Lexus RX Tillförlitlighet

Lexus är känt för att göra bra och pålitliga lyxbilar. Lexus RX är en av deras äldsta SUV-modeller. Den började tillverkas 1997 och fortsätter att tillverkas. Lexus RX är en mellanstor lyxig crossover-SUV och fram till idag har det funnits fyra generationer av denna SUV.

Översikt

Den 5-dörrars SUV:n finns i både fyrhjuls- och fyrhjulsdrift. Lexus RX drivs av en 3,5-liters V6-motor med en maxhastighet på 124 miles per timme. Den kan gå från 0 till 100 km/h på bara 7,7 sekunder. Det är en mycket bra SUV med utmärkt kontrollerad hantering och komfort. Den fyrhjulsdrivna bilen är både lyxig och bekväm.

Tillförlitlighet

Lexus gör inte heller sin hype besviken när det gäller tillförlitlighetsbetyg. Enligt J.D. Powers förutspådda tillförlitlighetsbetyg har Lexus RX ett förutspått betyg på 85 av 100, vilket är utmärkt. Samtidigt har RepairPal betygsatt Lexus RX med 4 av 5, vilket bidrar till att den hamnar på plats 3 av 14 lyxiga mellanstora SUV:er.

Säkerhet

IIHS utsåg Lexus RX 2021 till Top Safety Pick för att den klarade sex krocktester och för sin standardfunktion för automatisk nödbromsning som hjälper till att mildra effekten av en kollision. IIHS genomförde tre frontkollisionstester för Lexus RX 2021 och gav den betyget ”bra” i varje test.

Återförsäljningsvärde

Lexus brukar vara bra när det gäller att behålla sitt försäljningsvärde länge. Trots att Lexus är dyra och högt värderade fordon håller Lexus sitt värde. På samma sätt har Lexus RX ett förståeligt återförsäljningsvärde efter 5 år eftersom Lexus RX 350 enligt Autopadres hemsida har en prognostiserad 5-årsavskrivning på 48 %, vilket inte är så illa.

  Lexus RC Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhålls- och reparationskostnaderna för alla fordon är av stor betydelse eftersom många fordon kräver extra underhåll och dessutom är dyra att underhålla. Enligt RepairPal har Lexus den sjätte lägsta ägandekostnaden bland alla fordon. Den genomsnittliga Lexusägaren spenderar 551 dollar på underhåll och reparationer varje år.

FAQ

Är Lexus RX en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?
Lexus RX är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Lexus RX?

Lexus RX är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 2WD

Vad är hästkrafterna i en Lexus RX och har den en turbo?

Lexus RX har 295 hästkrafter och ett vridmoment på 267 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,5 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Port/Direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Lexus RX har 18 X 8 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Vilket år är Lexus RX mest pålitlig?

2018 är det bästa året för Lexus RX350. 2018 har fått höga recensioner i många publikationer och praktiskt taget inga klagomål på nätet om Lexus RX350. År 2007 är det sämsta året, då det plågades av dålig bensinförbrukning och många andra vanliga problem.

Hur länge kan en Lexus RX hålla?

När Lexus RX underhålls på rätt sätt och körs på ett ansvarsfullt sätt är den en pålitlig och hållbar SUV. Den kan hålla mellan 250 000 och 300 000 år. Din RX håller i 16-20 år om den körs 15 000 mil per år.

  Chrysler 300 tillförlitlighet

Är Lexus RX 350 värd pengarna?

Lexus RX SUV är mycket bra. RX erbjuder en smidig körning och kontrollerad hantering. Den har också en V6-motor som gör jobbet bra. Kabinen är elegant och lyxig och har två rader med bekväma säten samt ett brett utbud av standardfunktioner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts