betyg. 2010 års modell av den lyxiga mellanstora sedanen fick ett Top Safety Pick-betyg från Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

Avskrivningsgrad

Det har noterats att Lincoln inte håller sitt värde så bra över tid. I detta avseende liknar Lincoln MKX de andra syskonen i ”MK”-familjen. Den uppskattade avskrivningsgraden för 2018 års Lincoln MKX är 52 procent efter fem år.

  Lincoln MKS Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhålls- och reparationskostnaderna för alla fordon är av betydelse eftersom de bestämmer den totala ägandekostnaden för fordonet. Kostnaden för underhåll och reparationer på en Lincoln MKZ under de första 10 åren är cirka 8 378 dollar. I segmentet lyxsedaner är detta pris 3 326 dollar lägre än branschgenomsnittet. MKZ har en 24,67% chans att kräva större reparationer under den tiden också.

FAQ

Är Lincoln MKZ en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Lincoln MKZ är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Lincoln MKZ?

Lincoln MKZ är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek

Vad är hästkrafterna i en Lincoln MKZ och har den en turbo?

Lincoln MKZ har 245 hästkrafter och ett vridmoment på 275 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Lincoln MKZ?

15,4 kubikfot ( 0,436 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Lincoln MKZ har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Har Lincoln MKZ problem?

RepairPal ger Lincoln MKZ ett betyg på 3,0 av 5,0. MKZ rankas på 20:e plats bland lyxiga mellanstora sedans. Den genomsnittliga MKZ-ägaren kommer att spendera 831 dollar per år och besöka verkstaden för oplanerade reparationer 0,6 gånger per år.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts