Lincoln MKT Tillförlitlighet

Fordon från Lincoln är vanligtvis bra när det gäller tillförlitlighet och säkerhetsklassificering, vilket gör dem till ett av de bästa valen att göra vid köp i alla klasser. Lincolns ”MK”-sektor omfattade olika typer av lyxfordon. Lincoln MKT är en mellanstor 3-radig lyxig crossover-SUV som tillverkades av Lincoln under ”MK”-nomenklaturen” från 2010 till 2019.

Översikt

Den 5-dörrars SUV:n finns i en fyrhjulsdriven utformning. Den lades ned 2019 och ersattes av Lincoln Aviator. Lincoln MKT drivs av en kraftfull 3,5-liters Ecoboost/Twinturbo GTDI V6-motor. V6-motorn ger 365 hk vilket hjälper MKT att accelerera från 0 till 60 på 7 sekunder. MKT är ett anständigt SUV-alternativ att äga och den lades ned bara på grund av en strategisk plan för att förnya fordonen från Ford.

Tillförlitlighet

Lincoln är ett oförutsägbart märke där vissa av dess lyxfordon ligger i topp i sina klasser medan andra bara är genomsnittligt rankade. Enligt RepairPal är Lincoln MKTs tillförlitlighetsbetyg 2,5 av 5,0, vilket placerar MKT på sjunde plats av 19 fullstora lyxiga SUV:er. MKT är fortfarande ett bra fordon att äga eftersom den inte hade några större fel.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är av avgörande betydelse för både tillförlitlighet och kundnöjdhet. Enligt IIHS har Lincoln MKT en bra helhetsbedömning av krock- och säkerhetstesterna. Den presterade bra i både frontal- och sidokollisionstester som säkrar bra i båda.

Avskrivningsgrad

Lincoln-fordon håller inte sitt värde bra och MKT är värst i detta scenario. Den genomsnittliga värdeminskningen för Lincoln MKT är ganska hög jämfört med till och med syskonbilarna från ”MK”-serien. Den har ett avskrivningsvärde på 66,1 % efter 5 år.

  Hyundai Santa Fe Sport Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Lincoln MKT är till och med dyr att underhålla också. Den totala uppskattade underhålls- och reparationskostnaden för Lincoln MKT är cirka 996 dollar per år, vilket är mer än den genomsnittliga lyxiga SUV:n.

FAQ

Är Lincoln MKT en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Lincoln MKT är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Lincoln MKT?

Lincoln MKT är en bil med 7 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Standard SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Lincoln MKT och har den en turbo?

Lincoln MKT har 365 hästkrafter och ett vridmoment på 350 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Lincoln MKT?

5,9 tum ( 14,99 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Lincoln MKT har 20 X 8 tums aluminiumhjul fram och 20 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Hur länge håller en Lincoln MKT?

I genomsnitt håller en Lincoln MKZ mellan 180 000 – 200 000 mil. Den håller i ungefär 16 år om du tar hand om ditt fordon på rätt sätt.

Varför slutade Lincoln att tillverka MKT?

Ford upphör med Ford Flex och Lincoln MKT som en del av sin större strategiska plan att se över eller byta ut 75 procent (eller mer) av sina fordon till 2020. Detta är anmärkningsvärt lokalt eftersom crossover-fordon överlevde Fords Louisville Assembly Plant.

  Lincoln MKS Tillförlitlighet

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts